ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ

    Κοινοποίηση:
    ΤΣΙΠΡΑΣ

    Μόνο ικανοποιημένοι δεν έμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαβεβαιώσεις χθες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια. Στην κοινοβουλευτική ομάδα το κλίμα ήταν ζοφερό ενόψει του ορατού κινδύνου, η κυβέρνηση όχι απλώς να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αλλά και να αναγκαστεί να μειώσει το αφορολόγητο ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με όσα είχε συμφωνήσει με τους δανειστές στη δεύτερη αξιολόγηση. Η έμμεση δε παραδοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι το υπερπλεόνασμα του 2017 είναι ουσιαστικά υφεσιακό, ενίσχυσε τις ανησυχίες των βουλευτών, παρότι ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να τονίσει το γεγονός ότι αυτή η υπεραπόδοση στα δημοσιονομικά βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το κλείσιμο του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή.

    Οι βουλευτές φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι δύσκολη έως αφόρητη και πως οι ίδιοι δεν αντέχουν να υπερασπιστούν κι άλλα μέτρα.

    Ζήτησαν ειδικά να καταβληθεί προσπάθεια στη διαπραγμάτευση ώστε να μην ισχύσουν οι μειώσεις στις συντάξεις από το 2019, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που έδειξαν να μην πείθονται από το λεγόμενο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα του μνημονίου. Πιο έντονος στην κριτική του απ’ όλους ήταν ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έχει αμφισβητήσει και δημοσίως τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης για την έξοδο από το μνημόνιο.

    Εμμέσως πλην σαφώς φάνηκε να θέλουν πολλοί εξ αυτών την προσφυγή σε εκλογές πριν η κυβέρνηση αναγκαστεί να υλοποιήσει νέες περικοπές και μειώσεις.

    Η νευρικότητα άλλωστε που εμφιλοχωρεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει πολλούς βουλευτές να έχουν δεύτερες σκέψεις και να διαφοροποιούνται φάνηκε και από δύο ακόμα θέματα, που απειλούν έτσι τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος: την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και τη διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια την αναδοχή.

    Στο πρώτο μέτωπο, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις βουλευτές που συγκεντρώνουν υποψίες για διαφοροποίηση στη σχετική ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ. Ο Γιώργος Παπαηλιού της Αρκαδίας, ο Κώστας Σέλτσας της Φλώρινας – πωλούνται μονάδες στις δύο αυτές περιοχές – και ο Γιώργος Δημαράς των Οικολόγων.

    Ως προ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά τον ελιγμό της κυβέρνησης που άφησε τις σκέψεις για υιοθεσία και περιορίστηκε στο δικαίωμα της αναδοχής, εκδηλώθηκε κίνηση δέκα βουλευτών, (Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γενιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης και Δημήτρης Βέττας κ.α.) που αντιδρούν σφόδρα σε αυτή την προοπτική. Η απειλή ότι θα στείλουν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, οδηγεί σήμερα Τρίτη την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στη Βουλή, προκειμένου να κάνει ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και να προλάβει την έμπρακτη έκφραση των διαφωνιών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

    2. Ο Μιχαλολιακος δεν ήταν που θα ερχότανε την Δευτέρα στο δελτίο;

    3. Τι εκλογες θελετε , κοιταξτε ποιος θα βγαλει,τα αποτελεσματα ????? ?

    4. Προς τσακιδια οι Τσιπρας, Καμμενος, Καρανικας, με τη σωστη διακυβερνηση Ρουβικωνας, συριζα-απαντες συριζαιοι και ανελ κτλ! Αμην!!

    5. Να πας ποιο περα απο τα τσακιδια, περιθοριακο κλωτσοσκουφι, παλι τις συνταξεις θα τσακισης, αυτους που τα εχουν τους φοβασαι, ολο λογια , λογια κι τιποτα, εισαι για να σε λυπουντε, ας οψοντε αυτοι που σε εβαλαν, εκει, κι το χειροτερο αυτοι που ψηφισαν τα ψεματα σας………………………
      ανθελληνες, εισατε ολοι τιποτε αλλο…………………..

