ΩΡΑ 10:46! ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 ΛΕΠΤΩΝ – ΘΡΗΝΟΣ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ- ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

    Κοινοποίηση:
    IOS ELLADA

    Τρεις έγιναν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς λίγες ώρες μετά τον 91χρονο, κατέληξε άλλος ένας 67χρονος.

    ΩΡΑ 10:46 O τρίτος νεκρός

    Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα.
    Όπως έγινε γνωστό ο ασθενής που κατέληξε ήταν στη Ζάκυνθο και είχε έρθει σε επαφή με το γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους

    ΩΡΑ 10:07 O δεύτερος νεκρός

    Κατέληξε 90χρονος που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
    Έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 90χρονος από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοΐο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr.
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 90χρονος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Τετάρτη 11 Μαρτίου, ενώ πριν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς.
    Σημειώνεται, πως στο Μποδοσάκειο νοσηλεύονται επίσης δύο ακόμα συγγενείς του 90χρονου, που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

    Έκτακτα μέτρα και στα φαρμακεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού
    Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών – μελών του Συλλόγου:

    1.- Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

    2.- Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

    3.- Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

    4.- Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα πρός τους πολίτες το οποίο πρεπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποιό αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΕ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 190 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ. ΠΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΠΟΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ- ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

    Πρώτη ημέρα σήμερα Σάββατο της εφαρμογής των περαιτέρω μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού μετά την αύξηση, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο του αριθμού των κρουσμάτων, από 117 στα 190.

    Η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας στην αποφάσισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα που αφορoύν το κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιιτικής Προστασίας έδωσε μάλιστα την γενική οδηγία σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης κοινού τα καταστήματα να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι τα μέτρα επεκτείνονται για προληπτικούς λόγους και εξήγησε γιατί η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε επέκταση των ήδη αυστηρών μέτρων. Ο στόχος, όπως είπε, είναι να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. «Δίνουμε τη μάχη με ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τους λόγους που έκανε την επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα πιο αυστηρά μέτρα.

    Ο ένας είναι ότι εμφανίστηκαν νέα κρούσματα σε νέες περιοχές της χώρας και ο άλλος ότι δυστυχώς δεν τηρούνται τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι από τα 190 κρούσματα, τα 11 είναι «ορφανά», δηλαδή δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού και εξήγησε ότι τα 9 από αυτά είναι στην Αττική. Ήδη 5 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας. Από την πανδημία η Ελλάδα καταγράφει ήδη έναν νεκρό, ενώ ακόμη 47 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν με: κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής. Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

    Ένας στους δέκα κολλάει το νέο κορονοϊό από κάποιον που δεν έχει ακόμη συμπτώματα

    Πάνω από το 10% των ασθενών με το νέο κορονοϊό – δηλαδή τουλάχιστον ο ένας στους δέκα – τον κολλάει από κάποιον άλλο άνθρωπο που έχει τον ιό αλλά δεν έχει ακόμη συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία και το Χονγκ Κονγκ. Ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο διαδοχικά περιστατικά στην «αλυσίδα» μετάδοσης είναι λιγότερο από μία εβδομάδα (στην Κίνα ήταν περίπου τέσσερις μέρες).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια βιολογίας Λόριν ‘Ανσελ Μέγιερς του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Emerging Infectious Diseases» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επεσήμαναν ότι η ταχύτητα εξάπλωσης μιας επιδημίας εξαρτιέται από δύο πράγματα: πόσους ανθρώπους μολύνει κάθε φορέας του ιού και πόσο χρόνο (διαδοχικό χρονικό διάστημα) χρειάζεται ένας φορέας για να μεταδώσει τη νόσο σε ένα άλλο άνθρωπο. Στην περίπτωση της νόσου Covid-19, που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, το χρονικό αυτό διάστημα θεωρείται σύντομο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πράγμα που βοηθάει στη γρήγορη επέκταση των κρουσμάτων και στη δυσκολία ανάσχεσης τους.

    «Ο ιός Έμπολα, με χρόνο αρκετών εβδομάδων ανάμεσα σε διαδοχικά περιστατικά, είναι πολύ πιο εύκολος στην αντιμετώπιση του από ό,τι η γρίπη με διάστημα μόνο λίγων ημερών στην αλυσίδα μετάδοσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται όπως η γρίπη. Αυτό σημαίνει πως είναι ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά για να ανακόψουμε την αναδυόμενη απειλή του», δήλωσε η δρ Μέγιερς.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερα από 450 περιστατικά λοίμωξης από 93 πόλεις της Κίνας και βρήκαν σαφείς ενδείξεις πως οι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό (η λεγόμενη προσυμπτωματική μετάδοση). Όπως εκτιμούν, περισσότερες από μία στις δέκα περιπτώσεις Covid-19 προέρχονται από ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό, αλλά οι οποίοι δεν νιώθουν άρρωστοι ακόμη.

