ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ! ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

    Κοινοποίηση:
    finland-winter-war

    Με… fast track διαδικασίες ετοιμάζονται να εντάξουν μέσα σε λίγες εβδομάδες την Φινλανδία και τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τον πλανήτη στην πυρηνική σύγκρουση και προκαλώντας ακόμη πιο πολύ την Ρωσία η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θεωρεί μια τέτοια εξέλιξη «μεγάλη απειλή» για την ίδια…

    Οι δύο σκανδιναβικές χώρες , για να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι της Δύσης, βγαίνουν από το καθεστώς ουδετερότητας στο οποίο είχαν ενταχθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ακριβώς και οι δύο είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί. Αυτό είναι και το μεγάλο ένοχο «μυστικό» από το οποίο όσο και να έχουν προσπαθήσει να απαλλαγεί στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, έρχεται τώρα η στιγμή για να βγει πάλι στην επιφάνεια και να τους καταδιώκει.

    279631920_10226464610738541_5650917755830519723_n

    Σύμμαχοι του Χίτλερ και πιόνια του ναζισμού ήταν εκείνη τη σκοτεινή περίοδο και οι δύο χώρες που τώρα προβάλλονται ως … υποδείγματα και που τώρα καίγονται δήθεν για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες. Με τη διαφορά ότι στην πραγματικότητα συντάσσονται και πάλι στο πλευρό των ναζί. Αυτή τη φορά με τους ναζί του κοκάκια Ζελένσκι που τον χρησιμοποιεί η … «δημοκρατική» Δύση για να επιβάλει τον δικό της ολοκληρωτισμό και το παγκόσμιο σκοτάδι.

    Ο μύθος του «καλοσυνάτου έθνους» είχε καλλιεργηθεί επί δεκαετίες για την Σουηδία. Όμως αυτό που θέλουν να «ξεχνούν» κατ αρχάς είναι τι έκαναν μετά την Νύχτα των Κρυστάλλων (Kristallnacht) που ήταν η αρχή του Ολοκαυτώματος και πολλοί Εβραίοι επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την Γερμανία με στόχο να βρουν καταφύγιο στη Σουηδία. Οι αρχές της Σουηδίας όμως είχαν αντίθετη άποψη. Σε πλήρη συνεννόηση με τους Ναζί, από τους οποίους είχαν ζητήσει να σημαδεύουν τα διαβατήρια των Εβραίων με το γράμμα J, απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα σε όσους δεν πληρούσαν τα κριτήρια της «άριας φυλής».

    hitler45

    Ακόμα και σήμερα λόγω της πλύσης εγκεφάλου ο μέσος Σουηδός δεν γνωρίζει ότι η χώρα του «τα είχε κάνει πλακάκια» με τον Χίτλερ. Όπως έχουν αποκαλύψει εφημερίδες του επιπέδου του Independent, η σχέση Σουηδίας-Ναζιστικής Γερμανίας έφτανε ως τα αποθέματα χρυσού των Εβραίων Σουηδών, τα οποία «έκαναν φτερά» καταλήγοντας στην αγκαλιά των Ναζί. Η Σουηδία παρουσίαζε σημαντικές εμπορικές σχέσεις με τη Γερμανία, εξάγοντας στην τελευταία 10 εκατομμύρια τόνους μεταλλεύματος σιδήρου ετησίως. Επιπλέον, επέτρεπε τη μεταφορά γερμανικών στρατευμάτων μέσα από το έδαφός της και τόσο γερμανικά αεροπλάνα όσο και γερμανικά πλοία ανεφοδιασμού μπορούσαν να διασχίζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας, αντίστοιχα.

