Προειδοποιεί τη Μόσχα ο Ομπάμα: «Η απομόνωση θα βαθύνει», εάν συνεχίσετε

Κοινοποίηση:
ompama

Ενωμένες στη στήριξή τους απέναντι στην Ουκρανία εμφανίστηκαν ΕΕ και ΗΠΑ. Μετά από σύνοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές στις Βρυξέλλες, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να συνεργαστεί η Ρωσία με την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η Ρωσία έκανε λάθος υπολογισμό εάν θεώρησε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα ενδιαφερθεί για τις πράξεις της στην Ουκρανία.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει την επιθετικότητά της στην Ουκρανία, τότε η απομόνωσή της θα βαθύνει. «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να συντονίζουμε τις πιθανότητες για πρόσθετες, βαθύτερες κυρώσεις, εάν η Ρωσία προχωρήσει βαθύτερα και εμπλακεί σε νέα εισβολή στην Ουκρανία» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Ομπάμα κάλεσε την ΕΕ να διαφοροποίησει τις πηγές ενέργειάς της και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ, σε περίπτωση έλλειψης που θα προκληθεί εξαιτίας τη ρωσικής πολιτικής.

«Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής και πιο δίκαιος» όταν ΕΕ και ΗΠΑ στέκονται ενωμένες, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη επίσκεψή του στη βελγική πρωτεύουσα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, χαρακτήρισε ως «ντροπή» για τον 21ο αιώνα τις πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία, λέγοντας: «Δεν θα τις αναγνωρίσουμε».

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί στο κτίριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Συμμαχία πρέπει να έχει μια σταθερή παρουσία σε χώρες που αισθάνονται ευάλωτες απέναντι στη Ρωσία. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει ομιλία στο Κέντρο Καλών Τεχνών Bozar, όπου αναμένεται να χαρακτηρίσει τον ρώσο πρόεδρο ως «απειλή» προς το διεθνές σύστημα που έχτισαν Ευρώπη και ΗΠΑ. «Από την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, την καρδιά του ευρωπαϊκού σχεδίου, θα μπορέσει να μιλήσει για την σημασία της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη σημασία όχι μόνο του κινδύνου προς τους πολίτες της Ουκρανίας, αλλά και του κινδύνου που προκαλούν οι πράξεις της Ρωσίας στο διεθνές σύστημα, στο οποίο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει. Η Ευρώπη αποτελεί άγκυρα του διεθνούς συστήματος που χρειαστήκαμε δεκαετίες για να χτίσουμε και είναι αυτό το διεθνές σύστημα που κινδυνεύει από τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας» δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος. Η Σύνοδος ΕΕ – ΗΠΑ επικεντρώθηκε επίσης στο σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ομπάμα να δηλώνει ότι συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης, μέσω του καθορισμού των τελευταίων λεπτομερειών του συμφώνου. Συζητήθηκε επίσης το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι προσπάθειες εξάλειψης των πυρηνικών όπλων της Συρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τα εχεις μπερδεψει μεσα στο χαζο μυαλο σου, ρε ενα τιποτα….κατι αλλο θα βαθυνει…..ΒΛΑΞ

  2. Ομπάμια κοίτα μη πέσεις μέσα από την πολύ απομόνωση!!

  3. ρε μαιμου αναποδα τα λες.κατσε τωρα στα αυγα σου και μοκο κοτουλα

  4. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΠΑΜΙΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ. Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΝ ΗΠΑ. ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΜΝΟ-ΜΠΟΥΣ.

Comments are closed.