ΩΡΑ 22:25! ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ” Ο ΛΑΟΣ – Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΑΣΑΛΙΩΤΑ Η ΑΓΡΟΤΙΑ

    Κοινοποίηση:
    poli simantiko

    Ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες δηλώνει ξαφνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις πληροφορίες που θέλουν τους αγρότες στα μπλόκα της Θεσσαλίας να συζητούν πολύωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς, αλλά και κάθοδο στην Αθήνα, ο κ.Μητσοτάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Δημήτρη Τσιόδρα, αν θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες αγρότες από τα μπλόκα. «Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις», είπε ο κ.Μητσοτάκης. Στη συνέχεια ρωτήθηκε «δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;» απάντησε «εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

    Νωρίτερα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους ότι η κυβέρνηση κατάφερε με την διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

    «Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση. Ήταν το ΕΛΚ που κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των πράσινων και των σοσιαλιστών. Για όλα αυτά τα οποία εν πολλοίς διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Κάθοδο στην Αθήνα και πολύωρους αποκλεισμούς συζητούν οι αγρότες

    Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι, εν τω μεταξυ, οι αγρότες, οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο το μεσημέρι στις 12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας.

    «Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ το περίγραμμα των επόμενων κινήσεών τους, παρουσίασαν αγρότες στη διάρκεια σύσκεψης στον Πλατύκαμπο, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

    «Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

    Περισσότερο συγκεκριμένος για τις προθέσεις των αγροτών, έγινε ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος τόνισε: «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουγού, θα προταθεί η κλιμάκωση, με την έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διαμαρτυηθούμε για την επιβίωσή μας. Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Ας κλεισουν γυρω γυρω την βουλοπαντιερα τοτε θα δουν αποτελεσματα.Ετσι οπως το πανε παλι … μποχα θα εχουν μπροστα τους.Δεν βλεπουν τι κανουν εξω σε αλλα κρατη οι αγροτες; Εδω ειναι κλωσσοπουλα !!!!

    Comments are closed.