ΟΙ “ΧΡΥΣΕΣ” ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Κοινοποίηση:
european

Μπορεί το να είσαι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πληρώνει πολύ καλά. Όμως, είναι ακόμα καλύτερο όταν κάποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πουλάει για παράδειγμα, μεταλλικό νερό ως προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Λιθουανός νομοθέτης Viktor Uspaskich κερδίζει 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από μια εταιρεία που ονομάζεται Edvervita, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico. Η Edvervita είναι κατά κύριο λόγο μια κτηματομεσιτική επιχείρηση, αλλά είναι επίσης και ο κύριος μέτοχος μιας εταιρείας μεταλλικού νερού, το προϊόν της οποίας ο Viktor Uspaskich ισχυρίστηκε ότι μπορεί να προστατεύσει από τη μόλυνση με τη νόσο COVID-19, προκαλώντας έρευνα από τις Αρχές, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Λιθουανίας (LRT).

Ακόμα, ο Viktor Uspaskich αντιμετώπισε πρόσφατα κατηγορίες για χρηματοδότηση ενός portal με παραπληροφόρηση και, από τον περασμένο μήνα, τέθηκε υπό διερεύνηση επειδή φέρεται να προσέλαβε ψεύτικους βοηθούς για να αποσπάσει 500.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απροσδόκητη εργασία του ευρωβουλευτή είναι μακράν η πιο προσοδοφόρα παράλληλη εργασία που μπορεί κατέχει ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρ’ όλα αυτά, οι νέες καταθέσεις από τους Ευρωπαίους νομοθέτες – που προκλήθηκαν από την απαίτηση μετά το Qatargate να υποβάλλουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες – δείχνουν ότι η εξωτερική απασχόληση είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ένας στους τέσσερις ευρωβουλευτές ανέφερε μια αμειβόμενη δραστηριότητα εκτός του μισθού του ως νομοθέτης – ένα ποσοστό που πιθανότατα υποτιμά το επίπεδο της εξωτερικής εργασίας, επειδή οι νομοθέτες δεν υποχρεούνται πλέον να αποκαλύπτουν ορισμένες δραστηριότητες που αμείβονται με λιγότερα από 5.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια στην Ε.Ε., η οποία δημοσίευσε μια σχετική ανάλυση.

Πέρα από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί υγείας, όλα αυτά είναι νόμιμα εφόσον οι ευρωβουλευτές δεν ασκούν άμεσο lobbying για λογαριασμό των άλλων εργοδοτών τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αλα τις κονομα ενω η Ευρωπη κυριολεκτικα καιγεται! Γιομησαμε λαμογια στο ονομα της “δημοκρατιας”!

  2. Αυτο λεγετε προοδευτικοτητα…. χαχα…

  3. Οταν κανεις πλουσια την Σπυρακη που επι Μνημονιων τα ” επαιρνε ” για να λιβανιζει την Ευρωπη , να βριζει τους Ελληνες κ να αποθεωνει τους γερμαναραδες στο Μεγκα ( που εκλεισε κ ολοι χαρηκαν κ ξανασυντονισαν οταν ξανα ανοιξε για να συνεχισει την Προπαγανδα ) , τοτε με συγχωρεις αλλα αυτος ο λαος πραγματικα δεν εχει καθολου νοημοσυνη κ κανενα μελλον . Εφεραν κ τους Λαθροαμορφωτους κ ειμαστε πλεον μια χωρα με IQ κατω του 50 .

    1. “” Σπυρακη”” , “”αυτος ο λαος πραγματικα δεν εχει καθολου νοημοσυνη κ κανενα μελλον . ””👍👍👍 Η σπυρακη εχει βαλει παλι υποψηφιοτητα!!!!! Μια χαρα θα συνεχισει αυτη να περνει την ευρωβουλευτικη αποζημίωση…… και τα κατοικιδια θα πληρωνουν…..και λιγα σας κανουν….

Comments are closed.