ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ;;; ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ – ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Κοινοποίηση:
flwridis-640x426

Τη σημερινή δικαστική απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤΝews, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας πως“η δίκη αυτή έγινε με βάση τις διατάξεις του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ”, εξοργίζοντας και πάλι το Πανελλήνιο.

“Οι δικαστές δικάζουν με συγκεκριμένους νόμους. Με ποιους νόμους δίκασαν ή ήταν υποχρεωμένοι να δικάσουν και δίκασαν αυτοί οι δικαστές; Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το Σύνταγμά μας και τα Συντάγματα όλων των χωρών της ΕΕ που προσαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθένας που κατηγορείται για κάποια εγκληματική πράξη δικάζεται με βάση τον νόμο που ισχύει όταν τελεί την εγκληματική πράξη” ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

“Εκτός εάν εντωμεταξύ από την ώρα που διέπραξε το αδίκημα μέχρι την ώρα που θα γίνει η δίκη έχει μεσολαβήσει κάποιος ευμενέστερος νόμος για αυτόν. Εδώ τι έχουμε λοιπόν; Το 2019, μετά από αυτό το φοβερό έγκλημα το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην κυβέρνηση άλλαξε την τελευταία μέρα τον ποινικό κώδικα ενώ είχε γίνει αυτό. Και οι διατάξεις γενικώς του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησαν ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους. Άρα λοιπόν η δίκη αυτή έγινε με βάση τις διατάξεις του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Και ο νέος ποινικός κώδικας να ίσχυε εφόσον η ποινή βάσης είναι είναι τα τρία χρόνια και πάλι θα μιλάγαμε για εξαγοράσιμες ποινές” ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς με τον υπουργό Δικαιοσύνης να παίρνει στη συνέχεια τον λόγο και να λέει “αν είναι τρία χρόνια όχι. Σύμφωνα με τον νέο κώδικα αν είναι είναι πάνω από δύο χρόνια η ποινή εκτελείται οπωσδήποτε κατά ένα μέρος, πάνω από τρία χρόνια, κατά ένα μεγαλύτερο μέρος […] Στον νέο ποινικό κώδικα υπάρχει διάταξη η οποία λέει ότι όταν έχουμε παραβίαση προληπτικών μέτρων, δηλαδή ανακοίνωση από το κράτος, από την Πολιτική Προστασία, ότι έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα και προκύψει πυρκαγιά από την οποία έχουμε θανάτους, η ποινή είναι μέχρι 20 χρόνια κάθειρξη“.

Αφού λοιπόν είναι έτσι κ. Υπουργέ, εσείς οι “άριστοι” της ΝΔ γιατί δεν διορθώσατε αυτό το… παραστράτημα του Τσίπρα;;; Για μία ακόμη φορά ευθυνοφοβία και η μπάλα στην εξέδρα για τα γελοία ανδρείκελα του Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Καθιστε να ακουτε τα ψεμματα αυτου του αλιτηριου αρριβιστα.Απλα η εδρα δεν δεχτηκε να αναβαθμισει το πλημμελημα σε κακουργημα,ισως γιατι δικαστηκαν οι συνεργατες του Μητσοτακη.Μην μασατε παπαριες απο υποκειμενα σαν τον Φλωριδη,λειτουργειτε σαν πανηλιθιοι.

  2. Αυτούς τους ενδιαφέρει να φυλακίζονται όσοι λένε την αλήθεια. Ακόμα να γίνει κατανοητό??

  3. Αυτοί μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε και απλά να το παραγραψουν μόνοι τους. Εσύ κάνεις το παραμικρό και σε τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί. Ο νοών νοητω.

  4. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΟΜΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!ΚΑΙΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΕΞΩ!!!

  5. Toso polu fobase to aristero paliatzo! Ekane th xora Sa th mourh tou Kai akoma kathonte Kai to kamaronoun ta erga tou Sa pinaka zografikhs tou pikasso! Giati na saß pshfisoun an eiste idioi me to extro sugnommi. Edo htele rizikes allages na euxarisththoun oi pshfoforoi saß Kai na apodeixtei oti eiste allo komma. Eleos pia me th anoxh sta anthellinikh miasma ta… Tous a nexeste mas tous epibalette loipon h oxi?

  6. Πραγματικά πως το αντέχετε αυτό το έκτρωμα νόμου… Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους..

  7. Γελοίο υποκείμενο..🤮
    Γι’αυτό τρώγατε σφαλιάρες επί 21ης Απριλίου!
    Φαίνεται δέν εγινε κατανοητό τό μάθημα…
    Χρειάζεται μια επανάληψη!!

  8. Γιατι?
    Μα πολυ απλο γιατι ξερανε οτι καποια μερα θα τα σκατώσουν κι αυτοι και οπως εγινε δλδ.
    Οποτε μην περιμένετε δικαιοσύνη ολα θα τα συγκαλύψουν

  9. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι αναδρομική ισχύ με βάση το σύνταγμα έχουν μόνον οι ευμενείς ποινικοί νόμοι όχι οι δυσμενείς …

  10. Ξεκουμπιστειτε, ρε! Απο μονοι σας! Γιατι ετσι και σας “ξεκουμπισει” ο Λαος, την βαψατε!

Leave a Response