ΠΟΙΟΣ ΤΑ “ΑΡΠΑΞΕ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ;;;; ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ – ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ 23ΧΡΟΝΟΥ “ΑΓΓΕΛΟΥ” – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ

Κοινοποίηση:
blaxa

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρόνης φίλης του Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Ένοχος – ομόφωνα – για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης. Ένοχη κήρυξαν επίσης, ένορκοι και δικαστές, την αδελφή του θύματος Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.
Την αναγνώριση ελαφρυντικών (μεταξύ άλλων πρότερου εντίμου βίου και καλής συμπεριφοράς στη φυλακή) ζήτησαν για λογαριασμό των εντολέων τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αθανάσιος Πλεύρης, αντιστοίχως.
Αμφότεροι προσέκρουσαν στην άρνηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στάθηκε τόσο στα προηγούμενα περιστατικά βίας με δράστη τον Στεφανάκη όσο και τη δυσφήμιση του θύματος όσο ακόμη ήταν εν ζωή από τη Μαριαλένα Μπλάχα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς έκριναν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρονη Φαίη στο νοσοκομείο και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, σπάζοντας τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως. Με τον Νόμο Παρασκευόπουλου που βγάζει στην κοινωνία όλους τους εγκληματίες, ο Στεφανάκης αναμένεται να έχει βγει από τη φυλακή το πολύ σε πέντε χρόνια.

Στην αδελφή της Φαίης, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής της και η καλονή που προτίμησε να προστατεύσει το δολοφόνο της ίδιας της της αδελφής, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Αν καταδικάστηκε σε ΚΑΘΕΙΡΞΗ 20 ετών θα τα εκτίσει και τα 20, ούτε εξαγοράζονται, ούτε ισχύουν ευεργετικές διατάξεις, ούτε μπορεί να εργάζεται ως κρατούμενος, ούτε καν άδεια δεν μπορεί να πάρει και φυσικά ούτε να αποφυλακιστεί εκτίοντας τα 3/5 της ποινής. Το αντίθετο ισχύει αν έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗ. Ρωτήστε και τον κ. Σαράκη που τα ξέρει καλύτερα. Απλά το δημοσίευμα περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες.

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.