ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ – ΓΙΑ ΝΕΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΙΛΑΝΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ – 300.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

    Κοινοποίηση:
    livanos-ekrixi-viritos-ap

    Έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ, εκτιμώντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Έκανα μια περιοδεία στη Βηρυτό, οι ζημιές μπορεί να ανέρχονται από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένει την εκτίμηση των ειδικών και των μηχανικών. «Σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές» εκτίμησε, με 250.000 έως 300.000 ανθρώπους να έχουν μείνει άστεγοι.

    Στο μεταξύ, όπως διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

    Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. μογκολικα ολα τα comments . Oi Λιβανεζοι ειναι η αρχαιοι Φοινικες. Εαν το Εζβολα εχει βαλει τον κολο της στην περιοχη δεν ανερει εναν περιφημο ΛΑΟ με αρχαιες ριζες. Η ελληνικη αλβαβητο προερχεται απο την Φοινικικη γλωσσα. Λιγο σεβασμο μπροστα σ αυητν την βιβλικη καταστροφη

      1. Σόρρυ που στο χαλάω Δεν έχω κανένα τέτοιο σκοπό άλλοστε ειδικά για το Λίβανο που ναι όντως η νέα φοινικική επαρχία αλλά ρε φίλε ειληκρινά τα πιστεύεις αυτά που λες χαχα
        Εδώ νταξει πέρασαν 400 χρόνια όμως πάλι καλά απελευθερωθήκαμε χάρης τους Έλληνες αγωνιστές Εκεί κάτω τι να χει μείνει απ’ τους φοίνικες … Σουρρωτήρι έχει γίνει η περιοχή από Πέρσες , Ρωμαίους μετά , Άραβες από τις αραβικές επαρχίες , Σταυροφόροι και τώρα επικράτησαν πάλι οι ισλαμιστές από Συρία και Αφρική. Σουρρωτήρι έγινε η περιοχή εκεί και δυστυχώς για τους Φοίνικες που θαυμάζω εννοείται γιατί κάθε αρχαία φυλή είναι για μένα Προσωπικά πολύτιμο σκεύος Ιστορίας και πολιτισμικής κληρονομιάς όμως όταν έχει κρατηθεί καλά στα πόδια της και έχει θυσιάσει ανθρώπους της όχι μια αλλά εκατοντάδες φορές κατά το πέρασμα των αιώνων όπως η Ελλάδα που ούτε Ευρώπη δεν θα υπήρχε αν δεν πολεμούσαν οι Έλληνες κατά την κλασική εποχή της Αρχαιότητας. Αλλά νταξει τώρα το Λίβανο εκτός από αναμεταξύ του τί πολέμους και θυσίες έδωσε ιστορικά! Όντως τώρα Δεν το λέω κοροϊδευτικά αν υπάρχουν στοιχεία ιστορίας και Εθνικής τους Δράσης τότε θα ανακαλέσω αμέσως για το Λίβανο που όντως είναι σαν περιοχή και χάρτης στην χώρα των Φοινίκων όμως από πατριωτική και Εθνικιστική δράση δεν θα γίνουν ποτέ Έλληνες. Επίσης να τα λέμε όλα , ούτε οι νεοέλληνες καλά καλά δεν θα φτάσουν ποτέ τα Αρχίδια των Ελλήνων της αρχαιότητας και μέχρι την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Τα απομεινάρια αυτών ήταν μέχρι την ελληνική Επανάσταση και το 40. Μετά το 40 εφόσον είχαν σκοτωθεί και ολόκληρα τάγματα του εθνικού μας στρατού ποιοι μείνανε τα παιδιά που πέρασαν κατοχή πείνα και τα βάλανε με τους πεινασμένους για αίμα και γη καπηλευτές κομμουνιστές και μισθοφόρους από τα βόρεια Βαλκάνια. Οι υπόλοιποι σαν ιστορία και λαός πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε βλάκα χαρδαλιά και Κούλη ε ? Ε όχι αυτοί δεν είναι Έλληνες και ντοπιάζουν το όνομα της Ελλάδας και του Έθνους. Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε η Ντροπή του τιμημένου έθνους των Ελλήνων και έχουμε σαν γένος ξεφτήσει και έχουμε φτάσει στο σημείο να απαρνηθούμε τελείως το όνομα και την ιστορία του έθνους και αυτό η Ελλάδα είτε σ’ αυτήν είτε στην άλλη ζωή δεν θα μας το συγχωρήσει ποτέ όσο είμαστε στην φάση που ήθελαν ανέκαθεν οι βάρβαροι να μας καθορίσουν να Έθνος – Λαός.

