ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Κοινοποίηση:
συνταξεις

Γρίφος παραμένει η μείωση των συντάξεων χηρείας του ιδιωτικού τομέα καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα εφαρμόσει την περικοπή των συγκεκριμένων συντάξεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας μετά την τριετία – σύμφωνα με τον νόμο – θα χάνουν τη μισή παροχή σε περίπτωση ανάληψης εργασίας ή συνταξιοδότησης (από το 70% της σύνταξης του άμεσα ασφαλισμένου στο 35%).

Η συγκεκριμένη περικοπή εφαρμόζεται ήδη στο Δημόσιο και ακόμη δεν έχει επεκταθεί στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για μια διάταξη που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση, η οποία φοβούμενη το πολιτικό κόστος δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα τη φέρει. Πάντως, νομικοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να καταθέσει τη ρύθμιση καθώς αν προσφύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαστικά, θα κληθεί να τους επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά της παρακράτησης.

Στην πράξη, οι αποδοχές θα περιορίζονται στο 35% της σύνταξης του θανόντος, καθώς η περικοπή του 50% που ορίζει ο νόμος αναφέρεται στο 70% της σύνταξης του άμεσα ασφαλισμένου που λαμβάνει ο χήρος ή η χήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μην χάσετε το ρεπορτάζ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί σήμερα

1.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ειναι καποιοι κακοι πουεκφραζονται απαραδεκτα λεγοντας τις χηρες γκιοσες και να πανε να δουλεψουνΟλη τους την ζωη την αφιερωσαν στα παιδια τους και τωρα λετε να ζησουν σα ζητιανες Ντροπη Αυτα βλεπειι ο κουλης και παιρνει τετοιες αποφασεις Ερχεται και ησειρα σας …….χαχαχα

  2. Λοιπον αυτος ο νομος υπαρχει απο το 2020 ειναι νομος του συριζα και δεν εχει εφαρμοστει εδω και 4 χρονια.
    Ειναι για τους διπλοκατοχους συνταξεις και για αυτους που εργαζονται πρεπει το υπουργειο να κανει ξεκαθαρισμα ποιες ειναι αυτες η συνταξεις γιατι αν κατα λαθος κοψουνε και συνταξεις σε ατομα που ζουνε μονο με αυτη την συνταξη και καποιοι απο αυτους εχουν φαρμακα,αναπηριες,καποιες ανιατες ασθενειες τοτε θα εχουμε αλλα θεματα.

  3. Τους αλβανους τους εφερε καποιος “Ελλας,Ελλας,Αντωνης Σαμαρας”, αν ετυχε να το ξερεις …

  4. Να έρθουν να δουλέψουν οι γκιοσες που τα θέλουν όλα έτοιμα

  5. Λαμβανουν την συνταξη γηρατος συν το ΚΕΑ αλλα 200Ε/μηνα ο καθενας με ενα εικονικο διαζυγιο.Ετσι περνουν απο 600Ε/μηνα ο καθενας τους,ζουνε φυσικα μαζι,δουλευουν ΜΑΥΡΑ επωφελουνται απο ολες τις κοινωνικες παροχες και στα χαρτια φαινονται ως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ (Απαλλαγη απο ΕΝΦΙΑ,μηδενικη Φορολογικη Δηλωση η ακομα και Επιστροφη…)
    Ακομα χειροτερο ειναι οι ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ,που μετα θανατον του πατερα,λαμβανουν την συνταξη του με την μοναδικη ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να ειναι ΑΓΑΜΕΣ.
    ΤΟ 80% εξ αυτων βγαζουν ενα εικονικο διαζυγιο για να μην χασουν το δικαιωμα και τις βλεπεις ζουν και τον ερωτα τους και τα χρηματα πεφτουν καθε μηνα και δεν εχουν δουλεψει μιση ωρα στην ζωη τους.
    Μετα μιλαμε για ΙΣΟΤΗΤΑ…..Εκει η ισοτητα ειναι κατ’επιλογη σε σχεση με τους Αντρες ?
    Η στραβος ειναι ο γιαλος η στραβαμενιζουμε……

  6. Συνταξιούχοι, τα εύκολα θύματα. Ξέρει η κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι έχουν πάνω από διόμισυ εκατομμύρια ψήφους; Οι συνταξιούχοι το ξέρουν , ή κοιμούνται ; Ας μην κλαίνε λοιπόν.

  7. σωστό το μέτρο, εχουμε ισότητα ? ο καθε ενας την σύνταξη του, δεν γίνεται καποιος που δούλεψε 35 χρονια να πληρώνεται για σύνταξη 55 χρονια* Με αυτο το σύστημα αυτοι που ειναι σήμερα 40 χρονων δεν θα πάρουν ποτε σύνταξη και οταν πάρουν θα ειναι ψίχουλα

    * στα 55 βγήκε στην σύνταξη επειδή δούλεψε 35 χρονια, στα 87 πεθανε και συνεχίζει η γυναίκα του που ειναι 72 και πεθαίνει και αυτή στα 90 ( μπράβο της)
    έχουμε 32+18= 50 χρονια εισέπρατταν σύνταξη όταν πλήρωσαν μόνο 35 χρονια ένσημα!!

    1. ΤΡΟΛΑΚΙ ΝΔΟΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;

  8. Δούλευε ο κακόμοιρος ο πατέρας μου σε οικοδομική εργασία μέχρι τα γεράματα, του έκαναν μεγάλη μείωση με τα μνημόνια και τώρα που εδώ και χρόνια δεν είναι στην ζωή, θα δίνουν στην μητέρα μου τα μισά από αυτά που δικαιούταν μέχρι τώρα (που όντως ήταν το 70%). Έτσι τα χρήματα που θα παίρνει θα φτάσουν στο ύψος αυτών που παίρνουν οι αλβανοί, οι πακιστανοί και άλλοι αλλοδαποί “συνταξιούχοι” που παίρνουν συντάξεις γήρατος από το ελληνόφωνο τουρκαλβανογενές κράτος χωρίς να έχουν κολλήσει ΟΥΤΕ ένα ένσημο. Και μάλιστα οι αλλοδαποί κάνουν κόλπα όπως έκανε και μια οικογένεια αλβανών στην πολυκατοικία που ζω, όπου πήραν τέτοιου είδους συντάξεις τόσο ο αλβανός όσο και η γυναίκα του (πιθανόν προσκόμισαν νομότυπα αλλά πλαστά χαρτιά διαζυγίου από την αλβανία), οπότε φτάνουν τώρα κοντά στο χιλιάρικο μαζί. Ντροπή γιατί ο πατέρας μου πολέμησε και γι αυτή τη χώρα στην Κύπρο, αλλά ξέχασα για ποιους πολιτικούς και τι “πατριώτες” μιλάμε…η Κύπρος ήταν μακριά για τον φρυδιάρη αλβανικής καταγωγής…

Comments are closed.