    Ο τότε βασιλιάς της Σουηδίας Όσκαρ Γουσταύος Αδόλφος ήταν εκείνος που «προέτρεψε» την κυβέρνηση του Περ Άλμπιν Χάνσον να δεχτεί τις απαιτήσεις της Ναζιστικής Γερμανίας υποστήριξη των στρατευμάτων της με τη δικαιολογία ότι «μια άρνηση θα μπορούσε να προκαλέσει γερμανική εισβολή. Έτσι τον Ιούλιο του 1940, οι Σουηδοί επέτρεψαν σε 680.000 στρατιώτες του Χίτλερ να περάσουν μέσα από τη Σουηδία για να καταλάβουν την Νορβηγία, παρά το γεγονός ότι τυπικά η Σουηδία είχε κηρύξει ουδετερότητα στον Πόλεμο. Οι περισσότεροι έκαναν χατίρια και δουλειές με τους Ναζί και μόνο προσωπικές ήταν οι εξαιρέσεις και μεμονωμένες καλές πράξεις. Και μάλιστα οι υποστηρικτές των ναζί ήταν άνθρωποι κυρίως της μορφωμένης μεσαίας τάξης και της ανώτερης τάξης…

    25 jδhriges Regierungsjubilδum des schwedischen Kφnigs ! Kφnig Gustav von Schweden in Staatsuniform, welcher am 8. Dezember sein 25 jδhriges Regierungsjubilδum feierte.
    25 jδhriges Regierungsjubilδum des schwedischen Kφnigs ! Kφnig Gustav von Schweden in Staatsuniform, welcher am 8. Dezember sein 25 jδhriges Regierungsjubilδum feierte.

    Να σημειώσουμε εδώ ότι και πριν από μερικές εβδομάδες όταν κάποιοι στην Σουηδία –«ξεχνώντας» το παρελθόν τους- άρχισαν να κατηγορούν την Μόσχα, ήρθε η απάντηση καθώς εμφανίστηκαν αφίσες στην Στοκχόλμη που αποκάλυπταν πολύ γνωστούς Σουηδούς ως ναζί. Στις ρωσικές αφίσες που υπάρχουν ακόμη πρωταγωνιστούν η Άστριντ Λίντγκρεν, που δημιούργησε την Πίπη Φακιδομύτη, ο βασιλιάς Γουσταύος ο 5ος, ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ, Ινγκβαρ Κάμπραντ, ακόμα και ο διάσημος σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν της «7ης Σφραγίδας»…

    Από την πλευρά του το φινλανδικό κράτος, είχε προβεί σε μία «στρατηγική συνεργασία» με τη ναζιστική Γερμανία. Η Φινλανδία που ήταν αρχικά τμήμα στο σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ μεταξύ της Γερμανίας και ΕΣΣΔ, υποχρεώθηκε να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Μόσχα το Μάρτιο του 1940. Με τη Συνθήκη της Μόσχας, έχοντας ηττηθεί παραχώρησε το 10% της επικράτειας της στην ΕΣΣΔ αλλά πέτυχε να διατηρήσει την κυριαρχία της ως ανεξάρτητο κράτος. Από τα τέλη του 1940 όμως άρχισε να ανθίζει η «γερμανοφινλανδική συμμαχία». Οι ναζί παρείχαν όπλα στους Φινλανδούς, προσκαλώντας τους να συμμετέχουν στην επιχείρηση Barbarossa, και να καταλάβουν πίσω την περιοχή Καρέλια μαζί με τη βοήθεια των γερμανικών στρατευμάτων. Έτσι, τον Ιούνιο του 1941, ξεκίνησε ο Πόλεμος της Συνέχειας μεταξύ ΕΣΣΔ και Φινλανδίας, ως επακόλουθο του Χειμερινού Πολέμου που προηγήθηκε. Τα φινλανδικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Καρέλια, συμμετέχοντας στην επιχείρηση Barbarossa. Ο πόλεμος διήρκεσε μέχρι το καλοκαίρι του 1944, οπότε ο Κόκκινος Στρατός ανάγκασε τα φινλανδικά στρατεύματα σε υποχώρηση. Κι όταν η ναζιστική Γερμανία κατέρρευσε η φινλανδική ηγεσία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για συνθήκη ειρήνης με τους Σοβιετικούς. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάστηκε να επιστρέφει στο status quo ante bellum, αποδεχόμενη ταπεινωτικές παραχωρήσεις.

