ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΟΝ “ΤΣΑΧΠΙΝΟΚΩΛΑΡΑΚΙΑ” Ο ΒΟΥΔΑΣ ΤΡΑΜΠ. “ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΟΚ ΜΑΝ;”

    Κοινοποίηση:
    εξωφυλλο

    “Πλακώνει” στις γρήγορες ο Τραμπ τον Τσίπρα και απαιτεί εδώ και τώρα άμεση λύση για το Σκοπιανο!

    Λέει το yes sir και προσφέρει στην Μακεδονία μας στους Νεοταξίτες!

    Σε φάση επιτάχυνσης μπήκε πλέον το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η Αθήνα με τα Σκόπια αναζητούν διμερώς, αλλά και μέσω διεθνούς διαμεσολάβησης, λύση συμβιβασμού σε εντατικές διαπραγματεύσεις.

    Επιδίωξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου»- η ένταξη του κράτους των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ερχόμενου Ιουνίου, και το ορόσημο αυτό εκ των πραγμάτων αποτελεί «άτυπη κατεύθυνση» και προς τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια κοινή λύση για την ονομασία.

    Ο κίνδυνος διεύρυνσης της ρωσικής επιρροής στα κεντρικά Βαλκάνια είναι αυτός που «σπρώχνει» τα Σκόπια στη συμμαχία του ΝΑΤΟ ως πλήρες-μέλος, αρκεί να συναντηθούν «στη μέση της γέφυρας» με την Αθήνα για την επίλυση της διαφοράς.

    Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, που έκανε Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου στην οποία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και για τις θέσεις με τις οποίες μπαίνει η Αθήνα στη διαπραγμάτευση που ξεκινά υπό τον Μάθιου Νίμιτς μέσα στον Ιανουάριο.

    Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Φλαμπουράρης, Παππάς, Τζανακόπουλος και Βερναδάκης, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη στάση του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου, που έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων. Πάντως, το βάρος, πέραν της ονομασίας, δίνεται στα επίθετα που θα καθορίζουν την εθνότητα.

    Ο ίδιος ο Π. Καμμένος πάντως με δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου άνοιξε «παράθυρο» για στροφή στο θέμα του ονόματος, αφού:
    Αναφέρθηκε μεν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Καραμανλή, αλλά χαρακτήρισε ορόσημο και την πρόταση του Κώστα Καραμανλή το 2007 στο Βουκουρέστι, που είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και μία χρήση έναντι όλων και αποτελεί πλέον ελληνική θέση.

    Την ίδια ώρα, όμως, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, σε μια προσπάθεια να κρύψει την επερχόμενη πολιτική του υποχώρηση σε μια ηπιότερη θέση που θα κρατήσει τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επέλεξε να επιτεθεί στη ΝΔ.

    Οι πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου» αναφέρουν ότι και εντός της σύσκεψης ο κυβερνητικός εταίρος κατέστησε σαφές με τα όσα είπε ότι δεν προτίθεται να θέσει σε σοβαρή περιπέτεια τη συγκυβέρνηση και αναζητεί τρόπους να προχωρήσει σε μια πιο ευέλικτη θέση.

    Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι αποκαλυπτικές για τους ελιγμούς του Πάνου Καμμένου, καθώς ακόμα δεν έχει κλειδώσει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα χειριστεί το ζήτημα. Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων ή θα ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Ξεσηκωμός από τους καναπέδες παλιορουφήχτρες!
      Θ’αφήσουν τον φραπέ από την Λεωφόρο Νίκης και Νέα Κρήνης….

    2. ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ…ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ…ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΣΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Κ.Λ.Π.,ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ…ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΜΟΝΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠ’ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΣΤΑ… ΙΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ “ΠΡΟΣΑΡΤΟΥΣΕ” ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΛΙΓΔΩΝΕ Τ’ ΑΝΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΙΩΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!! ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΤΥΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ!!! ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΔΗΛ.ΤΟ…ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ…ΠΟΝΤΙΚΙ ΝΑ “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ” ΣΤΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ!!! ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!

