ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ! “ΒΡΟΧΗ” ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ! ΓΙΑ 3 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟ@ΣΤΙ@ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ Κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ;;

    Κοινοποίηση:
    kerameos_8

    Μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καυχιέται για την άμεση οργάνωση και επίλυση των δημοσιονομικών θεμάτων από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αυτό όμως που αποδεικνύει είναι ότι όλα «στήνονται» υπό άκρα προχειρότητα που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Μετά τo φιάσκο με vouchers της «ντροπής» κατά τα οποία οι επιστήμονες έπρεπε να παρακολουθήσουν χαμηλής ποιότητας σεμινάρια κατάρτισης ώστε να λάβουν την επιδότηση, ένα νέο σκάνδαλο αναδύεται στον χώρο της Παιδείας.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος, 10.000 από αυτούς που υπέβαλλαν αίτηση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, θα μείνουν άνεργοι λόγω ασάφειας στις οδηγίες αλλά και σωρεία λαθών.

    Πλήρωσαν 3 ευρώ για να μείνουν απ’ έξω
    Ο λόγος; Η μη καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε κανονικά αλλά λόγω του ότι το σύστημα έβγαζε δύο επιλογές στα παράβολα, δεν διευκρίνιζε ποιο ήταν εκείνο που έπρεπε να πληρωθεί, ούτε φυσικά ενημέρωνε για τυχόν λάθη στις καταθέσεις χρημάτων.

    Σε συνέχεια του υποβιβασμού, μεγάλη αδικία για τους καθηγητές, αποτελούν και οι πίνακες κατάταξης οι οποίοι είναι γεμάτοι λάθη, καθώς έχουν παραληφθεί τίτλοι, μεταπτυχιακά και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

    Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το 20% των υποψηφίων που έμεινε εκτός, εξαιτίας της «προχειρότητας» που υπό βαθύτερες σκέψεις θα μπορούσε να μοιάζει με «Κόλπο Γκρόσο» που καταδικάζει τους καθηγητές σε 3 χρόνια ανεργία.

    Η Ανακοίνωση του Συλλόγου:

    «Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο, των τελευταίων ετών λαμβάνει χώρα, αυτές τις μέρες στην παιδεία, οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, απορρίπτει 10.000 και παραπάνω αναπληρωτές, με πρόφαση, την μή καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή έγινε κανονικά, το σύστημα έβγαζε δύο παράβολα, άλλα τα ακύρωνε, δεν υπήρχαν σαφής οδηγίες , δεν ερχόντουσαν ενημερώσεις για τυχόν λάθη στην κατάθεση των χρημάτων και ολοκλήρωση της αίτησης.

    Για 3 ευρώ θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί για προχειρότητα του συστήματος, επίσης ακόμη και οι πίνακες κατατάξης είναι γεμάτοι λάθη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς δεν έχουν βάλει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα κοινωνικά κριτήρια, άρα εκ των πραγμάτων η κατάταξη είναι λάθος, με αποτέλεσμα να αδικηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

    Σε μια Ελλάδα της Ευρώπης του 2020, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας.

    Καμία απάντηση, καμία λύση, πρώτη φορά στην ιστορία θα προσληφθούν άνθρωποι από προσωρινούς πίνακες και αυτό το υπουργείο Παιδείας το θεωρεί σωστό, πρώτη φορά στην ιστορία της παιδείας μένουν εκτός πινάκων το 20% των υποψηφίων, λόγο προχειρότητας του συστήματος και δεν γίνεται το παραμικρό να διορθωθεί αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να συμβεί, κάνουν λόγο για ταχύτατη οργάνωση ενώ στην ουσία κάνουν ταχύτατη αποδιοργάνωση, από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους για τα αυτονόητα, οι προσλήψεις μόνο από τους τελικούς πίνακες, τέλεια και παύλα.

