ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ: ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΝΕΚΡΟΥΣ – ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΜΟΣΧΑ – ΤΕΧΕΡΑΝΗ: ΣΧΕΔΙΟ CIA ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ! ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    ΙΡΑΝ

    Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει το Ιράν, με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε περίπου 50 περιοχές της χώρας μετά τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν η 22χρονη Μαχσά Αμινί από το ιρανικό Κουρδιστάν απήχθη στην Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας, επειδή… κάποιες τούφες από τα μαλλιά της είχαν ξεπροβάλλει από το χιτζάμπ που φορούσε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, η Αμινί δέχτηκε βίαιη επίθεση μέσα στο βαν που την «έσυραν», αλλά και στα κρατητήρια, στα οποία τη μετέφεραν, με συνέπεια, όταν πια την άφησαν ελεύθερη, να καταρρεύσει και να χάσει τη ζωή της λίγο αργότερα.

    https://twitter.com/In_black_dress1/status/1572858702348320769?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1572858702348320769%7Ctwgr%5E32a0cb9527c3d80464601a5574e5b37e642ca966%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1287225%2Firan-paramenei-to-haos-anafores-gia-toulahiston-8-nekrous-epese-to-idernet%2F

    Οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από τότε, οδήγησαν σε σκληρές συγκρούσεις των πολιτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, με συνέπεια η κατάσταση να βρίσκεται σήμερα εκτός ελέγχου.

    Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εδώ και χρόνια, με χιλιάδες γυναίκες να καίνε τις μαντήλες τους και να κόβουν τα μαλλιά τους. Μάλιστα, την Πέμπτη οι ιρανικές αρχές και μια κουρδική οργάνωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου ανέφεραν αύξηση του αριθμού των νεκρών, ενώ σε ισχύ τέθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και ένας τοπικός εισαγγελέας ανέφεραν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σύμφωνα με επίσημες πηγές σε οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της αστυνομίας και ενός μέλους φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής.

    Αναφορές από την κουρδική ομάδα δικαιωμάτων Hengaw, τις οποίες το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει, ανέφεραν ότι 10 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί. Τρεις έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, προστιθέμενοι στους επτά ανθρώπους που η ομάδα ανέφερε ότι είχαν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, από το ξεκίνημα των συγκρούσεων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Θεωρώ ότι θα τελειώσει όπως και στο Καζακστάν, Δύση-BRICS: 0-1.

    2. Τι λες οτι θα μεινει ο Σιωνισμος; Ο Χριστιανισμος δεν προκειται ποτε να εξαφανιστει.Μονο αυτη η θρησκεια θα επικρατησει.

    3. Μάιος του 1968 στο Παρίσι, Νοέμβριος του 1973 στην Αθήνα….
      Τι κοινό έχουν με αυτά που γίνονται τώρα στο Ιράν?
      Πράκτορες της Μοσάντ ξεσηκώνουν τον κόσμο…
      Στην Αθήνα τότε είχε δράσει ο γνωστός Μοσέ Νταγιάν (ο μονόφθαλμος για όσουν τον θυμούνται)

    4. Πως φαινεται ομως οτι μονο αντρες εγραψαν το κορανι ε;
      Μονο τις 72 παρθενες που τους περιμενουν στον παραδεισο απο εκει κανεις καταλαβαινει ηδη πολλα εκτος απο τις γυναικες που ζουνε στο δικο τους αγγελικά πλασμενο κοσμο

    5. Και φυσικά απαξιω να διαθέσω χρόνο όπως παλιά να γράψω ένα σχόλιο για ανάρτηση που το ανόητο μυαλό σας θα απορρίψει για να βάζει μόνο σχολια του τύπου
      Μητσοτάκη γ@μι@σ@@.

    6. Πω πω. Νεάντερταλ, οι εβραιοχριστιανοί νομίζουν ότι έχουν διαφορετική θρησκεία από τους εβραιομουσουλμάνους…….. Νεολιθική εποχή ελληνοφώνων..

    7. ελα μην ακουω μ#λακιες . Γιατι εχω την αισθηση οτι μερικοι ονειρευονται θεοκρατικά καθεστώτα τυπου Βυζαντίου … Γιατι και εκει υπηρχε θεοκρατικο καθεστως με αλλη μορφη βεβαια και αλλη δομή , Ειπαμε λεμε ενα τεραστιο ΟΧΙ σε οποιοδηποτε θεοκρατικο καθεστως που η οποιαδήποτε θρησκεια εχει παραπανω εξουσια και επιβολη στον λαο απο αυτο που πραγματικα της αναλογεί

    8. Άντε και στα δικά μας εδώ στο τελευταίο θεοκρατικό καθεστώς της Ευρώπης

      1. μην κανεις ανόμοιες συγκρισεις φιλε , δεν μπορει να γινει συγκριση , εδω ειναι ευρωπη και οι κοινωνιες ειναι ελευθερες

      2. Αντε κιόλας που συγκρίνεις το θεοκρατικό μουσουλμανικό καθεστώς του Ιράν με την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία!!!! Εδώ κατ αρχήν υπάρχει ανεξιθρησκεία, παρότι εκείνοι που ευνοούνται στην ουσία είναι οι μουσουλμάνοι που μας τους επιβάλλουν με το ζόρι αυτούς και τα τζαμιά τους!!!!!