    Τον Απρίλιο του 1948, η ΕΣΣΔ και η Φινλανδία σύνηψαν Συνθήκη Φιλίας Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας, με την οποία η Φινλανδία δεσμευόταν να πολεμήσει οποιοδήποτε κράτος έκανε επίθεση στην ΕΣΣΔ μέσω του εδάφους της και να διατηρήσει ουδετερότητα στην εξωτερική της πολιτική. Έτσι προέκυψε και ο όρος «φινλανδοποίηση» από τον οποίο τώρα οι Φινλανδοί ξεχνώντας κι αυτοί το παρελθόν τους θέλουν να απεμπλακούν.. .

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Γιατί ο πατέρας του Κούλη τι ήταν; Συνεργάτης των ναζί δεν ήταν; Που το περίεργο;

    2. Ήτανε συνεργάτες των Γερμανών η Σουηδία και η Φιλανδία. Ο Μπέργκμαν αρχικά υποστήριξε τον Χίτλερ. Ο ενθουσιασμός της νιότης. Η ταινία του για τον φασισμό είναι ‘το αυγό του φιδιού’.

    3. Μόνο με τέτοιους (από πάσης απόψεως) συνομιλεί το ρεμάλι…

    4. Και οι Σοβιετικοι/Ρώσοι μεθυστακες ήταν σύμμαχοι των Ναζί! Μην ξεχνάμε το σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ Ριντρετροπ και Μολότοφ. Επίσης ο σφαγεας Στάλιν και η άθλια Σοβιετική/Ρωσία έδινε πολύτιμες πρώτες ύλες στην Ναζιστική Γερμανία. Όπως σιτάρι, καουτσούκ, πετρέλαιο κτλ. Να τα λέμε όλα δηλαδή και όχι όπως μας συμφέρει.

    5. Πρόκειται για μια απολύτως ανόητη κίνηση στην παρούσα συγκυρία.
      Δεν έχουν καθόλου σωφροσύνη;

    6. ο μιζοκούλης έχει μάθει μια ζωή να λέει στα αφεντικά του μόνο “ναι”, να τον πηδ@νε και να γουστάρει !

    7. Ο πούτιν απειλούσε πριν την ένταξή τους στο νάτο και τώρα είπε ότι δεν έχει πρόβλημα.

    8. Καλά οι Σουηδοί, μετά το γ@αμήσι τους από τον Ναπολέοντα φοβούνται και την σκιά τους, ποτέ δεν αντιστάθηκαν. Η Φινλανδία, όμως, κινδύνεψε από τον Στάλιν και χρειαζόταν βοήθεια να αντιμετωπίσει τις ρωσικές ορδές. Οι Φινλανδοί δικαιολογούνται γιατί έπρεπε να υπερασπιστούν την χώρα τους, δεν ήθελαν να επιτεθούν σε κάποιον. Οι Σουηδοί είναι οι πιο δειλοί. Πότε έδιναν πληροφορίες στους Βρετανούς και πότε έδιναν μεταλλεύματα στους Γερμανούς…

      1. Μάθε για τον μεγάλο βόρειο πόλεμο και την Σουηδική αυτοκρατορία. Που οι Σουηδοί ήταν ο φόβος και ο τρόμος και είχαν γλεντήσει και την Πρωσια και τις χώρες της βαλτικης. Αλλά το κυριότερο και τους Ρώσους μεθυστακες!

    9. Το ξέρετε ότι ο Χίτλερ είχε κανονικο μουστάκι και σγουρά μαλλιά….και τον έκαναν με τετράγωνο μουστάκι και κολλητα μαλλιά για να θυμίζει τον Τσάρλι Τσάπλιν που είχε κάνει τεράστια επιτυχία 20 χρόνια πριν με τον βουβό κινηματογράφο;
      Βέβαια στην εγκυκλοπαίδεια η θρησκεία του Τσάρλι Τσάπλιν αναφέρετε ως Αγνωστικισμός αλλά πρέπει να ήταν Εβραίος αφού την μάνα του την έλεγαν Χάνα… Χαναάν.
      Όλα στημένα ήταν στο Β παγκοσμιο πόλεμο αφού η ίδια η Αμερική χρηματοδοτούσε τους Ναζί .Όπως και ιατρικά πειράματα που έκανε ο Μεγκελε ο Ναζί ιατρός από το ίδρυμα Ροκφέλερ.
      Αγγλοσάξωνες Ιουδαίοι από την Χαζαρια.

    Comments are closed.