    3. “Βόμβα” στη Γερμανία σχετικά με την παραποίηση στοιχείων για την ανεργία

      Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 21:55
      Με μόλις 5,7% το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών δεκαετιών.

      Πόσο αξιόπιστα είναι όμως τα στοιχεία που δημοσιεύονται;

      Η απάντηση του Γερμανού οικονομολόγου Χάιντς-Γιόζεφ Μπόντρουπ στο εν λόγω ερώτημα είναι σαφής: τα στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία είναι αναξιόπιστα. Ο λόγος; «Διότι είναι παραποιημένα. Όχι από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, η οποία καταγράφει και δημοσιεύει τα στοιχεία. Η πολιτική είναι εκείνη που μέσα από σειρά νόμων άλλαξε τον ορισμό της ανεργίας […]. Με αποτέλεσμα οι αριθμοί να μην αποτυπώνουν πλέον την πραγματικότητα και να μην εκφράζεται ο κοινωνικός αντίκτυπος της ανεργίας στη Γερμανία».

      Γιατί όμως ισχυρίζεται ο ειδικός ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι «μαγειρεμένα»; Τι είναι αυτό που λείπει από τα επίσημα στοιχεία; «Από τη στατιστική λείπουν για παράδειγμα οι άνθρωποι άνω των 58 ετών. Η πολιτική ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν δουλειά και γι΄ αυτό μπορούν να εξαιρεθούν. Οι άνεργοι που μετεκπαιδεύονται μέσω της Υπηρεσίας Εργασίας δεν καταγράφονται επίσης ως άνεργοι. Επίσης, όταν ένας άνεργος δηλώνεται το πρωί άρρωστος στην Υπηρεσία Εργασίας όπου ανήκει, τότε δεν καταγράφεται πλέον ως άνεργος. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που στην πραγματικότητα είναι άνεργοι, αλλά εξαιρούνται από τη στατιστική. Πρόκειται για μια τεράστια παραποίηση για την οποία ευθύνεται η πολιτική».

      Πολύ υψηλότερος ο πραγματικός αριθμός

      Στην πραγματικότητα κατά πολύ υψηλότερος ο πραγματικός αριθμός των ανέργων;

      Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Γκελζενκίρχεν, εάν συνυπολογίζονταν όλοι αυτοί, τότε ο αριθμός των ανέργων δεν θα βρίσκονταν στους επίσημα καταγεγραμμένους 2,4 εκατομμύρια, αλλά στα 3,4 εκατομμύρια, δηλαδή ένα ολόκληρο εκατομμύριο παραπάνω. Το ένα αυτό εκατομμύριο των ουσιαστικά ανέργων αναφέρονται από τη στατιστική υπηρεσία υπό τον όρο «υποαπασχολούμενοι», που φυσικά σημαίνει κάτι άλλο, σύμφωνα με τον καθηγητή, και όχι άνεργοι.

      Γεγονός είναι ότι στη Γερμανία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια όντως και σε μεγάλο βαθμό η απασχόληση. Εντούτοις έχει αλλάξει εκ βάθρων και η δομή της: η αύξηση της μερικής απασχόλησης είναι αντιστρόφως ανάλογη της εξέλιξης της πλήρους απασχόλησης. Ενώ το 1991 το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχονταν στο 17,9%, το 2016 έφτασε το 37,5%. Το ίδιο διάστημα το μερίδιο της πλήρους απασχόλησης μειώθηκε από το 82,1% στο 62,5%.

