ΕΜΕΤΟΣ! ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΑΘΩΟΙ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΕΝΟΧΟΙ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ – ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Κοινοποίηση:
MATI

Σε μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες έπεσε η «αυλαία» της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να καταδικάζει 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο ακολούθησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια.

Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης. Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελο Μπουρνούς τότε δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζή τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Ξέσπασαν οι συγγενείς
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Ολοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους

«Καταραμενοι, δεν έχετε τσιπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

41 Σχόλια

  1. Ειχε ειπωθει οτι το ματι χτίστηκε χωρις σχεδιο πολεως, οπως και η μαντρα;; οι ιδιοκτητες πληρωσαν για να χτιστούν τα σπιτια παρανομα χωρις κρατικο πλανο, δόθηκαν μιζες και εγιναν ολα παρανομα. Ποιοι φταινε;;; Αυτοι που εχτισαν παρανομα δλδ οι κατοικοι, οι πολιτικοι / τοπικη διοίκηση;;; Η φυση;; Το ανυπαρκτο κρατος;;; Η υπαρκτη ανεγκεφαλικοτητα των κατοικων;;; Η υπαρκτη απατεωνια και κουτοπονηρια των 40+ χρονων;;;;

  2. 500 ΧΡΌΝΙΑ ΠΊΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΉΓΑΙΝΕ Ο ΛΙΑΣ ΕΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;;;
    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΈΧΕΤΕ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΊ ΣΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ…
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ.
    ΔΡΟΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΟΥΡΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΖΩΝΤΑΝΆ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΆΔΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΟΝΤΑ!

  3. Θα μας πνίγουν, θα μας καίνε, θα μας σκοτώνουν και εσείς/εμείς θα τους δίνουμε 41. Τώρα γκραικυλιστάν σκάσε και πάνε να δεις Σάτι….(ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΧΩΡΑ)

  4. M’αρεσει που τσαντιζεστε κιολας ρε μ…
    Ποτε θα το παρετε χαμπαρι επιτελους,οτι το δικαστικο σωμα ελεγχεται απο την κυβερνηση και συνεπως δικαιοσυνη δεν υπαρχει ;
    Ψαξτε στο youtube “τζαβαρας για δικαιοσυνη” και δειτε το βιντεο,πριν ενα χρονο.
    Δικος τους βολευτης εν ενεργεια,τα λεει δημοσια,στα βοθροκαναλα.
    Υπαλληλοι τους ειναι δικαστες και εισαγγελεις,εκτελουν τις εντολες τους,ποτε θα το παρετε χαμπαρι ;
    Το ιδιο ακριβως θα γινει και στη δικη για τα Τεμπη,θα το δειτε.

  5. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ….ΦΙΜΟΣΗ ΦΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ…ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…………

  6. Τυπικά τους αθώωσαν αλλά ξέρουν τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι δικαστές ότι θα τους στοιχειώνουν μία ζωή οι κατάρες όσων έχασαν συγγενείς όσο και οι ψυχές αυτών που χάθηκαν . Οι δικαστές σε λίγα χρόνια μήπως τους δούμε βουλευτές οι προέδρους της δημοκρατίας…αν ήταν τα παιδιά τους τι θα έλεγαν όλοι αυτοί…

  7. Ε ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
    ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ…. ΚΛΑΣΙΚΑ…ΤΖΑΜΠΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ , ΤΖΑΜΠΑ , ΤΖΑΜΠΑ,,, ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ….ΠΑΙΔΙΑ ;;; ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ….. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ;;; Ο ΨΙΨΙΝΑΚΗΣ;;; ΕΛΕΟΣ….Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΙ….

  8. Σάς θυμίζω αυτούς πού πνίγηκαν όταν τά αυτοκίνητα τους μπήκαν σε κοίλο τούνελ στην Εθνική Οδο στό ύψος τής Μανδρας . Η “Χ” Δούρου φταίει πού ή Τροχαία δέν διέκοψε ώς όφειλε, τήν είσοδο οχημάτων στό τούνελ όταν έβρεχε καταρακτωδως ; Δεν θυμάστε το λεωφορείο που βυθίστηκε πρόσφατα το μισό στό τουνελ με νερό κοντά στις Τζιτζιφιές ευτυχώς χωρίς θύματα ; Ποιοί ηταν υπεύθυνοι νά διακόψουν τήν κυκλοφορία εκτός από τήν Τροχαία ;

  9. Έφεση δεν μπορούν να κάνουν οι συγγενείς;
    Μιλάμε πέθαναν πάνω από 100 άνθρωποι που τους περνούσαν για καμενα κούτσουρα και δεν φταίει κανένας πολιτικός; έλεος πια.
    Τι τους ψηφίζουμε τότε;

  10. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ .

  11. Παρτε τα οπλα στα χερια σας.
    Οι νεκροι δεν γυρνουν πισω.

    Παρτε τον νομο στα χερια σας και βοηθηστε και ολους αυτους που δε ξερουν να κρατουν οπλα.
    Γιατι σε λιγο θα σκοτωσουν και εσας τους ιδιους.