      2. Η φοινικική γλώσσα προέρχεται από την Ελληνική!!!!!!!!!! Τα πάντα προέρχονται από τους Ελληνες!!!! Πελασγοί(στην ουσία πρώτοι Ελληνες), Μίνυες, Μινωίτες(από Μίνυες), Λακεδαίμονες(από Μίνυες), Αργείοι(σίγουρα από τους πρώτους Ελληνες), Δωριείς( από το Αργος, και όχι από πιό βορεινά όπως ψευδώς έχουν διαδόσει) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βλέπε και εκπομπές Ναυσίνοος, κ.α. Και βέβαια πρέπει να συμπάσχουμε στην καταστροφή αυτή!!!!!!

        1. Δεν είναι δυνατόν εξάλλου οι Φοίνικες να είναι προγενέστεροι και αρχαιότεροι των Ελλήνων και να τους…εκπολιτίσουν με το δικό τους φοινικικό αλφάβητο. Δυστυχώς μας έχουν αποκρύψει την αληθινή ιστορία των Ελλήνων και τον τεράστιο πολιτισμό μας που διαδόθηκε σ όλο τον κόσμο!!!!!!
          Οι δε Μινωίτες έχουν κοινή καταγωγή με τα Ελληνικά φύλα, και οι Μακεδόνες άν θυμούμαι καλά προέρχονται από τους Μινωίτες ή από αποικία προερχόμενη από Μινωίτες. Και από τους Ελληνες προέρχονται με αποίκιση φύλλα που μετανάστευσαν σ όλη την Ευρώπη, ακόμη και βορείως !!!!!!!

      3. Βρε ανιστόρητε απο τους Φοίνικες πήραμε το αλφάβητο;;; Τοοοσο ανοητος πια;; τοσο αμόρφωτος;;; Και για να εχουμε καλο ερώτημα ποιο αλφάβητο πήραμε απο τους Φοίνικες;; Το Ιωνικό;;; Το Δωρικό;;; Της Κυμης;;;(το σημερινό λατινικό) της Χαλκίδας;;; Ποιο βρε όρθιο δίποδο;;; Εεεε;;; Τόσα και τόσα αλφαβήτα ειχαμε, των Φοινίκων μας μάρανε;;;; Αντε μάθε ιστορία και μην λες οτι σου κατέβει. Τα λενε οι εχθροί μας αυτα τα λέμε και μονοι μας;;; Αντε ξυπνά, αλλιως βουλωστο.

    2. Το κακό θα ξεκινήσει από κάτω ..Τούρκοι και τουρκόφιλοι η σειρά σας

    3. Να τους φερουμε ολους στην Ελλαδα , εχουμε πολυ χωρο για ολους και δουλειες.
      Θα ηθελα να μου απαντησει καποιος οτι , οταν αρχισουν να βαρανε εδω σε εμας τα τυμπανα και τα τουμπερλεκια , θα ενδιαφερθει καποιος καργιολης απ’αυτον τον πλανητη για την παρτη μας;

    4. Πιο αχρηστοι δεν γίνεται….ανθρώπινη μωρια εγκεφάλου….μην ψάχνετε κάτι άλλο αγαπητοί μου συνομοσιολωγοι….6 χρόνια κρατούσαν νιτρικό αμμώνιο στις αποθηκεύσεις τους…..οκ …πήγαν ταμείο

    5. Τυχαίο γεγονός, από ανθρώπινο λάθος?
      Ή μήπως άλλος ένας Μασονικός ‘’κωλ@δ@χτυλος‘‘ ?

      1. ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ

    Comments are closed.