    Δικαιοσύνη, Διαφάνεια , Δημοκρατία

    Σύλλογος αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος»

    Οι νηπιαγωγοί προσφέγουν κατά των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης, με αφορμή τον αποκλεισμό τους, λόγω μη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ
    Προσφυγή κατά των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, με αφορμή τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών, λόγω μη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ πραγματοποιεί η Ένωση Νηπιαγωγών.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την προσφυγή:
    Σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, αναφερθήκαμε στο ζήτημα του αποκλεισμού εκπαιδευτικών από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 λόγω της μη καταβολής ή της μη αποδοχής από το ΑΣΕΠ του παραβόλου των 3 ευρώ, συνιστά ακύρωση του δικαιώματος στην εργασία εκατοντάδων εκπαιδευτικών. Επιπλέον η διαφαινόμενη επιλογή αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους προσωρινούς πίνακες επιτείνει έτι περαιτέρω το πρόβλημα.

    Προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια αποτροπής μιας τέτοιας προοπτικής και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της ΕΝΩΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, το γραφείο μας θα κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού για την διασφάλιση των συμφερόντων των αναπληρωτών νηπιαγωγών.

    Συνημμένα στο παρόν μπορεί ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η, να βρει τη σχετική φόρμα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ 1ΓΕ-2019 για τη συμπλήρωση των προσωπικών του στοιχείων, την οποία αφού συμπληρώσει μπορεί να αποστείλει στο email: tzamtzislawoffice@gmail.com.

    Να σημειωθεί οτι ως προς το κόστος των εν λόγω ενεργειών, αυτό θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος από την ΕΝΩΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.
    Τζαμτζής Νικ. Παναγιώτης

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. Τεμπελχαναδες αγράμματοι που ούτε μια ηλεκτρονική διαδικασία δεν ξέρουν να ολοκληρώσουν. Στα χωράφια να μαζεύουν ελιές.

    2. „ Σε μια Ελλάδα της Ευρώπης του 2020, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας. „ κατι αλλο θα ειταν παραλογο

    3. Το παράβολο θα πληρωνόταν και στο 20πλασιο αν δινόταν η ευκαιρία σε όσους έχουν πρόβλημα με αυτό. Με μια απλή ρύθμιση. Και χρήματα θα εισέπραττε το κράτος και κανένας δεν θα αδικουνταν αφού η κατάταξη στους πίνακες θα γινόταν με μόρια.

      1. εξηγησε μας γιατι το θεωρεις λογικο να πληρωνεις παραβολα οταν εισαι ανεργος και προσπαθεις να βρεις δουλεια και γιατι να συνδεται δηθεν το παραβολο με τον λογαριασμο της τραπεζας;
        Που αλλου στον πλανητη γινεται αυτο;

    4. Κ εγώ έχω γυναίκα εκπαιδευτικό. Είναι το μόνο που δεν φταίει το υπουργείο, αλλά εκπαιδευτικοι με δείκτη νοημοσύνης μονοψήφιο. Αυτό που πρέπει να καταδικάσουμε κ είναι πρωτοφανές, είναι ότι ενώ υποτίθεται οι προσληψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, κατηργησε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κ διέγραψε τα μόρια των επιτυχοντων του ΑΣΕΠ 2008. Μοριοδοτει πλέον μόνο μεταπτυχιακα κ διδακτορικά που μόνο λίγοι εχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Κ για πρώτη φορά θα κάνει προσληψεις αναπληρωτών από προσωρινούς κ όχι οριστικους πινακες, κάτι καθόλα παράνομο! Να είχα λεφτά θα την είχα ταράξει στις μηνύσεις την κυρά Νίκη!

      1. Ναι ρε φιλε και θα εβρισκες το δικιο σου απο την ανεξαρτητη δικαιοσυνη…εχεις δει τι μισθο εχει η γυναικα σου και κανε συγκριση με μισθο δικαστικων, συνταξεις και εφαπαξ …μερα με νυχτα…και παλια βγαζανε συνεχεια οι ιδιοι αποφασεις και εισπρατανε καθυστερουμενα μαζι πρωην βουλευτες…

    5. Την Κεραμέως κι εγω δεν τη πάω, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι συκεκριμένοι υποποψήφιοι δεν διαβάσανε το ΦΕΚ προσεκτικά και δεν κάνανε τις απαραιτητες ενέργειες. Ολα τα άλλα που λέτε είναι γιατι πιαστηκατε από κάτι (ψευδές) και βρήκατε την ευκαιρία να πειτε τον πόνο σας. Αντε γεια!

