ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ! ΠΡΩΤΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΧΛΜ – ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
ΨΑΣΨΑΣΨΑΣΣΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, την ώρα που η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα η κίνηση στην Αθηνών- Κορίνθου ξεκινάει πριν τον Ισθμό της Κορίνθου με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα να ακινητοποιούνται έως τα Μέγαρα.

Νωρίτερα, στην Πατρών – Κορίνθου στο Δερβένι λίγο μετά τις 17.00 η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν την Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ενώ επιβαρυμένο είναι και το οδικό τμήμα από τον ‘Αγιο Στέφανο έως τη Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας.

Την Κυριακή του Πάσχα (5/5), επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).

Σε κάθε περίπτωση η Τροχαία είναι σε επιφυλακή και αναμένει αύξηση της κίνησης αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ η επιστροφή εκτιμάται πως θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη του Πάσχα, που είναι και η τελευταία ημέρα των αργιών, καθώς λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αύριο είναι κλειστά τα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βραδύ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Καθυστερήσεις έξω από τη Θεσσαλονίκη

Με καθυστερήσεις διεξάγεται σήμερα, δεύτερη μέρα του Πάσχα, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Ταλαιπωρία όμως συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.

Συγκεκριμένα, για περίπου 5 χιλιόμετρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, καταφθάνουν γεμάτα τα καράβια και οι λιμενικοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για να εξομαλυνθεί η ροή των οχημάτων στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι πρώτες καθυστερήσεις, με τους υπευθύνους των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ενημερώνουν ότι κάποια πλοία θα φτάσουν το λιμάνι έως και με μια ή και μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: