ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟ “ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ” LOCKDOWN ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – Η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

    Κοινοποίηση:
    0-0-0111-421

    Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά και στην οικονομία με την επαναφορά του lockdown και την επαπειλούμενη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων και στις μετακινήσεις, αναγκάζουν το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο να αναθεωρεί συνεχώς τους σχεδιασμούς του, καθώς τα δεδομένα μεταβάλlονται συνεχώς, ενώ οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες.

    Το βασικό ζητούμενο είναι η διαμόρφωση μιάς φόρμουλας μέτρων, που αφ’ ενός θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αφ΄ετέρου θα παρέχουν επαρκή στήριξη στις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν  -έστω και “ψαλιδισμένες” – τις δραστηριότητες τους, δημιουργώντας τζίρο και προσφέροντας φορολογικά έσοδα στο Δημόσιο.
    Σ’ αυτή τη δύσκολη εξίσωση, προστίθεται άλλη μία παράμετρος που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας: Οι “πεπερασμένες” δημοσιονομικές δυνατότητες, οι οποίες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί, καθώς το πρωτογενές έλλειμμα διογκώνεται και το δημόσιο χρέος… τραβάει την ανηφόρα.

    “Χωρίς τον… ξενοδόχο”,
    Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα συνεχισθεί η στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ομως αυτές οι διαβεβαιώσεις δίνονται “χωρίς τον ξενοδόχο”, καθώς ουδείς γνωρίζει πόσο ακόμη θα διαρκέσει η πανδημία, τι ανάγκες θα χρειασθεί να καλυφθούν και ποιό θα είναι το κόστος των μέτρων στήριξης που θα ληφθούν, καθώς και των παλιών που θα παραταθεί η εφαρμογή τους.
    Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι κάθε μήνας διατήρησης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν τώρα και των μέτρων στήριξης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, συνεπάγεται κόστος περίπου 2,6 δισ. ευρώ στην οικονομία από απώλεια τζίρου και συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναλύεται σε δαπάνη 650 εκατ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, και σε απώλεια φορολογικών εσώδων περίπου 550 εκατ. ευρώ

    Πλέγμα μέτρων
    Με βάση τα νέα δεδομένα και τις εξαιρετικά αβέβαιες προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, έχει καταρτισθεί ένα αναθεωρημένο πλάνο κινήσεων. Κεντρικός του άξονας η στήριξη των κλειστών επιχειρήσεων με περισσότερο στοχευμένα μέτρα, που θα επιμερίζουν τους δικαιότερα τους διατιθέμενους πόρους, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και το αναμενόμενο συνολικό οικονομικό όφελος.

    Βασικό εργαλείο θα είναι η «επιστρεπτέα προκαταβολή», που θα συνεχισθεί και θα διευρυνθεί, ώστε να περιλάβει χιλιάδες επιχειρήσεις που έμειναν εκτός στους πέντε πρώτους κύκλους.

    Υπολογίζεται ότι μέσω αυτού του μέτρου θα διοχετευθούν φέτος σε επιχειρήσεις – κυρίως μικρές και μικρομεσαίες – περίπου 3 δισ. ευρώ. Την έναρξη του 6ου κύκλου προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ληξιπρόθεσμες οφειλές
    Εμφαση θα δοθεί και στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων σε εφορία, Ταμεία και τράπεζες. Σχετικές διατάξεις προβλέπεται να θεσπιστούν τον Απρίλιο, με τη λήξη των αναστολών πληρωμής, που θα φέρει στο προσκήνιο το θέμα των “κόκκινων” οφειλών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Οι σημερινοί διορισμένοι “ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ” που αλωνίζουν και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ με τα “ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ LOCKDOWN μου θυμίζουν έντονα, την εποχή, που ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ γνωστός και ΣΑΝ ΧΑΖΟ ΠΑΙΔΙ (αφού ήταν ο μοναδικός στον κόσμο, που δοκίμασε να βάλει την αλυσίδα του ποδηλάτου του -που είχε βγει- την στιγμή που το ποδήλατο ήταν σε κίνηση) ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», αλλά αποφάσισε τον Απρίλιο του 2010 να μας πει ξαφνικά από το Καστελόριζο, πως θα “Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας, την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.”, δηλαδή σε απλά Ελληνικά, μας ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΔΩ τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) (αγγλικά: International Monetary Fund – IMF), ο οποίος είναι ένας διεθνής οργανισμός, που προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί ΡΟΥΦΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ.
      Φυσικά, εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ΕΙΤΕ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΞΕΣΟΥΡΩΤΟΣ ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ…
      Κάπως έτσι θα γίνει και τώρα , αν συνεχιστούν από τους “ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ” και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ τα “ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ LOCKDOWN, γιατί την επόμενη μέρα που δεν θα έχουμε ΟΥΤΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΑΣ, οι γνωστοί ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ θα περιμένουν με ανοιχτό στόμα ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ! ! !
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    2. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την κομισιον στις Βρυξέλλες το κόστος της πανδημίας έως το τέλος του 2020 φυσικά και δεν ήταν για την Ελλάδα στα 50 δις ευρώ όπως ανακοίνωσαν ψευδως και πάλι τα συστημικα κανάλια μας, αλλά είναι στα 68 δις και βλέπουμε, γιατί οι εκθέσεις είναι εξαμήνου.Ξυπνηστε Έλληνες διώξτε τους πριν είναι πολύ αργά, βγείτε έξω από τα κλουβιά σας!!!

    3. Οι χούντες πλέον δεν γίνονται με τα τανκς, αλλά με τα ΜΜΕ (=Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης).

    4. Δυστυχώς η εφημερίδα σας αποφεύγει συστηματικά να αναφέρει/παραδεχτεί ότι μόνο στους ιδιώτες (υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις) στοιχίζει η πανδημία. Δημόσιοι υπάλληλοι και εισοδηματίες με ενοίκια, παραμένουν και θα παραμένουν ανεπιρέαστοι οικονομικά χωρίς να εργάζονται.

    5. δώσε επιδόματα να μην καπνοί φασαρία ο κόσμος, φωνή λαού οργή θεού, ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!

    6. Αυτος ειναι κατα την αποψη μου και ο κυριως λογος ( εκτος απο το να προωθησουν την αμερικανοφερτη μοδα του metoo) που τα τσοντοκαναλα προσπαθουν να αποπροσανατολισουν τον ραγια νεο-ελληνα με τις ..τανες και τους ανωμαλους της σοου μπιζ. Η εποχη θυμιζει 2010 και πρωτο μνημονιο με τα καναλια να κανουν σοου με χειροπεδες σε διαφορους απατεωνες πολιτικους και μεγαλοεπιχειρηματιες για να αποπροσανατολισουν τον ραγια απο τη φτωχια και τη δυστυχια.

    Comments are closed.