ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΠΟΧΑ – Η ΜΙΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – “ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ “ΔΩΡΑΚΙΑ” ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΒΡΑΒΕΙΑ

Κοινοποίηση:
xalkida-mak2

Την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πέρασαν το πρωί τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών.

Το κουβάρι άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας, της οποίας «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

“Υπάρχουν τέτοιου είδους δωράκια”

«Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”», επεσήμανε από την πλευρά του την Παρασκευή 24/5 ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της εφόρου και ενός ακόμα στελέχους της εφορίας της Χαλκίδας που κατηγορούνται από την Αρχές.

Ο Αθανάσιος Τάρτης σε δηλώσεις του μετέφερε τα όσα αναφέρουν οι εντολείς του από τη δική τους πλευρά εξηγώντας: «Σήμερα αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», ενώ τόνισε: «Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι και αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους».

Ο δικηγόρος εστίασε στις κατηγορίες των εντολέων του τονίζοντας: «Η δίωξη είναι ιδιαίτερα βαρύτατη κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσό. Έχει να κάνει με το αν παρενέβη τα καθήκοντά της στην υπηρεσία δωροδοκούμενη. Αυτό είναι κακούργημα κι αντιμετωπίζουμε παραπάνω του ενός. Έχουμε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διακεκριμένη περίπτωση δωροληψίας και την εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος».

Η θέση των εντολέων του κ. Τάρτη όσον αφορά στα κακουργήματα που τους βαραίνουν είναι: «Αρνούνται απολύτως ότι ουδέποτε εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα. Όπου υπάρχει δωροληψία, τότε υπάρχει και δωροδοκία, που είναι επίσης ένα ποινικό αδίκημα. Η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, όταν εμφανίστηκε ένας επιχειρηματίας στην Εφορία, πήγε στο γραφείο της εφόρου, άφησε κάποια χρήματα και συνάντησε συμπωματικά κάποιους αστυνομικούς και τους είπε: “Μόλις πήγα στην έφορο και τη λάδωσα και της έδωσα 10 χιλιάδες ευρώ”. Μόνο που εκεί ο αστυνομικός δεν συνέλαβε τον επιχειρηματία, ενώ είναι υποχρεωμένος να το κάνει και είναι παράβαση καθήκοντος», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Η δική μας η θέση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο Δημόσιο έχει νομολογηθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον διάρκεια ενός χρόνου», συμπλήρωσε.

“Δώσε μας 20.000 και θα σε… ξεχάσουμε”

Αυτή τη φράση άκουσε από τη “συμμορία” επιχειρηματίας της Χαλκίδας, όταν πήγε στη ΔΟΥ για να διαπιστώσει το πρόβλημα που όπως του είχαν πει υπήρχε στο ταμείο του.

«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στην Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν «δώσε μας εμάς 20.000 και θα σε ξεχάσουμε», κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

«Είχα επιστροφή φόρου 90.000€ και με πήραν τηλέφωνο να πάω στο γραφείο τους, πήρα την λογίστρια μου για να πάμε μαζί στην εφορία και αυτή πριν πάμε πήρε την εφορία και ρώτησε τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος. Όταν πήγα μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000€. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μην μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. να δεις που ο μεγαλος ηρακλης πουαρω θα πιασει και κανεναν παππου τρομοκρατη που εβαλε καμια κροτιδα πασχαλιατικη

  2. Ψαξτε στα τεφτερια τους μηπως ειναι και κανενα συνθηματικο Ν.Δ του δημοκρατικου τοξου αμα ειναι ετσι η δημοκρατια να την αλλαξουμε και να παμε στην αριστοκρατια

  3. εκεινο το νουμερο με πατερα πασοκαρα κεδικογλου που ειναι και δεν λεει τιποτα εγγεφαλικο τον βαρεσε

  4. Με ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλοι διαμάντια.

  5. Αυτοί θα πάρουν και προαγωγή στο τέλος να το δείτε

  6. “Δωράκια”;;;;;Για αυτούς που πληρώνονται (αδρά) από έναν πτωχευμένο λαό;;;Από αυτούς που θα μπορούσαν να τα δώσουν εκεί όπου όντως υπάρχει ανάγκη::::Δεν είναι μόνο η ποινική ευθύνη σε ένα έγκλημα,είναι και η ΑΠΛΗΣΤΙΑ , ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ…Μπόχα,βρώμα,δυσωδία,σαπίλα και αίσχος……Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι παλιό φαινόμενο που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα εξαιτίας της δουλοπρέπειας και της ανηθικότητας ενός μεγάλου μέρους των πολιτων…Η Ελλαδα κατάντησε έτσι εξαιτίας των Ελλήνων που τα αίσχη και τα εγκλήματα τα έκαναν,τα ανέχονταν,αδιαφορούσαν,φοβόντουσαν να μιλήσουν και να πράξουν…Καλή δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζουν έντιμα και ελεύθερα.ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…

