ΤΟ «ΔΩΣΑΜΕ» ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ! – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – Η ΑΟΖ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    Κοινοποίηση:
    ΑΟΖ

    Εδώ και δεκαετίες όλη συζήτηση για την ΑΟΖ αφορούσε πάντα το Καστελόριζο, τη στρατηγική θέση που έχει και ο ρόλος που θα διαδραματίσει στα εθνικά μας συμφέροντα.

    Τελικά όπως φαίνεται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το Καστελόριζο (όπως και η Κύπρος), πέφτει… μακριά. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με την Αίγυπτο η οποία όμως δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά αντιθέτως παραχωρεί στην Τουρκία μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

    Αυτοί είναι οι χάρτες που αποτυπώνουν την ξεκάθαρη κατάσταση, αναφορικά με την περιοχή που κερδίζει η Ελλάδα από την υπογραφή της μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά και της περιοχής που μένει έξω και που είναι όλη η περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

    Είναι αλήθεια ότι η περιοχή που αποδίδεται στην Ελλάδα από την υπογραφή με την Αίγυπτο, τέμνει το «λοξό» τουρκολυβικό σύμφωνο, με το οποίο συμπίπτουν σε συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αφήνει έξω το κρίσιμο και στρατηγικό Καστελόριζο.

    aoz_1_0

    Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη η διαγραμμισμένη περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού (κόκκινη γραμμή) είναι η ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία και που θεωρεί ότι της ανήκει.

    aoz_2

    Πάνω φαίνεται η τουρκική ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία σε συνάρτηση με το λοξό τουρκολυβικό σύμφωνο, το οποίο όμως τώρα «κόβεται» από την Ελληνική ΑΟΖ μετά την υπογραφή της με την Αίγυπτο.

    aoz_3

    Στον τρίτο χάρτη φαίνεται η ελληνική ΑΟΖ (με κίτρινη διαγράμμιση), η οποία όμως έχει απωλεσθεί σήμερα, η ΑΟΖ της Κύπρου και η ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία και το τουρκολιβυλικό σύμφωνο.

    pan

    Παραπάνω φαίνεται η περιοχή της ΑΟΖ που αποδίδεται στην Ελλάδα (μεταξύ των δύο κόκκινων γραμμών) και με την μπλε γραμμή το όριο μεταξύ της μερικής οριοθέτησης Ελλάδας-Αιγύπτου.

    aoz5

    Εδώ φαίνεται η οριστική  απώλεια της ΑΟΖ για την Ελλάδα λόγω μειωμένης επήρειας της Κρήτης που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο και πρόκειται για μια διαδικασία η οποία δεν μπορεί να αναστραφεί πλέον. Με το ανοικτό κόκκινο φαίνεται όλη η ελληνική ΑΟΖ που κανονικά θα έπρεπε να είχε ανακηρύξει η Ελλάδα. Ανάμεσα στις δύο κάθετες γραμμές είναι η ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο. Η οριζόντια γραμμή είναι το όριο ανάμεσα στις δύο ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου. Δυτικά όμως (αριστερά στον χάρτη) όλη αυτή η περιοχή νότια της Κρήτης με το ροζ χρώμα που ανήκει στην Ελλάδα ως νόμιμη χάραξη ΑΟΖ χάνεται εξαιτίας της μειωμένης επήρειας της Κρήτης. Το ίδιο συμβαίνει και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού. Όλη αυτή μεγάλη περιοχή χάνεται επίσης για την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι σίγουρα μπερδεμένη ακόμη και με τους χάρτες και η συνέχεια αναμένεται με… ενδιαφέρον.

    Πηγή: pronews.gr

    Η απάντηση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ στην Τουρκία

    Reuters: Αυτές είναι οι συντεταγμένες της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου (ΦΩΤΟ)

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. TI ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ………….

    2. Χαχαχα κάποιο αλλο
      ψέμα γράψτε μπας και πιάσει δώσαμε στον ερτογκάν το καστελοριζο και μας βρίζει ;
      ρε είστε σοβαροί;

    3. Αυτό που πρέπει να κάνετε ειναι να δείτε τον χάρτη που ο Ερτογάν θέλει για ΑΟΖ ας χρησιμοποιήσω ενα σύνδεσμο την αδεια ( https://www.newspepper.gr/i-toyrkia-onomase-galazia-patrida-tin-aoz-metaxy-elladas-kyproy-kai-aigyptoy-kai-apeilei-me-polemo/), δειτε το κομμάτι που άφησε η Τουρκία στην Ελληνικη ΑΟΖ που συνορεύει με την αιγυπτιακή, συγκρίνετε το σημειο που η Ελληνικη Κυβέρνηση υπόγραψε με την Αίγυπτο .
      Ποια σχόλια έχετε να κάνετε? Μήπως τελικά έγινε μυστική συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας και φοβούνται να το πουν καθαρά. Η υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας Λιβύης όλοι το γνωριζουν ότι ηταν ενα παιχνιδάκι του Ερτογάν ο οποίος το χρησιμοποίησε για πίεση. Εύχομαι να είμαι λαθος. Αλλά μαλλον δεν είμαι