    6. κι ξανα τα ιδια θα κανουν ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    7. Και τα γιδοπροβατα νεοελληνες ψηφοφοροι ψηφισαν τον Γιωργακη και εφερε μνημονιο, ψηφισαν ΝΔ και εφερε μνημονιο, ψηφισαν Συριζα και εφερε μνημονιο, θα ξαναψηφισουν ΝΔ να φερει νεο μνημονιο και παει λεγωντας. ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ νεοελληνες ψηφοφοροι, ατολμοι οταν πανε να ψηφισουν μια ζωη. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΕ ΓΙΔΙΑ ΕΕΕ ΓΙΔΙΑΑΑΑΑ

    8. Ολες αυτες οι αντιδρασεις μερικων Συριζαιων ειναι φυσικα εσωτερικες διεργασιες. Ουδολως τα πιστευουν και δεν τους καιγεται καρφι για τα βασανα του κοσμου. Προσπαθουν να ελεγξουν τον Τσιπρα και τιποτα αλλο. Ουστ χαμενοι.

    9. Το να μην επιβιωσουν οι συνταξιουχοι , Δημητρακη , ειναι το ζητουμενο …. οπως και το να μην γεννιουνται Ελληνοπουλα , και το να φυγουν οσοι περισσοτεροι γινεται στο εξωτερικο ωσπου να εξαφανιστουμε μεσα στα εκατομμυρια των λαθρο σκουπιδιων του τριτου κοσμου που μαζευουν εδω , χωρις να το καταλαβουμε καν .
      Αυτο γινεται ηδη..

    10. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ ΧΙΛΙΕΡΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΙ.ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣΕΙ?ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?Ε,ΘΑ ΒΑΛΌΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ?ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ…………..

    11. Ναι …θα αλλαξει ο Μανωλιος και θα βαλει τα ρουχα του αλλιως και θα κοροιδεψουν και ΠΑΛΙ τους ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΥΣ .
      Οι προηγουμενοι ανοιξαν τον λακκο , οι τωρινοι εβαλαν την ταφοπετρα και οι επομενοι ( εαν τους το επιτρεψουμε) θα κανουν τα μνημοσυνα .
      Αυτη ειναι η πολιτικη κατασταση στην αποικια πρωην Ελλαδα .

    12. Το πιθανωτερο ειναι να παει το φθινοπωρο σε εκλογες , αλλα ρε παιδια τι θα αλλαξει ; οσο ο λαος ψηφηζει τα ιδια σουργελα , αν βγει ο Κουλης θα αλλαξει τιποτα προς το καλυτερο ; ασφαλως οχι , ας ξυπνησει ο κοιμωμενος λαος και να ανοιξει τα ματια του οταν ερθει η ωρα της καλπης

      1. @Τακης k…
        Πες οτι ξυπνάει ο κοιμώμενος λαός, ανοίγει τα μάτια του και ψηφίζει…ποιόν?
        Για πες το κόμμα και τον αρχηγό του υποτιθέμενου “ξύπνιου” λαού που προτείνεις??

    13. ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ…ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ+ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΣ+ΓΥΜΝΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ…ΟΠΩΣ Ο ΑΔΑΜ+Η ΕΥΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΛΙΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ-ΣΤΑΦΥΛΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΛΚΣ…ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΛΠΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ COMING SOON TO A HOUSE NEXT TO YOU…ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ+ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ+ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ…Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ…ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΨΥΧΗΣ,ΠΑΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΗΣ…ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΨΕΜΜΑ,ΤΟ ΚΑΚΟ,ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ,ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ+ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ/ΔΙΑΝΟΙΑ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ,ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΙ/ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΙ…ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ…ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!

    14. Τωωωρα το παίζουν οι Συριζαίοι βουλευτες μάγκες;;; Τωωωρα πανε κόντρα στο αφεντικο τους;;; Ε, τωρα ειναι αργα.

    15. Ζούμε κάτω από αγωνία και τρόμο,για τις επερχόμενες μειώσεις,πολύ καιρό τώρα.Τώρα που ήλθε το αυγό στον κώλο σας έπιασε και εσάς η αγωνία,αλλά για τα ψηφαλάκια και δεν το κρύβετε.Στα παπίκια σας βέβαια οι συνταξιούχοι και αν θα επιβιώσουν η όχι…

    Comments are closed.