ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΣΑΤΑΝΑ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!»

    Κοινοποίηση:
    b_erdogan

    Αναστάτωση επικρατεί στη Τουρκία σε νυν και πρώην Αξιωματούχους για το εάν θα υπάρχουν τελικά κυρώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ κατά της Άγκυρας.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνάντηση με γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Λευκό Οίκο. Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης είναι οι πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

    Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων νομοθετών απαιτούν από τον Αμερικανό Πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία στο πλαίσιο του Νόμου CAATSA, που τιμωρεί τους εχθρούς της Αμερικής και βασικά επιδιώκει να εμποδίσει άλλες χώρες να αγοράσουν στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

    Την ίδια στιγμή, ο απόστρατος αντιστράτηγος Εργκίν Σαϋγκούν, ο οποίος διετέλεσε Β΄ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Διοικητής 1ης Στρατιάς, με αφορμή την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είπε ότι οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα και ότι υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί προσοχή.

    Έφερε ως παράδειγμα το Ιράκ και τη Συρία και είπε ότι τα κράτη που είναι εχθρικά προς το Ισραήλ έχουν καταστραφεί και ότι «Στο τέλος αυτής της διαδρομής έρχεται η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό».

    Ο Σαϋγκούν μίλησε στο πάνελ που αφορούσε τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Turkish Heritage Organization, στην Ουάσιγκτον.

    Αναφερόμενος στο θέμα των S-400, ο Σαϋγκούν είπε ότι «Φοβάμαι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι πολύ περισσότερα από τους S-400. Κατά την άποψή μου οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα», αναφέρει ο Σάββας Καλεντερίδης για το infognomon.

    OI HΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Ο απόστρατος αντιστράτηγος είπε ότι το πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ δεν περιορίζεται στο αν η Τουρκία πάρει ή δεν πάρει τους S-400 ή τα F-35 και συνέχισε:

    «Αν δεχτούμε να τελειώσουμε το πρόβλημα των S-400, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπουν στο τραπέζι άλλες απαιτήσεις. Θα μας πουν «Μην κάνεις συμφωνίες με το Ιράν», αν πούμε κι εδώ ναι, μετά θα μας πουν «εντάξει, τώρα δεχτείτε το κουρδικό κράτος που κάνουμε στη Β. Συρία». Αν πούμε όχι σ’ αυτό, τότε θα μας πούνε «δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε έρευνες στην Αν, Μεσόγειο». Γι’ αυτό λέω ότι για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι S-400 και τα F-35. Οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και δεν θέλουν να γίνουμε περιφερειακή δύναμη».

    ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Ο απόστρατος αντιστράτηγος Σαϋγκούν είπε για τα F-35: «Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35συζητήθηκε δέκα χρόνια πριν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Κογκρέσου. Κι αυτό γιατί αν η Τουρκία παραλάβει τα F-35, θα ανατραπούν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

    Το Ισραήλ θα χάσει την αεροπορική υπεροχή που έχει τώρα. Για τις ΗΠΑ και τη Δύση στη Μέση Ανατολή υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι το Ισραήλ και το άλλο οι ενεργειακές πηγές. Στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει κράτος φιλικό προς το Ισραήλ. Μπορούν όμως να δημιουργήσουν ένα. Το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Αυτό είναι αρκετό; Όχι, πρέπει να καταστρέψεις τους εχθρούς».

    Ο Σαϋγκούν, αφού είπε ότι ήδη έχουν καταστραφεί το Ιράκ και η Συρία, υπογράμμισε ότι τώρα έρχεται η σειρά της Τουρκίας.

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ

    Τέλος ο Σαϋγκούν είπε: «Στο τέλος θα έλθει η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και λυπάμαι γι’ αυτό. Όμως αυτή είναι η αλήθεια. Αν οι ΗΠΑ μας βλέπει ως εχθρούς, εγώ ως στρατιωτικός, ως στρατός πρέπει να αμυνθώ. Όμως μην περιμένετε να αμυνθώ κατά των ΗΠΑ με αμερικανικά όπλα. Αν πάρετε ένα οπλικό σύστημα από τις ΗΠΑ, δεν σας δίνουν τους πηγαίους κωδικούς. Οι ΗΠΑ τους κρατάει κρυφούς. Αυτό σημαίνει ότι όποτε θέλει μπορεί να κλειδώσει αυτά τα όπλα.»

    Ο Τούρκος στρατηγός ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν κατανόηση στις νόμιμες ανάγκες άμυνας και ασφάλειας που έχει η Τουρκία και να πάψουν να την απειλούν όταν αποπειράται να βελτιώσει την άμυνά της.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΠΡΩΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΙ ΚΟΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ; ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ Ε; ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ,MΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΑΣ.

    2. Καλα ρε δεν βλέπεις τι κανει εχει ξηλωσει και εχει φυλακησει πολύ κοσμο απ τον στρατο,της δημοσιες υπηρεσίες παντου,οποιος τολμησει να εκφρασει την αντιθεση του τον τρωει το μαυρο σκοταδι,δεν είναι φασισμος αυτό??? εσυ εδώ εβριζες συνεχεια και βριζεις και εκφράζεις την αντιθεση σου σε οσους κυβερνουν ,λες ότι θελεις και καλα κανεις αλλα δεν εχει ερθει κανενας ουτε να σε συλλαβει ουτε να σε απειλησει για να το βουλωσεις ,τι δεν καταλαβαίνεις??

    3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΑ 4 ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΗΤΕΥΣΗΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ ΠΑΛΙΟ ΡΑΓΙΑ, Ε; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ; ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

    4. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝΕ , Η ΙΔΙΟΙ Η ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΗ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΗ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ , ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΑΝ & ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΙΣΩΣ ΣΥΚΡΟΥΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΤΩ & ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ , ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΤΕ.

    5. Οποιος γουσταρει ερντογαν και φασισμο να παει στην τουρκια να ζησει αντε βλακα!!!!!

    6. η ΡΑΧΗΛ δεν αφηνει μια ΦΑΤΜΕ ΑΙΣΕ να κανει κουμαντο στην περιοχη. ευτυχως !!!

    7. Αυτό βπου πρέπει να μας νοιάζει είναι τι;; Κάνουν οι εδώ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όχι ο πασάς.

    8. Τι νομιζατε ρε οτι θα σας αφησει το Ισραηλ να γινετε πιο μαγκες απ αυτους?

    9. ΡΕ ΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΥΡΙΖΟΥΜΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡΣ; ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΗΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ, ΜΠΑΝΑΚΙ, ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΕΣ.

      1. Οι Αμερικανοί όποτε θέλουν τους διαλύουν τους τουρκαλάδες και τον ψευτο-σουλτάνο σου ρε τουρκόσπορε!!!Η Τουρκία είναι ένας νάνος μπροστά στον γίγαντα που λέγεται ΗΠΑ.Έτσι το έπαιζε μάγκας και ο Σαντάμ και όλοι ξέρουμε τι έπαθε στο τέλος!!!Τα ίδια θα πάθει και ο Σουλτάνος σου ρε γιουσουφάκι περίμενε και θα δείς!!!

    Comments are closed.