    4. Δωστα όλα Κούλη εμένα μόνο ένα με ενδιαφέρει φρέντο εσπρέσσο μέτριο με κανέλα μαύρη ζάχαρη και όλα τα άλλα να παν να να…

    5. κανενα καστελοριζο δεν δωσαμε [ τουλαχιστον ακομα ] η η αοζ ειναι για ενα κοματι τησ μονο οσο για τη ροδο ,δηλαδη ανατολικα τησ ροδου θα κανουμε αοζ με την αιγυπτο και οχι με την τουρκια …. το μεγαλο παζαρι θα γινει ποιο ανατολικα οταν θα ερθει η σειρα του καστελοριζου

    6. Κουλη μη μας ταλαιπωρεις αλλο,πουλα ολη τη ελλαδα για να κονομησεις και ασε εμας στην ησυχιας μας.
      Αφησε μας ρε να πιουμε το φραπεδακι μας

    7. Γιατι τι περιμενατε απ τον αφορισμενο.
      Μετα απ αυτο θα πρεπει να εγκαταλειψει την πρωθυπουργηκη καρεκλα συντομα
      δεν ειναι αξιος να κηβερνα την Ελλαδα

    8. Να πεις ότι δεν συμφωνήθηκε με το να πεις ότι το δώσαμε το Καστελόριζο είναι τεράστια διαφορά. Σας παρακαλώ εσείς οι δημοσιογράφοι να λέτε τα πράγματα όπως είναι.

    9. Oi Ιουδαιοι Ξεπουλησαν- Οι Ιουδαιοι Αγορασαν-Οι Ιουδαιοι μας Επιτηρησαν-Οι Ιουδαιοι μας πιεσαν ΚΤΛ κτλ
      Δεν εχετε καταλαβει οτι ειναι ενα θεατρο που παιζεται για εμας αλλα δεν μας αφορα? Το μονο που μας αφορα ειναι πιστεψουμε στον Δημιουργο μας τον Τετραγραμματο θεο -Ιαουε-Ιησου Χριστο και λιαν συντομως θα ερθει και θα τους στειλη για καψιμο ολους τους μπασταρδους οπως μας εχει αποκαλυφθει εδω και αιωνες

    10. Διεθνώς δεν υπάρχει δεν ισχύει μερική συμφωνία για ένα μέρος της ΑΟΖ και το καστελοριζο το γκρίζαραν και επίσημα Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πάρει συμβουλές από Γάλλους και Καναδούς διεθνολόγους
      Έστω και τώρα αν αυξήσουν σε 12 μίλια τα χωρικά ύδατα και οριοθετήσουν ΑΟΖ με Κύπρο εινε μια λύση Το μεγάλο εμπόδιο με Κύπρο εινε η Βρετανία του σκύλου Johnson που δεν το επιτρέπει λόγω της Τουρκίας Πάντα η Βρετανία πιέζει ύπουλο παιγνίδι και σε αυτούς οφείλεται η τραγωδία της Κύπρου όπως και οι νενεκοι Έλληνες πολιτικοί εινε αναξιόπιστοι

      1. Εδώ υπάρχει και ένα βασικό “προαπαιτούμενο” απ’την τουρκία, που δυστυχώς για μάς πληρούται από τον βρωμοτζόνσον. Είναι ο ίδιος τούρκος σε καταγωγή.

    11. Μην αναπαράγεται ανακρίβειες για μερικά κλίκ, τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικά οριοθετηθεί.

    12. εαν ειναι αληθινο………….. περιμενατε κατι αλλο?????? η ελλαδα εχει ακρωτηριαστει προ πολλου…… με τις υγιες σας ελληνικα βδελυγματα

    13. Οι Γερμανοί κρατάνε ακόμη ζωντανή την Τουρκία. Τουρκική δημοκρατία της Γερμανίας πρέπει να λέγεται η χώρα της μερκελ. Αυτοί γουστάρουν ισλαμοφασιστες και τζιχαντιστες και μπλοκάρουν κυρώσεις εναντίον του φασίστα ερντογαν. Η Γερμανία ποτέ δεν ξεπέρασε το ναζιστικό της παρελθόν. Η θέα του Τούρκου φασίστα να εισβάλει σε χώρες και να σφάζει αμάχους και γυναικόπαιδα εξιτάρει τους γερμανους, τους θυμίζει το ένδοξο παρελθόν τους!!

    14. Στο άνωθεν άρθρο υπάρχει ένα λάθος….. δεν το δώσαμε το Καστελόριζο…..το έδωσαν …το Καστελόριζο…όπως έδωσαν και όλα τα υπόλοιπα…. και για ακόμα πιο σωστά… δεν το έδωσαν το Καστελόριζο….το πούλησαν το Καστελόριζο….όπως πούλησαν τα πάντα…όπως πούλησαν κι εμάς τους ίδιους…

      1. RESPECT!!!! CHAPEAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ναι…. αλλα ποιος εδωσε την δυναμη και την εξουσια να τα κανουν ολα αυτα, αυτοι που πουλησαν το ελληνικο συμπαν?? οι κατοικοι της ελλαδας, ουτε καν πολιτες.

    Comments are closed.