ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ! ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΒΟΜΒΑ”: “Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 20% ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ NORD STREAM 1” – TI ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΕ

    Κοινοποίηση:
    FILE PHOTO: Pipes at the landfall facilities of the 'Nord Stream 1' gas pipeline are pictured in Lubmin, Germany, March 8, 2022. REUTERS/Hannibal Hanschke//File Photo

    Την περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος τροφοδοτεί τη Γερμανία, ανακοίνωσε η Gazprom.

    Από την Τρίτη, όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η ροή περιορίζεται στα 33 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα ή στο 20% της δυνατότητας, λόγω της επισκευής που χρειάζεται μία από τις τουρμπίνες του αγωγού.

    Λόγω της συντήρησης του αγωγού και των εργασιών για την επιδιόρθωση μιας τουρμπίνας, οι οποίες έγιναν στον Καναδά, ο αγωγός ήταν για μερικές ημέρες, μέσα στον Ιούλιο, εκτός λειτουργίας, προκαλώντας τεράστια ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, για το αν θα επαναλειτουργούσε στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Από τις 21 Ιουλίου η ροή επανήλθε, αλλά μόνο στο 40% της ικανότητας του. Η νέα απόφαση της Gazprom περικόπτει στο μισό και αυτή την ήδη μειωμένη ροή.

    Για το Βερολίνο, πρόκειται για μια «πολιτική» απόφαση και ένα «πρόσχημα» για να επηρεάσει τους Δυτικούς στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ουκρανία. Έπειτα από έντονες διπλωματικές προσπάθειες, η γερμανική κυβέρνηση κατάφερε εξάλλου να εξασφαλίσει από την Οτάβα ότι θα επιτρέψει την εξαγωγή της εν λόγω τουρμπίνας προς τη Ρωσία.
    Εν τω μεταξύ αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει του αυριανού Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας, Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία

    Συγκεκριμένα τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν τα εξής:

    «Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

    Σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

    Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!!! Η’ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΓΩΓΟΙ ,” NORD STREAM 1 KAI 2 ” H’ KANENAΣ!!! 11 ΔΙΣΕΚ.ΣΤΟΙΧΙΣΕ Ο “ΝΟΡΝΤ ΣΤΡΗΜ 2”,ΓΙΑ ΝΑ “ΠΝΙΞΗ” ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΦΘΗΝΟ ΑΕΡΙΟ!!! ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ,ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! ΕΥΓΕ ΠΟΥΤΙΝ,ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΙΝΑ-ΙΡΑΝ κ.λ.π. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!

    2. Τι θα κάνει η Ε.Ε; Αυτό που κάνει πάντα: Βαράει μ@@@@@ και με τα δύο χέρια! Όσο γιά τον δικό μας, τι να πεί κανείς; Όλες οι “πρωτοβουλίες” που παίρνει είναι κατ’εντολήν. Τον βγάζουν οι γερμανοί μπροστά γιά να μη φαίνονται εκείνοι, που ετοιμάζονται γιά την εκατοστή ληστεία των ευρωπαϊκών λαών! Είναι “λαγός” ο άνθρωπος!!! Τι δεν καταλαβαίνετε;

    3. Το μαρτύριο της σταγόνας. Καλά κάνει ο Πούτιν. Ας άρουν τις ρωσικές κυρώσεις. Ο μαλακοπίτουρας με αυτά που προτείνει θα κλεισει και όλες τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, εκτός από τις ελληνικές.

    4. πρεπει να τον πληρωσουν για την διαφημηση που τους κανει…… μονο με ενα καρβελι ψωμι θα την βγαλει η φουρναρισα??? τσιπις🤣🤣

    5. Αυτός είναι πραγματικά ψυχρός πόλεμος.

