«Παραδεχτείτε την αποτυχία»: Έφεραν σε δύσκολη θέση Υπουργό για τα F-35! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
F-35-NATO-

Αυτά θέλουν να προμηθευτεί η Ελλάδα;;;

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd J. Austin, απέρριψε την κριτική Αμερικανών πολιτικών ότι το πρόγραμμα F-35 έχει αποδειχθεί πολύ δαπανηρό και αναξιόπιστο για να χρησιμεύσει ως η βιώσιμη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού στόλου μαχητικών της Αμερικής και των συμμάχων της.

«Δεν θα κατηγοριοποιούσα το F-35 ως ένα βαρίδι», είπε ο Όστιν απαντώντας σε ερώτηση του Ρεπουμπλικανού Matt Gaetz κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για το 2025.

Οι ανησυχίες για το πρόγραμμα F-35 ήρθαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο πρόσφατα μετά από μια έκθεση του Κυβερνητικού Γραφείου Λογοδοσίας που ανέφερε ότι το κόστος συντήρησης για το F-35 θα αυξηθεί σε πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ο Matt Gaetz, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Αμερικανό ΥΠΑΜ, αποκάλυψε πως μόλις το 29% (σχεδόν 1 στα 3 δηλαδή) των F-35 που διαθέτουν οι ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή ικανά να ολοκληρώσουν μία αποστολή.

«Με κόστος 100 εκατομμύριων το καθένα, το να είναι μόνο το 29% πλήρως ικανό για αποστολή δεν σας φαίνεται εσάς χαμηλό το ποσοστό; Το κόστος συντήρησης του F-35 θα συνεχίσει να αυξάνεται από 1,1 τρις δολάρια το 2018 σε 1,58 τρις. το 2023. Παρόλα αυτά το ΥΠΑΜ σχεδιάζει να πετάει το F-35 λιγότερο από ότι είχε εκτιμηθεί λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας».

Εν συνεχεία είναι ολοφάνερη η αμηχανία του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας μπροστά στον «βομβαρδισμό» πληροφοριών για τα προβληματικά F-35 (που η ελληνική κυβέρνηση θέλει διακαώς να πάρουμε!!!):

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response