ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ! ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ – ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ “ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ”;;;;

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται μετά την καταγγελία του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών για διάρρηξη στο γραφείο του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών που μαζί με την Δίωξή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Ήδη από το χώρο του γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών επί της οδού Ευαγγελιστρίας παρουσία των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεταφέρθηκαν δυο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές της ΔΕΕ.

    Εκεί τώρα θα γίνει ψηφιακή ανάλυση των υπολογιστών για να διαπιστωθεί εάν εχει γινει μεταφορά στοιχείων από τους υπολογιστές και εάν φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την συσκευή όταν ο Διευθυντής έλειπε από το γραφείο του.

    Ταυτόχρονα μεγάλο βάρος θα πέσει στην ερευνά για το πώς παραβιάστηκε η πόρτα και εάν στο σημείο υπάρχουν είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε κάποιο γενετικό υλικό που αφήσαν πίσω τα άτομα που φέρονται να πραγματοποίησαν τη διάρρηξη.

    Θα πάρουν καταθέσεις από τους υπάλληλους θα ψάξουν και κάμερες μήπως έχουν καταγράψει κάτι που θα βοηθήσει την ερευνά.

    Είναι επίσης δεδομένο ότι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών θα καταθέσει ξανά αυτή τη φορά στη ασφάλεια Αθηνών.

    Το χρονικό του εγκλήματος – Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

    Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

    Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

    Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους απόδημους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

    Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών απαντά για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στη Διεύθυνση εκλογών, με την κλειδαριά του γραφείου να εντοπίζεται σπασμένη, κάνοντας λόγο για «φερόμενη διάρρηξη».

    Όπως αναφέρεται, η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο παραβίασης της κυβερνοασφάλειας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

    «Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

    Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

    Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Έφαγαν μόνον έγγραφα ή καί μηχανογραφικα προγράμματα “κατάλληλης” επεξεργασίας αποτελεσμάτων Εκλογών ;

    2. Ήταν μπο@@@@λο και το κάνανε κω@@@@νειο.
      Υγ.Πρωτοφανες το Υπουργείο ,το οποίο Υπουργείο να μην φυλάσσεται αυστηρά.
      ΤΟ ΕΊΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΌ

    3. Το Χαζαρικό εκλογικό σύστημα αποκαλύφθηκε. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δεν θα έδιναν στην Κούλα ούτε 12% και έδρασαν οι διαρρήκτες

    4. Πιθανόν την διάρρηξη να την έκανε άτομο δικό τους που γνώριζε τον χώρο για να μπορούν να χρεώσουν κάθε παρατράγουδο που θα γίνει στις εκλογές στην διάρρηξη

    5. Αν πρόκειται γιά διαβαθμισμενα έγγραφα μέ διευθύνσεις αποδημων όπως γράφεται, μικρό τό κακό. Διαβαθμισμενα μηχανογραφικα προγράμματα επεξεργασίας αποτελεσμάτων εκλογών υπήρχαν ;

    6. εδω καταντησανε αυτοι ολοι ενα μπουρδελο την χωρα σκουπιδοαπορροφηρα ψυχων τι εγινε και αν χασανε και μερικα εγγραφα αφου ετσι και αλλοιως προδοτες ειναι

    7. Η Υπουργός Κεραμεύς και ο Υπουργός Χρυσοχέρης οφείλουν να παραιτηθούν για το συγκεκριμένο θέμα……

    8. Εδώ έχουνε “φάει” κόσμο και κοσμακη…. πέντε έγγραφα δεν θα “φάνε”..? Άμα δεν “φάμε” αυτή τη τρύπια…που για κάποιο λόγο δεν ξέρω ποιον…τον προσκυνάει ένας στρατός αυλικών… πρόθυμων για όλα… είμαστε καταδικασμένοι στη αφάνεια και στον εξευτελισμό…!!! Πρέπει τα ηνία τής χώρας να τα πάρουν χέρια “καθαρά” κι “Ελληνικά”… αλλιώς κουνάμε μαντήλι Καλαματιανό..!!! Μαυριστε αυτή την ανήθικη μαριονέτα…που έχει φτάσει την Ελλάδα στα τάρταρα… δίχως ίχνος ηθικής και σεβασμού…!! Στείλτε να καθίσει στο σκαμνί…να δικαστεί..για τα αμέτρητα εγκλήματα – προβλήματα που έχει προκαλέσει στον Ελληνικό λαό..!
      Μέσα να σαπίσει…για τις καταστροφές που προκάλεσε… τόσο απροκάλυπτα..! Μέσα π@υστηδ€€€€€€€€€ς…Καρά “Μιζαδωροι” αληταραδ€ς..!!
      Γ@μω τις Ευρωπαϊκές τις “μιζ€€€ς…λαμόγια όλα..!

    Leave a Response