ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΕΣ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΛΟΓΩΝ – «ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ»! ΠΟΙΟΣ «ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ» ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;

Κοινοποίηση:
ekloges_elections

Σημαντικά δημόσια έγγραφα είναι αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στο γραφείο που παραβιάστηκε από διαρρήκτη στη Διεύθυνση Εκλογών στο Yπουργείο Εσωτερικών, φέρεται να κατέθεσε στην Ασφάλεια ο διευθυντής Eκλογών της Kεντρικής Yπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης επεσήμανε στους αστυνομικούς τους φόβους του μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί τα σημαντικά αυτά έγγραφα.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν χθες, Παρασκευή το βράδυ, όταν έγινε η σχετική καταγγελία από τον διευθυντή εκλογών του Yπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος κατέθεσε ότι έγινε διάρρηξη σε γραφείο του τρίτου ορόφου στο κτήριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Όπως φέρεται να είπε, χθες, Παρασκευή, κατά το χρονικό διάστημα από 13:40 έως 14:10 ενώ απουσίαζε στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου στην οδό Σταδίου για υπηρεσιακούς λόγους και το γραφείο του στο κτήριο της οδού Ευαγγελίστριας ήταν άδειο, ενημερώθηκε από υπάλληλο της Διεύθυνσης Εκλογών ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο άτομο που έσπασε την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνώριζε αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Στη συνέχεια, το στέλεχος του Υπουργείου τόνισε στους αστυνομικούς ότι στους υπολογιστές υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα και ότι φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι εάν υπήρξε εμπλοκή προσώπου που έχει πρόσβαση στο υπουργείο. Δηλαδή εάν υπάρχει «δάκτυλος εκ των έσω». Και αυτό διότι φαίνεται ότι ο δράστης είχε πληροφόρηση και πιθανότατα γνώση για το γεγονός ότι την ώρα εκείνη το γραφείο ήταν άδειο. Τα σημάδια διάρρηξης στην πόρτα του γραφείου είναι εμφανή, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν, ωστόσο, ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα υπάρξει ταυτοποίηση. Και αυτό διότι ο δράστης μπορεί να φορούσε γάντια ή μπορεί να μην είναι σεσημασμένος και συνεπώς να μην υπάρχουν τα αποτυπώματα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η πόρτα ήταν παλιά και δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή ασφαλείας. Παρότι ήταν κλειδωμένη, εκτιμάται ότι ήταν εύκολο να παραβιαστεί, ιδιαίτερα εάν επρόκειτο για κάποιον επαγγελματία που ήξερε ακόμα και πώς να προκαλέσει τον μικρότερο δυνατό θόρυβο.

Πάντως οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο της διάρρηξης ενώ το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουν τη λίστα με τους εισερχόμενους στο κτίριο κατά τη χθεσινή ημέρα. Τονίζεται πάντως ότι ακόμα οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν εάν τελικά αφαιρέθηκε κάτι ή όχι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Εξυπνος διαρρήκτης φορούσε γάντια -XD
    Εκανε κάτι αλλοιώσεις σχετικά με τις εκλογές αλλά ποιος ξέρει τι, -XD
    Ο Φάκελος στην Αδειλίνη και αρχείο κατευθείαν
    Τώρα σκέφτομαι το Αδειλίνη μπορεί να προέρχεται από το ΑΔΗΣ δηλαδή Αδη-λήνη που στέλνει τις δικογραφίες στον Αδη. Πάντα σύμφωνα με τις εντολές της ηγεσίας της ΝΔ φυσικά.
    Είναι πολύ εγκληματικό, δεν υπάρχει περισσότερο εγκληματικό από το να συγκαλύπτει κάποιος το φόνο νέων παιδιών και δη περισσότερο όταν ο κάποιος είναι υψηλόβαθμος του Αρείου Πάγου.
    Παραστέλνουν και άλλες υποθέσεις στον ΑΔΗ στο μαγαζάκι τους εκεί.
    Κάποιος έντιμος υπουργός δικαιοσύνης θα πρέπει να εξετάσει τι φακέλους στέλνουν στον Αδη η Αδειλίνη και η Ψαρουδάκη.

  2. Τρόμαξαν στο Κουλιστάν με τα αποτελέσματα των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ δημοσκοπήσεων και θέλουν ότι παρατράγουδο θα γίνει στις εκλογές να το φορτώσουν σε “άγνωστο διαρρήκτη”. Αυτοί μόνο με κλωτσιές θα φύγουν από την εξουσία.

  3. Μηχανογραφικα προγράμματα “κατάλληλης” επεξεργασίας αποτελεσμάτων εκλογών εκλαπησαν ; Αυτό είναι τό ζητούμενο .

  4. Μια είναι η προσευχή των ημερών για όλους τους τομείς είτε είναι υγεία είτε θρησκεία είτε ασφάλεια είτε οικογένεια… ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΙΤΑΤΙ.. τα υπόλοιπα θα τα διαβάζετε σαν ειδήσεις

  5. Μπορει να ειναι και για καλο που τα πηραν.Ποιος ξερει τι επρεπε να ειχε βγει στην φορα και αυτοι να τα ειχαν καταχωνιασμενα στα συρταρια.Ολα να βγουν στο φως Θεε μου !!!

  6. Την …αποστολικη μου ψηφο μεσα θα χασουμε δηλαδης την γκεσταπιτικη Κουλαρα τη κουνοδαχτυλουσα? !

  7. Κακογραμμενο, το σεναριο! Δεν ειχε φυλαξη; Γιατι οπως ξερω, δεν μπαινεις ευκολα σε αυτους τους χωρους! Αλλα ξεχασα! Θα ελεγξουν τη λίστα με τους εισερχομενους στο κτιριο και χεστηκε η φοραδα στο αλωνι!

  8. Πολυ βολικο αυτο για οποιον σκοπευει σε εκλογονοθεια. Σκηνοθετεις μια διαρρηξη και τα φορτωνεις ολα σε εναν αγνωστο διαρρηκτη….

  9. είχα μια ανησυχία βλέποντας τον υπέροχο, τιτανομέγιστο κούλη να γκρεμίζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά τώρα όλα βρίσκουν το δρόμο τους. Και επιστολική και αλλοιωμένα αρχεία εκλογών (μπράβο κεραμέως), στο τελος θα νικήσουμε τους απείθαρχους έλληνες

  10. 1 μηνα πρίν από τις εκλογές και γίνεται διάρρηξη στο ΥΠΕΣ. Πόσο πάτο να πιάσετε πια ρε άθλιοι; Έχετε ξεπεράσει και το πιο ευφάνταστο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

  11. ΜΠΟΥΡΔΈΛΙΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΟΥΛΙΣΤΑΝ!!!! Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ….ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ ΚΆΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!!….Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΗΔΑΕΙ…!!!!

Leave a Response