ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΥΘΟ Ο “ΠΟΡΘΗΤΗΣ” – ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ “ΠΟΛΕΜΑΕΙ” ΜΕ ΡΑΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Σοβαρές ενδείξεις ότι η Τουρκία έχει αρχίσει γεώτρηση με τον «Πορθητή», στην κυπριακή ΑΟΖ, δυτικά του νησιού, έχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οι ενδείξεις αφορούν τη μεταφορά από τουρκικά πλοία τσιμέντου και λάσπης, υλικά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης.

    344-2

    Η κίνηση αυτή, όπως και η κάθοδος εντός Ιουλίου του δεύτερου γεωτρύπανου, του «Γιαβούζ», στον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας, δείχνουν πως οι τουρκικοί σχεδιασμοί όχι μόνο βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά θα φθάσουν μέχρι τέλους, εκτός κι εάν έχουν κόστος.

    Εν τω μεταξύ χθες πέρασε τα Στενά απο τα Δαρδανέλια και η Τουρκική Φρεγάτα Barbaros class MEKO200  F-245  με ρότα  για τα Κυπριακά νερά

    Είναι σαφές πως στην περίπτωση κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προχωρήσει σε απόφαση που θα περιλαμβάνει κυρώσεις, έστω και κλιμακωτές, τότε η Άγκυρα θα αποθρασυνθεί και θα είναι εκτός ελέγχου.

    Αύριο Δευτέρα, το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων θα τεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να ζητήσει από την Ε.Ε να «επικαιροποιήσει» τη θέση της και να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για κατάλληλη απάντηση προς την Τουρκία.

    34

    Ο Κύπριος ΥΠΕΞ αναμένεται να επιδιώξει όπως το προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που θα τεθεί προς συζήτηση μεθαύριο Τρίτη, περιλαμβάνει συγκεκριμένη παράγραφο για την ΑΟΖ, καλύπτοντας τις κυπριακές θέσεις. Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς υπάρχουν δυσκολίες.

    Η Τουρκία, έχοντας στήριξη από το Λονδίνο, αξιοποιεί όπως πληροφορούμαστε την ιδιότητά της ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.

    Παρεμβαίνει προς κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που έχουν και καθεστώς μέλους της Ε.Ε. και διαμηνύει ότι εάν συναινέσουν σε μέτρα στη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, τότε η Άγκυρα «θα ενεργήσει ανάλογα» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου με τις παραλίες να έχουν βουλιάξει από Ελληναράδες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

      1. Σωστόοοοος! Ελα να κλασουμε μαζι, μπας και βουλιαξει!

    1. Σιγα τα αυγά! Να στειλουμε κι εμεις το δικομας Πορθητη στα χρωματα του μπλε με τις τεραστιες γαλανολευκες πανω του… α! ξεχασα..εμεις εκτος απο χρεη και ανθελληνες παντου, δεν εχουμε τιποτα αλλο. . οποτε καλυτερα μοκο, γιατι ξεφτιλιζόμαστε.

    2. Χίο, οι Ελληναράδες, γιατί όπως γνωρίζεις πολύ καλά και καλύτερα από όλους μας, δεν έχουμε κυβέρνηση (λόγω εκλογών) για αυτό ο Τούρκος έκανε ότι έκανε. Πάντα ο Τούρκος ενεργεί όταν η ηγεσία της Ελλάδας είναι σε κρίση. Μεμέτης πούστης, η λέξη μπαμπέσης είναι Τουρκική.

    3. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρα μελος του ΟΗΕ με ΕΔΑΦΗ και ΣΗΜΑΙΑ,απο το 1960, θυμα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ το 1974, που παρουσιαζεται στα ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ ως ΚΥΠΡΟΣ , τα κατεχομενα απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ειναι ΕΔΑΦΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. γιαυτο ΟΣΟΙ εκ των εσω ΑΝΑΦΕΡΕΡΟΥΝ ως κυπριακη δημοκρατια,ΜΟΝΟ τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

    Comments are closed.