  12. Να ενωθούν οι συγγενείς από το Μάτι με την Καρυστιανού και να τους βάλουν όλους μέσα.Αν είναι δυνατόν οι προσκυνημένοι Εισαγγελείς να τιμωρουσαν την Δουρου ή τον κίναιδο που τον παίρνει από όλες τις τρύπες.

  13. ΚΥΡΙΑ ΦΡΥΝΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ!!

    η προεδρος της εδρας, ειχε προειδοποιησει τους εγκαυματιες και τους συγγενεις τους, λεγοντας τους οτι δεν θα βγαλει αυτη το φιδι απο την τρυπα!

    Υ.γ. Εχετε μηπως καταλαβει, οτι οι περισσοτεροι εισαγγελεις ανηκουν σε Στοες και στην Μασωνια; Οταν το εμπεδωσετε, θα αντιληφθειτε και το γιατι δεν υπαρχει δικαιοσυνη στην Ελλαδα!

  14. Δυστυχώς για τον Έλληνα, τον απλό Έλληνα…..ανύπαρκτο κράτος δικαίου !!!!!
    Πολιτικοί – Δικαιοσύνη ένα μαύρο χάλι !!!!!

  15. Όσοι ήταν σέ βάρδια στό Επιχειρησιακο Κέντρο Αντιμετώπισης έκτακτων θεομηνιων είναι οι αμεσα υπεύθυνοι της τραγωδιας στό Ματι . Δούρου και Ψινακης δέν μπορούν νά κατηγορηθουν γιά την ανεπάρκεια τού Κέντρου ελέγχου καταστροφών σέ πραγματικό χρόνο .

  16. Ποιος θα πάει φυλακή; φιλαράκια είναι όλοι τους, άλλοι συγγενείς και άλλοι γνωστοί “απ τα παλιά “! Ξυπνήστε ζωα

  17. Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος “Μαθηματικός”. Το 3% ξεχνά τί έγινε στο Μάτι και έχουν φιλοδοξίες για ψηφοδέλτια. Το 41% (και λίαν προσεχώς 49%) όμως, δεν ξεχνά ποτέ τις δολοφονίες σε Μάνδρα & Μάτι.

  18. Πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί, τρένα δολοφονικές αμέλειες εν ενεργεία κιόλας θα γίνουν και άλλα με αυτούς…

  19. Ζω στην πιο εμετική χώρα με τους πιο εμετικους πολιτικούς στον πλανήτη Γη. Σε λίγο καιρό φεύγω και πραγματικά δεν θέλω να την ξαναδώ αυτή την χώρα ούτε στον χάρτη.

  20. Γιατί ο συγγενής θύματος πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους και όχι προς τους διεφθαρμένους δικαστές;;;;;;

  21. Ως συνηθως , τα …φορτωσαν ολα σε μερικους αξιωματικους της Πυροσβεστικης και οι πολιτικαντηδες , οπως παντα σ’ αυτη την χωρα , στο απυροβλητο , κανενας ενοχος!! Εχουν τον αθλιο νομο περι ευθυνης υπουργων , που ολο τον καταργουν οι ψευτες και ποτε δεν καταργειται και ειναι εξασφαλισμενοι ολα τα λαμογια!!

  22. Δικαιοσύνη από τα LIDL άψογη συνεργασία της δικαιοσύνης με την Κυβέρνηση.

    1. Η Δούρου (Μάνδρα -Ματι) ειναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά την κάλυψαν οπότε καταλαβαίνεις ότι είτε δεξιοί είτε αριστεροί στην εξουσία είναι τα ίδια σκατα. Προφανώς τα κόμματα είναι μόνο για να μοιράζονται τις μίζες. Πότε ο ένας πότε ο άλλος. Άι σιχτιρ πια…

  23. ουτε ο πατουλης κατηγορηθηκε
    ηταν προεδρος ΚΕΔΕ και προεδρος ΔΑΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

  24. Εάν η πολιτική ηγεσία (πχ περιφερειαρχης Δούρου και μια χούφτα δήμαρχοι) δεν φέρει καμία ευθύνη τότε γτ τους ψηφίζουμε για αυτές τις θέσεις; ας κάνουν κουμάντο οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες

  25. Δλδ, πραγματικά τι περιμένατε να συμβεί;;; Να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή;;;;
    Στη Χώρα με τη πιο διεφθαρμένη δικαιοσύνη της γης ζούμε.
    Έπεται και το δυστύχημα στα Τέμπη.

  26. Αισχος! Ντροπη! Επρεπε ομως, να το περιμενουν! Πρωτον, δεν ειχε παραπεμφθει κανεις, για κακουργημα! Και δευτερον η προεδρος της εδρας, ειχε προειδοποιησει τους εγκαυματιες και τους συγγενεις τους, λεγοντας τους οτι δεν θα βγαλει αυτη το φιδι απο την τρυπα!

    Υ.γ. Εχετε μηπως καταλαβει, οτι οι περισσοτεροι εισαγγελεις ανηκουν σε Στοες και στην Μασωνια; Οταν το εμπεδωσετε, θα αντιληφθειτε και το γιατι δεν υπαρχει δικαιοσυνη στην Ελλαδα!

Leave a Response