[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ!!! Η ΧΑΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κοινοποίηση:
gaza-arthrou

Νεότερες πληροφορίες, ώρα 21:18

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους.

Την ίδια ώρα, Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ήπια» αιγυπτιακή πρόταση που δεν ήταν αποδεκτή από το Ισραήλ. Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν να μην πάρουν τοις μετρητοίς την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αρνούμενοι λοιπόν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν την γενοκτονία. Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ’ αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με Αιγύπτιους και Καταριανούς αξιωματούχους, μια συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοζόταν σε διάφορα στάδια, βάσει των οποίων η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα.

Αρχικό κείμενο:Αποδέχθηκε την πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα η Χαμάς, με τη.. μπάλα να βρίσκεται πια στο γήπεδο του Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε δήλωσή της πως ο επικεφαλής της, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

“Ο αδελφός μουτζαχεντίν Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, και με τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, και τους ενημέρωσε για την έγκριση της πρότασης του κινήματος Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός”, αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαμάς.

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν στο άκουσμα της συμφωνίας από την πλευρά της Χαμάς, την ίδια στιγμή που ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της Ράφα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ελλοχεύει ο κίνδυνος για επικείμενη εισβολή.

Πηγή της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις ότι το Ισραήλ δεν θα ανανεώσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response