    6. Να υποθέσω ότι αυτοί που κάνανε τα χαρτιά σωστά είναι οι νδουλιδες δασκαλοι… Μπλε Μιληνενοι βισματιες που θα διορίστουν

    7. Ο (κομματικός) διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Τι περιμένατε από την Κεραμέως; Αλήθεια αυτός ο λούστρος ο Πιερακάκης που είναι να φτιάξει ένα σύστημα που δεν θα επιβεβαιώνεται η αίτηση αν δεν συμπληρωθεί πλήρως. Τόσο δύσκολο είναι; Ή μήπως είναι απασχολημένος με τις ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και την ανάθεση αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ… Και πλήρωνε στην ΑΑΔΕ το ένα ραβασάκι μετά το άλλο εσύ μ@λάκα ραγιά…

    8. Υποψήφιοι εκπαιδευτικοι που δεν μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν ένα Φ. Ε. Κ…

    9. Τυγχάνει η γυναίκα μου να είναι δασκάλα η οποία έκανε σωστά τη διαδικασία που υπήρχε και είναι επιτυχώς στους πίνακες. Κι επειδή τη βοήθησα είμαι γνώστης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το ρεπορτάζ είναι ψευδές. Εξηγώ.
      1ον. Ο κωδικός του παραβάλλου ήταν συγκεκριμένος οπότε όταν το έκανες αναζήτηση στο e-paravolo στο εμφάνιζε αμέσως. Οπότε δεν έβγαζε το σύστημα δύο επιλογές όπως αναφέρει το άρθρο.
      2ον. Στη πλατφόρμα του e-paravolo μπορείς να καταχωρίσεις το IBAN που διαθέτεις έτσι ώστε σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων να γίνει η κατάθεση. Οι περισσότεροι νόμισαν ότι δίνοντας το IBAN εκεί γινόταν και επιτόπου πληρωμή. Δεν είναι έτσι.
      3ον. Κάνοντας κατάθεση όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έβαζες μαζί με το παράβολο και την απόδειξη πληρωμής έτσι ώστε όταν εξετάζονταν ο φάκελό σου να γινόταν διασταύρωση με το κωδικό της απόδειξης πληρωμής. Οι περισσότεροι απλώς κατέθεσαν το παράβολο το οποίο εκτύπωσαν τ οποίο όμως δεν ήταν πληρωμένο. Να αναφέρω πως αν κάποιος το πλήρωσε αλλά ξέχασε να βάλει στο φάκελο την απόδειξη δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον είναι πληρωμένη εμπρόθεσμα.
      4ον. Πολλοί από τους απορριφθέντες λένε ότι τους ήρθε μήνυμα επιτυχούς κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελό τους κατατέθηκε με όλα τα απαραίτητα έγγραφα αλλά δε σημαίνει αυτομάτως ότι ο φάκελος είναι σωστός. Όταν θα γινόταν ο έλεγχος τότε θα φαινόταν αν ήταν σωστός. Οπότε σε αντίθετη περίπτωση ο φάκελος απορρίπτεται.

      1. Έλα πες ότι είσαι της παράταξης που κυβερνάει τώρα την χώρα. Διορίστηκε φαίνεται και τρώγεσαι??

      2. Ακριβώς έτσι, καθότι κι εγώ την ίδια διαδικασία έκανα, με ακριβώς τα ίδια βήματα. Ας μαζευτούν λίγο τα συνηθισμένα λαμόγια της φάσης: Να γίνει τζέρτζελο να μπούμε όλοι.