      Θεμιτή η ευελιξία;

      Ο καθηγητής Χάιντς-Γιόζεφ Μπόντρουπ διδάσκει στο Γκελζενκίρχεν

      Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει τη λεγόμενη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μάλλον θεμιτή αφού δεν μπορούν και δεν θέλουν όλοι να έχουν μια θέση πλήρους απασχόλησης; «Αυτό ισχύει. Υπάρχουν όμως έρευνες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης θα προτιμούσαν να έχουν πλήρεις θέσεις. Εάν προσθέσουμε αυτούς στα πραγματικά 3,4 εκατομμύρια των ανέργων, τότε ο συνολικός αριθμός των ανέργων και υποαπασχολούμενων ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει την απόλυτη καταστροφή στη γερμανική αγορά εργασίας».

      Σύμφωνα με τον ειδικό, το δημοσιονομικό κόστος αυτής της «μαζικής», όπως τη χαρακτηρίζει, ανεργίας στη Γερμανία ανερχόταν μεταξύ 2001 και 2015 στα 69 δις ευρώ ετησίως.

      Όπως επισημαίνει ο Χάιντς-Γιόζεφ Μπόντρουπ πάντως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν την ίδια πολιτική όσον αφορά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία. Τα δε στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), όπως λέει, είναι ακόμη χειρότερα και ακόμη πιο παραποιημένα. Η διεθνής οργάνωση δεν προσμετρά στους ανέργους όποιον εργάζεται τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα.

    4. «Μετά Χριστόν προφήτες» στη Γερμανία: “Λάθος η επιβολή της πολιτικής Σόιμπλε”

      Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 20:04
      Την ελπίδα ότι η Γερμανία θα παραμείνει τμήμα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής,

      εκφράζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Η Γερμανία δεν θα έχει καμία πραγματική φωνή στον κόσμο μόνη της παρά μόνον ως τμήμα της ευρωπαϊκής φωνής» σημειώνει ο Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο μίας ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής είναι αναγκαίος ο προσδιορισμός των κοινών ευρωπαϊκών συμφερόντων, καθώς και ότι δεν πρέπει να μειωθεί η αξία των κοινών ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα

      O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εκτιμά μάλιστα ότι «στον τελευταίο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία δώσαμε πολύ λίγη σημασία στην Ευρώπη. Γράψαμε ένα ευρωπαϊκό κεφάλαιο στο οποίο επιβλήθηκαν πολύ έντονα οι οικονομικές αντιλήψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι αυτό ήταν λάθος».

      ​Μιλώντας για τον ρόλο της Γερμανίας σήμερα στον κόσμο, σημειώνει ότι αποτελεί ένα σημείο του πλανήτη που ποθούν πολλοί άνθρωποι, κυρίως λόγω της οικονομικής της ισχύος, αλλά και της φιλειρηνικής της υπόστασης. Παρά το ότι αναγνωρίζει ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα φαινόμενα φτώχειας και αδικίας εντός της χώρας, υπογραμμίζει τις κατακτήσεις της έναντι των όσων έζησαν οι προηγούμενες γενιές.

      «Θα δούμε εάν οι Χριστιανοδημοκρατες είναι διατεθειμένοι να κάνουν το βήμα προς μια νέα ευρωπαϊκή συνύπαρξη. Στην παρούσα φάση βέβαια το CSU αποφασίζει άλλα. Αντί να αποφασίσει την “επένδυση” στην Ευρώπη, ζητά να διπλασιάσει η Γερμανία τον προϋπολογισμό της για την άμυνα. Εντελώς στη γραμμή Donald Trump. Είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσει το SPD».

      Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ «Μόσχα, Πεκίνο και Ουάσινγκτον έχουν ένα κοινό σημείο στην πραγματικότητα: δεν εκτιμούν καθόλου την ΕΕ. Την περιφρονούν».

      ​Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ίδια η ΕΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ζούμε σε μία εποχή ανταγωνισμού μεταξύ δημοκρατικά και αυταρχικά συγκροτημένων κρατών. Και τα τελευταία επιχειρούν ήδη τώρα να κερδίσουν σε επιρροή στην ΕΕ και να μας διασπάσουν. Τα πρώτα ρήγματα είναι αναγνωρίσιμα στην Ευρώπη».