    6. Aυτος ο Παραφρων ξεφυγε..θα γεμισει κι ολη την Ευρωπη ”Επιδοματα” !!!! Βαλτε του κοφτη….επειγοντως.
      Ο ανθρωπος – ανθρωπος τελος παντων – ειναι για ψυχιατρο..ετσι ? Θα αποζημιωνουν λεει μια επιχειρηση για να καταναλωνει λιγοτερο φυσικο αεριο…!!! Ναι κι αν τα κλεισουν τελειως θα παρουν επιστρεπτεες προκαταβολες 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ορσε κι αλλα 5 + 5 για να μη στα χρωσταω !!! Ειναι παντελως μλκ@ς ο τυπος…δεν εχει οριο η μλκι@ που τον τρωει… μηπως να σε αποζημιωσουμε μπας και καταναλωνεις λιγοτερη ρε αχρηστε ? Σταματηστε τον ρεεεε… ειναι ακρως επικινδυνος βλακας…καθε μερα μας εξεφτελιζει σε ολο το Πλανητη..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ…ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑ…Ο ο γκιοζης.
      Υ.Γ1. Kι Ευρωπαιοι ηγετες και καλα θα υιοθετησουν την προταση του Μεγαλου ηγετη που τελειωσε το harvard
      λαδωνοντας…το !!!
      Υ.Γ2. Σ’ εχουνε που σ’ εχουνε στη μπουκα με τα λογια για τις μλκιες που κανεις..και λες…θες να φας και
      καρπαζες…αντε..Καλη Ορεξη !!! Εφταχαζε..

    7. Μουνουχισμα ήξεραν και οι μικρασιατες ίσως είχαν μάθει από Τούρκους ερχόταν και ένας από Πέραμα αν είχαν δουλειά οι άλλοι κλπ η αν ήταν πολλά αρσενικά κλπ για βοήθεια το ταύρο η ταυρους τους μουνουχιζαν εκτός και αν των έκοβαν για καλό πηγεναν για σφάξιμο εφόσον μεγάλωσαν στην αγορά ερχόταν φορτηγό και τους επερνε χρησιμοποιούν πάντα κτηνίατρο με σπέρμα από Ισπανία Αργεντινή η ΛΑ δεν επερναν ελληνικό σπέρμα και την γέννα την έκανε κτηνίατρος από το 1950 είχε της γελάδια η γριά μου 1974 της χάλασε γιατί άλλαξε ο νόμος εκτός πόλης κλπ νόμιμα με άδεια πολλά μπήκε εμπορευματοποιηση κλπ μετά πήρε μια κατσίκα για των σταυλο είχε πιάσει εργασία η κατσίκα όταν ερχόταν η ώρα την πηγενα τράγο εγώ των πληρώναμε των τράγο για την δουλειά της ξεγεναγα εγώ το 1984 ξεμπέρδεψα και με αυτά της είπα ρε μάννα έχεις δει κοπέλα να πηγενει κατσίκα στο τράγο μόνο εγώ δεν παθενεις τίποτε μαθενεις κλπ τον τράγο όχι απλά των πληρώνεις των ακριβοπληρωνεις για την δουλειά άσε που είσαι υποχρεωμένη να καθεσε εκεί ποτέ θα του μυρίσει του τραγου γιατί απασχολείται με άλλες κατσίκες κλπ εσύ που πλήρωνες έλεγες είχες απέτισε μαθενες από της γριές των τράγο των βλέπω γερικο δεν έβαλες μπροστάρη άλλον αργεί πολλή κλπ είμαστε με την σειρά εδώ κλπ ,,λες και πηγενες οδοντίατρο,,,,,,το δέσιμο στο πόδι υπολογίζετε με το μάτι αν όμως μέχρι να μάθει δεν μπορείς να το υπολογίσεις το πας σε έδαφος που έχει βρέξει και μετράς το αποτύπωμα κλπ και κόβεις την τριχιά κλπ παλαιά γινόταν από χασισι οικολογική τώρα μάλλον από πλαστικό κλπ αυτή από χόρτο ήταν ακριβή διότι ήταν ποιο συμβατή κλπ γενικά μαθενεις πολλά από τα ζώα που σου χρησιμεύουν σε πολλά

    8. Άσε μας ρε Πούτιν…. καθυστερημένος είσαι;
      Ακόμα να ρίξεις καμία πυρηνική στην Βασίλισσα της Αγγλίας και στο Ισραήλ.Εισαι Φλώρος ρε;
      Άμα φοβάσαι φώναξε εμάς!Μπαμ Μπαμ δουλίτσες!

    9. Aν πράγματι μειωθεί ή ροή τού αερίου στά 20% κλάφτα Χαράλαμπε.Δέν θά προλάβουμε νά κάνουμε ούτε μαύρο χειμώνα.Ο πρωθυπουργός τής Ουγγαρίας Βίκτωρας Ορμπαν χτυπάει τό καμπανάκι κινδύνου.”Οί αντιρωσικές κυρώσεις σκοτώνουν τήν ευρωπαική οικονομία”.
      Γιάννης Λάκων

    Comments are closed.