        1. για ανεργους πτυχιουχους τι δουλεια εχουν τα παραβολα, λογαριαρισμοι τραπεζας ΙΒΑΝ
          Ρε δεν καταλαβαινεται οτι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ δηλαδη οι Γερμανοι θελουν να τα ελγχουν ολα
          Πεστε μου σε ποια αλλη χωρα για να κανεις αιτηση για δουλεια χριαζεσει e-parovolo ΙΒΑΝ και ολες αυτες τις μακακιες
          Αμα δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας να μην βγαζουν τοσους πτυχιουχους αλλα πως θα ζησει η παραπαιδεια, τα ιδιωτικα σχολεια και τα φροντιστηρια που ειναι και χρηματοδοτες κομματων
          Αυτη η Βυζαντινη διαδικασια που περιεγραψες με παραβολα, αιτησεις, διασταυρωσεις την θελωρεις λογικη;

      3. ΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ ΤΟ ΕΧΩΣΕ Η ΝΔΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΠΡΙΤΗ;

    10. Εκαναν μαλακια οι αιτούντες. Μην το ψάχνεις. Κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει. Ας πρόσεχαν ποιον αριθμό παραβόλου έβαλαν. Εκαναν επανεκδόσεις παραβόλου με την εφαρμογή της εθνικής και εβαλαν το νούμερο στην αίτηση χωρίς να τσεκάρουν αν είναι αυτό που πλήρωσαν. Επιπλέο, υπήρχε και άλλη κατηγορία που δεν πλήρωσε το παράβολο εντός προθεσμίας της αίτησης αλλά το πλήρωσαν ετεροχρονισμένα ανάλογα με την ημερομηνία λήξης του παραβόλου.

      1. Και γιατί δεν τους δίνουν την ευκαιρία να το πληρώσουν με πρόστιμο στο 20πλασιο; Λεφτά θα πάρει το κράτος.

    11. ΝΔ και αξιοκρατεια …ειναι να γελαει κανεις
      βλεπουμε ολους τους αρστους που διορισε υπουργους
      γλυφτες του Μητσοτακεικου που μερικοι δεν εχουν κολλησει ενσημο
      Δεν θελουμε κανενα ατομο με ικανοτητες και ανεξαρτητη σκεψη για να μην μας βγει φαντε μαπστουνι και χασει το πρωθυπουργιλικι ο επομενος γονος
      οποτε βαλε γλυφτες και σαλιαρηδες…τους ιδιους και τους ιδιους να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
      π.χ Κεραμεως υπουργος παιδειας με μηδενικα προσοντα
      παραβολο να κανεις ετηση ανεργος με πτρυχιο …γαλοια πραγματα …ξεφτυλα..Εληνικη προτοτυπια
      να μαζεψουν μερικες χιλιαδες Ευρω απο ανεργους πτυχιουχους να τα παρει η Ανεξαρτητη Αρχη Εσοδων και να τα στελει Βερολινο
      Να μπεις να παρεις πτυχιο φρντηστηρια, ιδιωτικα σχολεια μετα αμα αποτυχεις και ολοι να χρηματοδοτουν το κομμα

    12. Η αξιοκρατια της νεας δημοκρατιας ειναι οτι το φθινοπωρο στην ουσια αλλαζει ο ασεπ και απο εκει που υπηρχαν αντικειμενικα κριτηρια επαναφερεται η συνεντευξη και το “γενικο προφιλ” των υποψηφιων σαν γενικο προσον για διορισμο.
      Καταλαβατε?
      Καταλαβατε…..

    13. να προσέχανε να ενημερώνονται καθημερινά από την ιστοσελίδα, τώρα ας κάνουν βιογραφικό στην ελεύθερη αγορά όπως κάνουμε όλοι με τα προσόντα μας

      1. Η χειρότερη υπουργός παιδείας όλων των εποχών. Εντελώς ανερμάτιστη, μόνο για να φοράει-διαφημίζει τα πανάκριβα ασύρματα ακουστικά μάρκας APPLE στις συνεντεύξεις που δίνει (εσχάτως ζήλεψε και ο νεόπλουτος βιβλιοπώλης) και μόνο για να κλείνει συμβάσεις με την αμερικάνικη πολυεθνική ΣΙΣΚΟ για να μπουν κάμερες στα σχολεία, να συνηθίζουν από νωρίς τα παιδιά στη φάρμα των ζώων. Εμετός.

    Comments are closed.