    «Αυτό φαίνεται να δικαιολογεί τη λήψη εκτεταμένων μέτρων ελέγχου, όπως απομόνωση, καραντίνα, κλείσιμο σχολείων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ματαίωση όλων των μαζικών συναθροίσεων», δήλωσε η Μέγιερς και επεσήμανε ότι «η ασυμπτωματική μετάδοση σίγουρα κάνει τον περιορισμό της νόσου πιο δύσκολο». «Τα ευρήματα μας επιβεβαιώνονται από περιστατικά σιωπηλής μετάδοσης και τα αυξανόμενα κρούσματα σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Αυτό μας λέει πως το ξέσπασμα της νόσου Covid-19 απαιτεί ακραία μέτρα», πρόσθεσε.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. τρεις νεκροι κ βουηξαν τα καναλια η ιταλια εχει χιλιαδες διπλα αρε ελλας τ μεγαλειο σου τρομοκαναλα παντου εχουν κλασει.μεντα κ τα τσιμεντα δεν λεω καλη η προληψη αλλα ειμαστε κανουμε τ κλωστη τριχια να πουμε σε λιγο θα μας πουνε να μην γαμαμε κιολας

    2. Έχετε δίκιο σε όλα αυτά που λέτε. Προσέξτε του Workaholics,(εθισμένοuς στην Εργασία). Αυτοί θα το διασπείρουν σε κάθε γωνιά.

    3. Είχαν πλάνα από το 2013 και δεν κάναν τίποτα, και αφού εχετε το , e-mail μου γραψτε μου να σας τα στειλω είναι 80 σελιδες. Εδώ στη Γερμανία γριπιασμενος ξεγριπιασμενος στο δουλειά πιγενεις. Λένε ναι πρέπει να προσέχουμε για τον ιό και άμα ήμαστε κρυομενοι να μείνουμε σπίτι να πάρουμε το γιατρό τηλέφωνο και να μας στείλει με το ταχυδρομείο 2 βδομάδες αρωστοι. Το λένε οι ίδιοι που ΦΤΑΡΝΙΖΟΝΤΕ μπροστά σου ΣΤΕΦΑΝΝΕ κανείς δεν μένει σπίτι.

    4. Πότε οί ηλιθιοι θά καταργήσουν τήν απαγόρευση δημοσιοποιησης τών στοιχείων τών φορέων του Κωρονοιου, λόγω προσωπικών δεδομένων ; Για τόν αποθανώντα στό Ρίο γιατί τό έκαναν ;

    5. Δες τα παγκόσμια Σημάδια.
      Ο άνθρωπος έχει φύγει από τον δρόμο του Θεού.
      Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν ανήκουν στον Σατανά.Μετά την παγκόσμια πανδημία έρχεται η παγκόσμια πτώχευση.
      Στο τέλος θα φαγωθούν παγκοσμίως όλοι μαζί.

    6. Καλημέρα παιδιά , καλημέρα Στέφανε. Μπορούμε να κάνουμε κατι για τους εργαζόμενους στα super market και ειδικά για τους-τις ταμίες που είναι πρώτη γραμμή με τον ιό ,και αντί να έχει επιβληθεί στις εταιρείες να φοράνε μάσκα στους εργαζόμενους τους Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ κιόλας ! Ειδικά η γνωστή αλυσίδα των επωνύμων στην Κηφισιά ….Μήπως χαλάει το image για τους celebrities που ψωνίζουν εκεί και κάνουν ουρές από τις 7 το πρωί ?? Δεν θα σωθεί κανείς περισσότερο με ένα καρότσι μακαρόνια και κονσέρβες .
      Εκτός αν οι εργαζόμενοι εκεί είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν έχουν ανάγκη προστασίας όπως οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία , συγκυνωνιες ,τράπεζες και για όπου άλλου παρθηκαν μέτρα .
      Γιατροί εργασίας , προσωπάρχες , ιδιοκτήτες φυσικά και θα έχουν ευθύνες σε περίπτωση θανατηφόρου κρούσματος εργαζομένου τους .
      Δεν νομίζω παντως ότι το έχουν δηλώσει γραπτώς ότι ΔΕΝ επιτρέπουν στο προσωπικό να φοράει μάσκες !!! Εκτός αν το δείξουν σε εσάς . Το ρεπορτάζ είναι πεζοδρόμιο παντως και μια βόλτα μέχρι την πλατεία Ελαίων θα σας πείσει .

      1. ΦΙΛΕ μιας και αναφέρεσαι στον Θανόπουλο μακάρι να ήξερες ότι οι εργαζόμενοι εκει δουλεύουν στις καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα αλλά μαγαζια. ΤΡΑΒΑ να δεις στον βασιλόπουλο τι παίζει και θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

    7. τρεξτε να μεταλαβετε το πασχα παππουδες και γιαγιαδες….ισως κανει και καλο για το μελλον μας…ετσι κι αλλιως πασοκ νδ τσυριζα η ΝΔ ψηφιζετε…

      1. Nαι ρε θα παω το Πάσχα και θα πάω την Κυριακή να ΜΕΤΑΛΑΒΩ…..

    Comments are closed.