Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε φρούριο μετατρέπεται από αύριο η Αθήνα – Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το Τατόι

Κοινοποίηση:
ηω

Αντίστροφη μέτρηση για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα τελεστεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και από αύριο Κυριακή (15.1.2023) το κέντρο της Αθήνας θα θυμίζει φρούριο.

Συγκεκριμένα, δρακόντεια θα είναι τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Κυριακής και ειδικότερα στις περιοχές γύρω από το Σύνταγμα και τη Μητρόπολη, λόγω της παρουσίας των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών που συρρέουν για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα μπουν από αύριο σε ισχύ και τα μέτρα ασφαλείας θα κορυφωθούν την Δευτέρα το πρωί κατά την διάρκεια της εξόδου ακολουθίας.

Από νωρίς το πρωί η δημοτική αστυνομία τοποθέτησε κορδέλες και προειδοποιητικές ταμπέλες στις οποίες αναγράφουν πως απαγορεύεται η στάθμευση από αύριο Κυριακή στις 10:00 στις οδούς Μητροπόλεως Ερμού και Αιόλου.

Οι αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο για την προστασία και ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων καθώς και για την μεταφορά της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τη Μητρόπολη στο Τατόι όπου θα γίνει η ταφή.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ από τη Μητρόπολη μέχρι το Τατόι

Η αστυνομία έχει επιλέξει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή να είναι από Κατεχάκη – Αττική οδό- έξοδο Βαρυμπόμπης όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πέσει στο τραπέζι και εναλλακτικές διαδρομές καθώς η κίνηση ή κάποιο τροχαίο σε Αττική Οδό και Κατεχάκη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Παράλληλα μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ και περιπολικά της Άμεσης δράσης θα συνοδεύουν την πομπή. Συνολικά επί ποδός θα βρίσκονται 1000 αστυνομικοί, ενώ πέντε drones και δύο ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόϊ.

Στο Τατόι το «μπλόκο» της ΕΛΑΣ θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.

Πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία στο Τατόι ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος την Δευτέρα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο οικογενειακό κοιμητήριο.

Η καταστροφική πυρκαγιά του 2021 έχει αφήσει τα σημάδια της παντού και τα συνεργεία των εργατών δουλεύουν πυρετωδώς, καθώς στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες μέχρι τις 7 το βράδυ της Κυριακής.

Στην τελευταία αυτοψία το βράδυ του Σαββάτου είναι σχεδόν έτοιμοι οι δρόμοι, το πάρκινγκ ενώ έχει γίνει η δεντροφύτευση στον χώρο. Επίσης χωμάτινα δρομάκια έχουν στρωθεί με χαλίκια, καμένα δέντρα και κλαδιά έχουν απομακρυνθεί και το εκκλησάκι της Αναλήψεως επισκευάστηκε.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν και αύριο με το πρώτο φως της ημέρας και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Όπως τόνισε ο εργολάβος της διαμόρφωσης στο Τατόι, κ. Πέτρος Μπακάλης μέχρι τώρα «έχουν σχεδόν ετοιμαστεί οι δρόμοι, το πάρκινγκ για να παρκάρει ο κόσμος. Έχει γίνει δεντροφύτευση, σχεδόν αύριο θα έχουμε τελειώσει. Έχουν μπει διάφορα δέντρα και θάμνοι.

Ήρθε η υπουργός, έδειξε κάποια έργα που έγιναν. Έγιναν κάποιοι δρόμοι περιμετρικά του νεκροταφείου για να μπορέσει να έχει πρόσβαση ο κόσμος, γιατί μάλλον πρέπει να έρθουν πολλά αμάξια από ό,τι λένε. Εμείς θα κάνουμε δρόμους και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν γιατί αν έρθουν πολλά αμάξια θα υπάρξει πρόβλημα. Ο χώρος μπορεί να χωρέσει 100, 200, 300 αμάξια, αναλόγως. Ο κόσμος δουλεύει μέχρι να νυχτώσει. Και αύριο, μέχρι τέτοια ώρα, ελπίζω να είναι σχεδόν τελειωμένα όλα», κατέληξε.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο

Οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία ενώ σήμερα έγινε και πρόβα του τελετουργικού, όπου φαίνονται τα παιδιά και τα εγγόνια του να σηκώνουν το φέρετρο.

Άλλωστε, ήταν επιθυμία των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κουβαλήσουν το φέρετρο στην κηδεία του και έτσι θα γίνει. Στα πλάνα του Star παρακάτω φαίνεται ο Παύλος με τον Νικόλαο και τα παιδιά του Παύλου να το σηκώνουν, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει και τη Δευτέρα, μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας.

Μάλιστα, ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο, όπως και κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τα τάγματα εφόδου της αριστεράς, οι κόκκινοι φασιστές θα είναι εκεί αύριο.
    Ελπίζω να φάνε το ξύλο της χρονιάς τους ή καλύτερα σφαίρες…..

  2. Ολα αυτά για έναν ιδιώτη που δεν είναι καν Ελληνας; Κούλη κοπρίτη άντε χάσου μαλακισμένο.

  3. Πω πω, τί “ωραία” μάζωξη!;!Πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται μ’ αυτή την ευκαιρία…
    Άμα είναι να κάνουν και κανένα έργο που θα μείνει (σαν τον μεγαλεπήβολο μεγάλο περίδρομο, not), ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε κι άλλους υποψήφιους να τιμηθούν “εθελοντές”…

  4. “””…καταστρώσει σχέδιο για την προστασία και ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων…”””, “””…Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής……””” το ανοργανωτο βλαχομπαροκιστάν θα εκπεμψη την νεοελλαδιστάνικοτητά του διεθνως οπως ενας μικροτΣ@υτΣ@υνος, κουρελιαρης και απολιτιστος φτωχος συγγενής.

Comments are closed.