ΩΡΟΛΟΓΙΑΚH «ΒOΜΒΑ» Η ΡAΦΑ: ΦOΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 600.000 ΠΑΙΔΙA ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕI

Κοινοποίηση:
epaselect epa11120226 Two Palestinian sisters walk past a destroyed house during an Israeli military operation in Khan Younis, southern Gaza Strip, 02 February 2024. The IDF said on 02 February that over 20 militants were eliminated in Khan Younis during an operation targeting Hamas compounds. More than 27,000 Palestinians and over 1,300 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. According to the UNited Nations, more than 1,9 million people have been internally displaced inside the Gaza Strip.  EPA/MOHAMMED SABER

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι παρά τις προειδοποιήσεις από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ προχώρησε σε χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες μεγάλες απώλειες αμάχων στη Ράφα, όπου ζουν 600.000 παιδιά, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε χθες το Ισραήλ .

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Μπορέλ χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι παρά τις προειδοποιήσεις από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ προχώρησε χθες βράδυ σε χερσαία επίθεση στη Ράφα.

«Τα τελευταία θλιβερά νέα είναι ότι δεν υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Η Χαμάς τη δέχτηκε, το Ισραήλ την απέρριψε. Η χερσαία επίθεση στη Ράφα ξεκίνησε και πάλι, παρά τις εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα, τις ΗΠΑ, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και όλους όσους ζητούν από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί στη Ράφα», δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ και εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας: «Φοβάμαι ότι αυτό θα προκαλέσει και πάλι πολλές απώλειες αμάχων. Ό,τι και να λένε υπάρχουν 600.000 παιδιά στη Γάζα. Λένε ότι θα μεταφερθούν στις λεγόμενες ζώνες ασφαλείας. Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Γάζα». Ο ίδιος σημείωσε ότι στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα συζητηθεί η πολιτική διάσταση αυτής της κρίσης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «πολύ ανησυχητική» και προειδοποιώντας για ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

Χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, με μήνυμα του στο «Χ», χαρακτήρισε τις εντολές εκκένωσης του Ισραήλ «απαράδεκτες», προειδοποιώντας ότι «προμηνύουν το χειρότερο: περισσότερο πόλεμο και πείνα».

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια των κρατών-μελών της ΕΕ στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), o Z. Μπορέλ τόνισε ότι μετά την έκθεση που εκπόνησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη συνεχιστούν απρόσκοπτα όλες οι πληρωμές. Ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι με επιστολή του στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ ζήτησε να ξεκινήσουν και πάλι οι πληρωμές προς των οργανισμό των Η.Ε. «Είμαι βέβαιος ότι οι υπουργοί θα στηρίξουν το αίτημα αυτό. Πράγματι, όλα τα κράτη-μέλη έχουν ξεκινήσει και πάλι τη στήριξη τους στην UNRWA», ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ο Αλήτης ο Νετανιάχου δεν χορταίνει;;; Η διεθνής κοινότητα τον φοβάται;; Ζούμε σε έναν ξεφτιλισμένο κόσμο και η σήψη δεν έχει τέλος…ΚΙΜ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ!!!

  2. Κουράγιο ισραηλίτες αδέλφια μας. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος είναι μαζί σας.

  3. Το αλτσχαιμεριστικο ραμολι των ΗΠΑ που του συνεστησε η ΝΤΠ να επιταχυνει το εξωντοτικο του εργο τι λεει? Σιωνισμος for ever?

Leave a Response