  7. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ 7000 ΣΤΡΕΜΜΆΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΑΣΤΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Β ΠΠ ΣΕ ΒΑΘΗ 20 ΜΕΤΡΩΝ+ ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ. ΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ

  8. Ας τους άφηναν 10 μέρες ακόμα έξω να κανονίσουν τις εκκρεμότητες, γιατί τέτοια βιασύνη;

  9. Ο/Η Νοσοκομεία, μπάτσοι, δικαστάκια, πολεοδομίες, εφορίες λέει:

    Και προχθές οι κόπροι του Δημοσίου είχαν απεργία για τα δικαιώματά… τους και για να ζητήσουν 14 μισθούς (τα δώρα που λένε στην γλώσσα τους) για 12 μήνες σκληρής… εργασίας…

  10. Και κάποιοι επειχηρηματιες, είναι απατεώνες.
    Επιστροφή φόρου 90.000…….

  11. Αυτή είναι να την κλείσουν σε ένα κελί Κορυδαλλό μαζί με ανθρώπους που πήρε στο λαιμό της και τους έκλεισε τις επιχειρήσεις με αυτό τον τρόπο. Να την χαστουκίζουν μέρα νύχτα και βέβαια ισόβια ούτε καν με αναστολή. Ούτε καν σύνταξη 50€…

  12. Ειδατε?! Σε ενα…ευνομουμενο κρατος οπως το Κουλισταν, οι αρχες πραττουν το …καθηκον τους! Μαλλον δεν τα βρισκανε στη μοιρασια!

  13. Τιποτα δεν θα τους κανουν θα ξεχαστει το πραγμα σε λιγες ημερες και θα ξεφουσκωσει, μετα θα πεσουν τα καταλληλα τηλεφωνα και θα τακτοποιηθη το θεμα…. Θα συνεχισουν να πληρωνονται κανονικα αφου συμφωνα με τη ελληνικη μπ@ρδελονομοθεσια πρεπει να τελεσιδικισσει το αδικημα, τα οποια δικαστηρια (συμφωνα με τα τηλεφωνηματακια) θα πρεπει τραβηξουν σε μακρος πολλα χρονια με αναβολες επιτηδες οπως σε αλλες περιπτωσεις μεχρι να παραγραφουν…

  14. τι ψηφίσατε τουρκαλβανοί ραγιάδες του 41 τακατό ; (!) 🤮🤮

  15. Μην τυχόν τους προφυλακίσουν γιατί θα περιμενουν και αλλά δωράκια τους παραλήπτες !!!! Ότι είναι ο δάσκαλος σ αυτό εξελίσσεται και ο μαθητής , η κυβέρνηση ο δάσκαλος και η κοινωνία ο μαθητής !!Δεν έκανα το εμβόλιο και με έπαψαν από την υπηρεσία μου που ήταν ο στρατός και υποτίθεται ότι είμαστε η προστασία της χώρας , και κλέβουν τα λαμόγια και τα προάγουν και τους εξελίσσουν και σε ευρωπαϊκές θέσεις ! Αλλά τι να περιμένεις όταν η ξεπλυμένη γρεντζο δεν ξέρει από καθαριότητα , και αντί να ασχολείται με τα δικά της σκουπιδαριά , βάλλεται κατά του κοσμάκη βρίζοντας τους ανυκοκυρευτους , είπε η πιο λαμογιοκότα !!!!!

  16. “ιδιαιτερα βαρυτατη” … ( ωραια ελληνικα) και “αρνουνται απολυτως οτι ουδεποτε εκβιασαν κλπ” … Συντακτικο ομως ε??? Δηλαδη αρνουνται οτι δεν εκβιασαν! Χαχαχα… Δηλαδη …εκβιασαν! Ρε τι ακουμε ,θα ξεχασουμε τα ελληνικα μας σε λιγο

  17. Παντως η εκφραση προσώπου της γυναικας με το σακάκι στο κεφαλι δειχνει οτι θα ειναι περαστική η διαδικασια…..και μειδιαζει…..ετσι απλα…..

    1. Μαλακίες λες…..έχει καταλάβει τι έπαθε….δεν θα ξαναπολαύση περουσιακό στοιχείο

  18. “”” ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΠΟΧΑ ””” για αυτην και μονο θα τους ξαναψηφησετε……η μποχα ανεξαρτητου χρωματος ελλαδιστανικη πραγματικοτητα και φυσικο προϊον της ντοπιας παραγωγης….. με τις υγιες σας…..

Comments are closed.