Η ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ- ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοινοποίηση:
putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ορκίζομαι (…) να σέβομαι και να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη, να σέβομαι και να προστατεύω το Σύνταγμα, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Σύμφωνα με την παράδοση, μετά την τελετή θα τελεστεί προσευχή και ευλογία του προέδρου στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού του Θεού του Κρεμλίνου με τη συμμετοχή του Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλου .

putin_in__4_ putin_in__6_

Η τελετή ορκωμοσίας σημειώνεται δύο ημέρες πριν η Ρωσία γιορτάσει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, μια εκδήλωση που έχει αποκτήσει ανανεωμένο συμβολισμό καθώς ο Πούτιν συγκρίνει την επίθεσή του στην Ουκρανία με τον αγώνα της Ρωσίας εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χθες έγινε η τελευταία πρόβα για την Παρέλαση της Νίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας. Στις 9 Μαΐου η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί επίσης σε 28 πόλεις της χώρας.

Στήλες στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικό προσωπικό διαφόρων κλάδων του στρατού παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας προετοιμάζοντας την παρέλαση προς τιμήν της 79ης επετείου από τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στρατιωτικός εξοπλισμός, πληρώματα από Suvorov, Nakhimov, μέλη του Στρατού Νεολαίας, Κοζάκοι, συμμετέχοντες στην αποκαλούμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και αξιωματικοί επιβολής του νόμου, και μια συνδυασμένη στρατιωτική ορχήστρα παρέλασαν σε μια στήλη. Η πρόβα ολοκληρώθηκε με αεροπλάνο.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από εννέα χιλιάδες άνθρωποι και πάνω από 70 τεμάχια εξοπλισμού θα συμμετάσχουν στην παρέλαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

33 Σχόλια

  1. Αρχοντα Βλαδιμηρε ! Το επομενο βημα ειναι να διαλυσεις το λυκοφιλο Ερντοκλαν!
    Η ιστορια επαναλαμβανεται ευτυχως! Για τον Βωθρολομαιο δειξε του… επιεικεια στη μνημη του μακαριστου Αλεξιου!

  2. Δεκάρα δε δίνει για την Ελλάδα… Για τη χώρα του τα κάνει όλα και ίσως για την ορθοδοξία. κοιτάζει την ευημερία της χώρας του και καλά κάνει.

  3. Δημοκρατικά πάντα! Είναι ο καλύτερος! Βγήκες πρώτος, ανάμεσα σε αυτόν και τον κανένα άλλο υποψήφιο!

        1. Αν το πιστεύεις αυτό, λυπάμαι αλλά ως χώρα δεν έχουμε καμία ελπίδα.. Ο Πουτιν μια χαρά τα κάνει όλα για τη χώρα του.

      1. Τον Κούλη εμείς τον ψηφίσαμε και εχουμε την ευκαιρία να τοναλλάξουμε. Όχι σαν τον φασίστα δικτάτορα

      2. Πόσα εμβόλια έχεις κάνει ΤΤ και δεν έχεις συνέλθει ακόμα, ο Πούτιν ψηφίστηκε από το 87% των Ρώσων για να πολεμήσει τον φασισμό… Τον πουλημένο εγκληματία δεν τον ψήφισε ούτε το 20% των Ελλήνων, επειδή κοιτάει πρώτα μόνο τα ξένα συμφέροντα και τους ολιγάρχες…

          1. Όχι Ττ θα τον διώξει ο γοβατος ΝΑΖΙΣΤΗΣ Ζελενσκι. Αλήθεια τώρα; είσαι καθόλου καλά;;

        1. Όποιος μάχεται για τα ιδανικά της πατρίδας δεν είναι φασίστας αλλά πατριώτης είναι δυνατόν να μην ξέρεις ακόμα ποιος παίρνει εντολές …

  4. Αξιος! Οι ανηκοντες εις την Δυσιν γιναμε μαλλια κουβαρια οποτε πατησε το το τιμημενο για να ικανοποιηθουν οι ζαρντιερες του Σβαμπ και των πιονιων ηγετισκων της ΝΤΠ! Κουλη βγαλε χαρτες με καταφυγια και αναλωσιμα!

      1. Η φαντασία σου δεν έχει όρια πιο πιθανό είναι να στείλει τον Biden μαζί με τον Zelensky στις φυλακές της Σιβηρίας χωρίς θέρμανση…

    1. Τελικά καλαβα τι σου συμβαινει Tt. Ζηλεύεις τον ανδρισμό, τη δυναμική και τη γοητεία του Πούτιν. Άσε για την πολιτική του, που έχει σκίσει τους δυτικούς Άθεους!!!!!

  5. Συγχαριτήρια. Ο Θεός να δίνει υγεία και δύναμη στον Πρόεδρο Πούτιν. Στον μεγαλο Ρώσο Ορθόδοξο ηγέτη, που συνέτριψε τα πιονια της ΝΤΠ, Μπαιντεν και Μακρόν. Η Ρωσία είναι τεραστια δύναμη, με τεραστιες δυνατότητες και δεν μπόρεσαν να την εξαφανίσουν. Αντίθετα καταρρέει η Αμερική, που θέλει να κανει πόλεμο, για να διαγραφεί το χρέος της. Η Αμερική παλεύει για το τεραστιο χρέος της, το οποίο δεν είναι βιώσιμο και το Ισραήλ με τον Νετανιαχου για τον Μεσσία. Πανε και όπου βγει αυτοί και από πίσω εμείς

      1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

    1. Που πας με αυτό το όνομα αριστερό σκουπίδι ευτυχώς που υπάρχουν πατριώτες και ξυπνάνε τα ζώα που ζουν στον κόσμο τους…

Leave a Response