      3. σε φόρεσε κανένας χιτζάμπ εδώ;;;; και δεν μπορείς να βγάλεις τα μαλλιά σου έξω φαλάκρα;;;;;

      4. Όταν η Ελλάδα μεγαλουργούσε η θρησκεία ήταν πάντα μπροστά. Απο την Αρχαία Ελλάδα και τους ιερείς που θυσιάζαν μεχρι την Αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Μόνο η σημερινή Ελλαδίτσα είναι άθεη και μπανανία επειδή κυριαρχούν με τη βια και την προπαγάνδα οι ξενόφερτες ιδέες σου.
        Το ίδιο διεφθαρμένη και τριτοκοσμική είναι πλέον και η Ευρωασιατοαφρικανία σου.
        Ζήτω η Ορθοδοξία. Ναι στην επανένωση θρησκείας, κρατους και νόμων.

    9. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που έβαλε σ’ εφαρμογή την ψηφιακη βιομετρική ταυτότητα για αγορά τροφίμων.

    10. Αυτόν τον πολιτισμό πάνε να μας φέρουν στην πατριδα μας τα πολιτικά αφοδευματα

    11. Φυσικά είστε τόσο ας μη πω που δε θα το βάλετε.
      Μόνο ότι θέλει το κενό βάζετε

    12. Το ίντερνετ στο Ιράν έχει πέσει για τους απλούς χρήστες εδώ και πολύ καιρό μόνο για τις επιχειρήσεις δουλεύει.
      Ο λόγος είναι ότι το έκοψαν για να μη γίνονται διαδηλώσεις λόγω επισιτιστικής κρίσης και αλματωδους αύξησης του ψωμιού.
      Έβγαλαν τις ψηφιακές ταυτότητες με selfie 15δευτερολεπτων και μόνο έτσι δίνουν τη επιδότηση.
      Αυτό είναι από ιρανικές πηγές ειδήσεων.

    13. μακαρι να πεσει αυτο το αθλιο θεοκρατικό καθεστώς

    14. Θα πρέπει το Ισλάμ να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Το ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είναι πολιτική. Γενικώς οι θρησκείες, που μυρίζουν μεσανατολίλα είναι απαράδεκτες. Είναι καταστροφικές και εξουσιαστικές. Δεν έχει κάνει λίγα εγκλήματα ο Εβραϊσμός με πιο ύπουλο τρόπο και ο Χριστιανισμός με πιο εμφανή τρόπο.
      Η Περσία είχε κάποτε μεγάλο πολιτισμό και τώρα κατήντησε παρίας της Οικουμένης λόγω του Ισλάμ και του πολιτικού της προσανατολισμού προς την Ρωσσία. Παρ’ όλο που την κυβερνούν σιίτες μουσουλμάνοι – πιο ελαφρά έκδοση του Ισλάμ – είναι εξ ίσου φανατικοί. Εάν με το καλό αποκατασταθεί το κοσμικό κράτος στο Ιράν, μακάρι να αλλάξουν άρδην οι νόμοι για τα πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι διάφοροι αγιατολάχ να αιωρούνται από τον λαιμό με ένα σκοινί περασμένο γύρω του, όπως θα έκαναν και οι ίδιοι στους αρνητές του Ισλάμ ή στα κοριτσάκια και στις γυναίκες, που δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή τους. Δεν λέμε να γίνουν πουτάνες, αλλά αυτό που συμβαίνει σε αυτά τα κράτη, ξεπερνά ό,τι είναι δυνατόν να φανταστεί ο νους ενός ελευθέρου ανθρώπου. Μεγάλο ενδεχόμενο είναι την όλη ταραχή να την υποκινούν οι ΗΠΑ με σκοπό να ρίξουν το καθεστώς και να βάλουν χέρι στα πετρέλαια. Πάντως τέτοιες ταραχές συμβαίνουν μόνο σε σιιτικά κράτη και όχι σε σουνιτικά. Τυχαίο;

      1. Ο/Η Θα μείνει ο Σιωνισμός με τον φερετζέ του Κομμουνισμού λέει:

        Όλα θα καταστραφούν και το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός. Αλμπερτ Παικ
        Δες τι έλεγε το έχω γράψει και σε σχόλιο στο εξώφυλλο.
        Αλλά δεν έχετε μνήμη λόγω ηλικίας.
        Αλλά και άλλωνε παρόμοια ομοιοκαταληξία.

        1. Ο Χριστός νικάει πάντα κ δεν θ χαθει ο Χριστιανισμος ποτέ αντίχριστε μη κανεις ονειρα. Θ σας πολεμισει ο Χριστος κ θας στειλει πισω στην κολαση απο εκει που βγηκατε

          1. Περί υποΒΟΘΡΙΟΥ επιπέδου.
            Αυτοί ψηφίζουν!!
            Αυτοί μας απαρτίζουν
            Δυστυχώς.
            Αυτοί σας διαβάζουν

    Comments are closed.