      Ακολούθως υπογραμμίζει δεν αρκεί μόνον να καταστεί αποτελεσματικότερη η δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου το ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης των πραγμάτων και σε επίπεδο οικονομίας.

      ​Ο Γερμανός ΥπΕξ τοποθετείται στη συνέχεια λέγοντας ότι εδώ και χρόνια ακούγονται διάφορα περί Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων, ενώ δυστυχώς στην πραγματικότητα όντως υφίσταται μία Ευρώπη με πολλαπλές ταχύτητες και εντελώς διαφορετικές στοχοθετήσεις.

      ​Ερωτώμενος για την κατάσταση στο Ιράν και για το εάν μπορεί να γίνει λόγος για μία ιρανική άνοιξη, ο Γερμανός ΥπΕξ σημειώνει ότι είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς ως προς αυτό, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υποστηρίζονται από πολύ διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, ενώ απουσιάζουν οι ηγετικές μορφές και μία κοινή πολιτική ατζέντα.

      Αναφορικά με τις γερμανοτουρκικές σχέσεις ο κ. Γκάμπριελ τονίζει: «Εξαιτίας των φυλακίσεων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία μειώσαμε τις οικονομικές μας δραστηριότητες». Ειδικότερα, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μία ταχεία βελτίωση των γερμανοτουρκικών σχέσεων και στο γεγονός ότι ο Γερμανός ΥπΕξ τον χαρακτηρίζει ως «προσωπικό φίλο» ,ο κ. Gabriel σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσαβούσογλου έκανε πολλά για την απελευθέρωση πολλών κρατουμένων Γερμανών πολιτών και ότι η σχέση φιλίας τους έχει συντελέσει στην προώθηση των θεμάτων αυτών.

    5. Ολα ειναι συμφωνημένα χρονια τωρα, απο ολες τις κυβερνήσεις! Εχουν ξεπουλήσει τα παντα χρονια τωρα! Απλα εμεις ως συνηθως κοιμόμαστε τον υπνο του δικαίου & τσακωνόμαστε μεταξυ μας, για το ποιος μαλακας προδωτης μας πρόδωσε- κυβέρνησε καλυτερα! Ποτε ξυπνάμε ειπαμε????

    6. SALAMALEKUM ΑΦΕΝΤΙΚΟΟΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΕ-ΧΑΙΒΑΝΙ…….

    7. Χρόνια πολλά και ένα καλύτερο χρόνο με το 2018 !!!……………………….. Τώρα !!!
      Άστε επιτέλους τις μαλακίες …..και μην πιάνεται στο στόμα σας τον πρόεδρο μας….. DONALD TRUMP !!!
      Τα έχετε όπως πάντα κάνει …μαντάρα …με τους δικούς σας ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ … και έχετε το θράσος να πιάνετε στο στόμα σας τον δικό μας …πρόεδρο DONALD TRUMP …ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΈΧΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ….. GREAT AGAIN !!!
      Ψηφίστε και εσείς έστω μια φορά έναν ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΈΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ … ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ !
      Και να μην ψηφίζετε κλεφταράδες αλήτες προδότες , με καταθέσεις από κλεμμένα του ΊΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ …ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!!
      Δεν σας φταίει ο DONALD TRUMP ……. η ο … ΠΟΥΤΙΝ …… η ξερή κεφάλα σας φταίει για όλα !!! Έχουμε βαρεθεί να βοηθάμε οι Έλληνες του εξωτερικού …..φτάνει πια !!!

    8. Δημοψήφισμα για να σταματήσουμε τα πολιτικά κόμματα πλην ενός που είναι έτοιμα να δώσουν το όνομα στους Σκοπιανούς.

    9. Είναι αξιοερίεργο που η “Ελευθερία του τύπου”, αυτή την ιδιαίτερη χρονική στιγμή, φέρνει στην κεντρική σκηνή τον Τραμπ, ενώ αγνοεί-λησμονεί όλα τα τελευταία χρόνια τους πολιτικούς όοοοοολων των Ελληνικών κομμάτων (σημειοτέων πλην της Χρυσής Αυγής), που συνέβαλαν και προπαγάνδισαν (και ακόμη και σήμερα) στην παράδοση της ονομασίας (όποιους κινδύνους εγκυμωνεί κάτια τέτοιο μελλοντικά) στους Σκοπιανούς. Δηλαδή, ομοίως θα περίεμενε κανείς, αύριο-μεθαύριο η “Ελευθερία του τύπου” να κατηγορεί τον Ερντογάν, επείδη ανεγέρθησαν Μουσουλμανικά τεμένη στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε (ή και ξεχνάμε) ότι τα ψήφησαν-δρομολόγησαν όλοι (πλην Χρυσής Αυγής).

    10. Και οι Έλληνες τι κάνουν, Τι κάνουν οι Έλληνες. Ψάχνουν ακόμη ευκαιρίες για διακοπές, ενώ είναι καιρός αγώνα. Αν δεν ενωθεί τώρα ο Πατριωτικός Χώρος. Αν δεν γίνει τώρα Ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο, δεν θα γίνει ποτέ. Όχι από τους πολιτικούς. Αυτοί τα έχουν δώσει όλα για να έχουν την εξουσία και δεν θέλουν να τη χάσουν, αλλά από το λαό, διαφορετικά ο πληθυσμός της Μακεδονίας. Οι Έλληνες της μίας και μόνης Μακεδονίας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Ενδιαφέρεται για να αποτρέψει την κάθοδο των Ρώσων στη Μεσόγειο που ήδη έχει αρχίσει και θα ολοκληρωθεί. Εάν δεν του βγει η ιστορία με το Ιράν, τότε θα ανοίξουν μέτωπο στο Κοσσυφοπέδιο ή στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο. Αλλά εμείς δεν έχουμε πολιτικούς. Αυτοί θα φύγουν. Οι προφητείες λένε ότι την επίθεση των Τούρκων εναντίον μας, θα την μάθουν τρεις μέρες πριν και θα έχουν φύγει. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι ή ενώνεται ο Πατριωτικός Χώρος ή χάνονται πλέον οι Έλληνες και το σπουδαίο είναι ότι δεν θα ξέρουν από που τους έρχεται οι περισσότεροι και που να το μάθουν στις καφετέριες

    11. Τι λέτε ρε;

      Ποιά “κυβέρνηση”, ποιά κόμματα, ποιό Κοινοβούλιο;

      Μήπως ξεχνάτε ότι υπάρχουμε και εμείς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ; Μήπως ξεχνάτε ότι πολλοί από εμάς είμασθε υπερήφανοι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και όχι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και προσκυνημένα γιουσουφάκια των ξένων όπως ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ;

      Ποιός γεωγραφικός προσδιορισμός και άλλες ανοησίες από όπου κι’ αν εκπορεύονται και με θράσος προφέρονται;

      Μήπως ξεχνάτε ότι η Ιερή Γη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι σπαρμένη απ’ άκρου εις άκρον από τα Ιερά κόκκαλα ΗΡΩΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ οι οποίοι συνέρρευσαν από κάθε άκρο του κορμού της ΕΛΛΑΔΟΣ, από την υπερήφανη ΚΡΗΤΗ, τα τιμημένα ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ και την ηρωϊκή ΚΥΠΡΟ γιά να υπερασπισθούν την ακεραιότητα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

      Εαν εσείς “ξεχνάτε” όλα αυτά και πολλά άλλα, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

      “Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΣΣΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ…”

      1. Εσεις οι μακεδονες εχετε μπουταρη,ψωμιαδη,καραμανλη γκιουλεκα και βελοπουλο,πατριωτες του κωλου.μουγκα ξεφτιλες.

        1. κι εσεις οι σπαρτιάτες εχετε το πουλι της χουντας, φυγε από ρω ρε γελοιε ανθελληνα, δε χορταινεις φαπα

        2. Παπαγεωργόπουλους, Τσοχατζόπουλους. Βενιζέλους και όλα τα ανθελληνικά λανόγια.
          ΣΩΣΤΟΣ.
          ΑΛΛΑ και η Πελοπόννησος από προδότες και λαμόγια δεν πάει πίσω.
          Οι Μακεδόνες τους εκλέγουν λόγω βλακείας και οι Πελοποννήσιοι γιατί είναι αρχιλαμόγια

    12. ΑΠΑΞ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣ και μη μας πει κανεις οτι ο τσιπρας δεν ειναι τουρκοεβραιος.

    13. Ουτε με πραξικοπημα δεν πεφτει, κυβερνα ανετα για αλλη μια 4ετια, τον Κουλη εχει αντιπαλο…

      1. Ο Κούλης του σκίζει τα ματάκια του λαθροκατσαπλια τσαχπινοκωλαρακια καταληψία σου,με είκοσι μονάδες διαφορά,συριζαια,και μην μας πικαρετε όλους εμάς που έχουμε σταματήσει να ψηφίζουμε ΝΔ εδώ κ χρόνια,γιατί θα πάμε να ψηφίσουμε γουρλοματη έτσι από αντιδραση Γκε κε;

        1. Ναι αληθεια είναι ακόμα και ο κούλης φαίνεται καλύτερος από τον τσαχπίνη.

      2. Τί κοινό έχει ο Τσίπρας με τον Παπανδρέα; Και τους δυο τους έριξε Μητσοτακης…

    14. Το θέμα με το “όνομα” της γειτονικής Μακεδονίας έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και δεκαετίες. Τα ψευτονταηλίκια, οι ναζιστικού φιέστες του ’90 και οι εθνικιστικοί παλικαρισμοί εκατέρωθεν έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο. Ευτυχώς επικρατεί πλέον ψυχραιμία και κοινή λογική. Οι φωνές των γραφικών φασιστοειδών έχουν ελάχιστη κοινωνική απήχηση.

      1. Να κλείσει το θεμα, Συμφωνω. Να τους πούμε να πανε στον διάολο και να τελειώνουμε. Η Μακεδονία, με Ατρανταχτές αποδείξεις ειναι Ελληνικη. Εμεις εχουμε την ιστορία, τα αρχαιολογικά ευρήματα, αρχαια κείμενα, αρχαίες επιγραφές. Και οοολα αυτα στα Ελληνικά. Αυτοι τι εχουν;;; Οταν ο γείτονας σου διεκδικεί το σπιτι σου κι εσυ εχεις αποδείξεις πως ειναι δικο σου,και δεν του ανηκει ουτε ενα κεραμίδι, τον στέλνεις στον διάολο, δεν κάθεσαι να συζητήσεις μαζι του, γιατι πολυ απλα δεν υπάρχει θεμα συζήτησης.

      2. και μετα ξυπνησες προοδευτικε του κωλου. συντομα θα πατε παλι στα λαγούμια σας τουρκοσποροι

    15. αργησες αλλα καταλαβες ότι ο τραμπ ειναι νεοταξιτης….

    16. Αληθεια;; Τι θα μας κανει δηλαδη;;; Ντα;;; Θα βάλει τους Τούρκους να μας την πέσουν;;; Αυτο θα γινει ετςι κι αλλιως. Το μονο που μπορει να τρομάζει τον Τσίπρα, ειναι να χάσει την πρωθυπουργία. Αυτο φοβάται κι αυτο θα τον κανει να υπογράψει και στο ξεπούλημα της ίδιας του της μάνας. Η καρέκλα λοιπον και γι αυτην γίνονται ολα.

    Comments are closed.