ΡΩΣΙΚΗ ΛΑΒΙΔΑ “ΙΛΟΒΑΙΣΚΑ Νο 2” ΣΤΟ BAKHMUT: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ [ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ 18+]

    Κοινοποίηση:
    scrap-1140x570

    Για την μεγαλύτερη μέχρι τώρα σφαγή του ουκρανικού Στρατού μιλούν ανοιχτά ρωσικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για “λαβίδα Ιλοβαίσκ Νο2” στο Bakhmut. Για όσους δεν γνωρίζουν η μάχη του Ιλοβαίσκ ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή, μια ξεκάθαρη σφαγή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2014.

    Εκατοντάδες ήταν οι άνδρες που σκοτώθηκαν κατά την υποχώρηση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και εθελοντών από την πόλη του Ιλόβαϊσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, στις 29 Αυγούστου 2014. Ήταν η φονικότερη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία το 2014.

    Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται.

    Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή του Bakhmut προκαλούν σοκ. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με δεκάδες κατεστραμμένα τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, άρματα μάχης κτλ.

    Οι Ρώσοι έχουν στήσει έναν μεγάλο αλληλοκαλυπτόμενο δακτύλιο πυροβολικού από Ivanivske (Krasnoe) μέχρι Dubovo-Vasilyevka με συνέπεια οι ουκρανικές φάλαγγες να γίνονται εύκολος στόχος.

    Όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης, φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν αφήσει σκόπιμα ένα δρόμο διαφυγής ή και ενίσχυσης των ουκρανικών δυνάμεων μέσα στην πόλη. Το ρωσικό πυροβολικό “σκουπίζει” τυχόν ουκρανικές ενισχύσεις ή προσπάθεια διαφυγής μέσα από την πόλη.

    Δείτε βίντεο από τις κατεστραμμένες ουκρανικές φάλαγγες

    “Δεύτερη λαβίδα Ilovaisk” στο Bakhmut

    Οι δρόμοι κοντά στο Μπαχμούτ είναι γεμάτοι με κατεστραμμένο στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι δρόμοι κοντά στο Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ), είναι κυριολεκτικά γεμάτοι με διάφορα οχήματα των κατεστραμμένων κονβόι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Επιπλέον, οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν διστάζουν να πουν ότι μοιάζει με «δεύτερη λαβίδα Ilovaisk».

    Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες που φεύγουν από τη ζώνη μάχης δείχνουν τα αποτελέσματα των πληγμάτων του ρωσικού πυροβολικού στις υποχωρούσες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

    Όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι είναι γεμάτοι με πτώματα στρατιωτικών, κατεστραμμένα άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καμένα φορτηγά και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

    Βασικά, ο ουκρανικός στρατός εγκαταλείπει το Bakhmut σε μικρές ομάδες. Μερικές φορές, όπως στο βίντεο, τους μαζεύουν διερχόμενα άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα που είχαν την τύχη να μην χτυπηθούν από το ρωσικό πυροβολικό.

    Όλη η περιοχή μεταξύ Bakhmut και Chasiv Yar είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο, όπως φαίνεται στα βίντεο παρακάτω.

    Ο Δρόμος του Θανάτου από το Bakhmut
    Νέα πλάνα που τραβήχτηκαν στο δρόμο του θανάτου από το Bakhmut δείχνουν τους μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προσπαθούν να ξεφύγουν από την «μηχανή κρέατος του Μπαχμούτ».

    Ουκρανοί σε ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού οδηγούν κατά μήκος ενός βάλτου κάτω από τα πυρά των ρωσικών στρατευμάτων.

    Μια άλλη φάλαγγα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκε πυρά στα περίχωρα του οικισμού Artyomovskaya.

    Ο δημοσιογράφος του VGTRK Αντρέι Ρουντένκο ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μόνο έναν δρόμο για έξοδο από το Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ). Σύμφωνα με τον ίδιο, περνάει από τα χωριά Artemovskoye και Krasnoye και το 70% είναι ένας επαρχιακός δρόμος «φτιαγμένος από πηλό και μαύρο χώμα».

    Ο Ρουντένκο τόνισε ότι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κυριολεκτικά βυθίζεται σε αυτόν τον δρόμο. Επιπλέον, ο δρόμος βρίσκεται υπό συνεχή βολή πυροβολικού.

    Πηγή: warnews247.gr
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. πανω απο ενα χρονο τωρα ο τουρκοπουτιν τρωει ασταματητα φαπες

      1. Καί μετά ξύπνησες. Αλλά μάλλον τό φτωχό τό μυαλό σου τρέφεται μόνο από την προπαγάνδα τού Αλαφούζου, ναι αυτού πού τύπου πού κάνει μπίζνα με τούς Ρώσους βγάζοντας υπερκέρδη αλλά εσένα σού πουλάει σανό πόσο κακοί είναι οι Ρώσοι από τό κανάλι του.

    2. Βλαδιμηρε αντε μπεκα και στο Βερολινο να τελειωνει το εργο με τους φασιστες!

    3. Φυσικα και αυτα που εδωσε ο μαλ@ακας ο κουλης .

    4. Μην αφήσεις ούτε λουλούδι όρθιο στην Ουκρανία, Βλαδίμηρε λιωστους

    5. Μας τάραξαν στις συγκεντρώσεις και πορείες για τους φονιάδες των λαών Ρώσους το κκε ο σύριζα καί οι αριστεροί.Ελπιζουμε οι Ρώσοι νά έχουν την τύχη του Χίτλερ και οι ρωσικές πόλεις την τύχη τών γερμανικών στο τέλος του πολέμου.

    6. Οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών είναι τριπλάσιες. Γιατί δεν το λέτε;

    7. Εκείνα τα όπλα που στείλανε στην Ουκρανία λες και ήταν δικά τους και όχι του ελληνικού λαού, θα ασχοληθεί κανένας από το συνταγματικό τόξο της μίζας; Ή έχουν κοινή γραμμή όπως στα σπίτια στους μετανάστες και όχι σε Έλληνες; Ρωτάω εγώ ο ψεκασμένος τους μη ψεκασμένους βολεμένους ανθέλληνες. Γιατί βλέπω κανένας δεν ασχολείται με την αποστρατικοποίηση των νησιών που κάνανε και ζήταγε ο ερντογάν. Ρε τι κατάντημα είναι αυτό με αυτούς!

    8. Συνορεύουν με μια στρατιωτική και ενεργειακή υπερδύναμη και αντί να το εκμεταλλευτούν και να έχουν και στρατιωτικές πλάτες και φθηνή ενέργεια, αυτοί γίνανε τσιράκια των Αμερικανών και διαλύσανε την χώρα τους.
      Φωνάζουν δε συνεχώς δώστε μας όπλα.
      Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό
      Πολύ μυαλό οι τύποι

    9. Του έδωσε η Κίνα ένα υπεροπλο,για να τελοιωνουν και των Μπαιντεν των έβγαλαν με αλνσχαινερ ο Ζελενσκι δεν έπεισε Λατινική Αμερική αυτή τα έβαλε και με το Μπαιντεν ότι έχει κατακλεψει των κόσμο με τα πετραιλαια εννοούσε το δικό μας Κάρυστο και ότι τους έχει ζαλίσει με ένα πόλεμο Ουκρανία δεν έπεισε και Αφρική και μουσουλμανικες χώρες καμμια φορά η ήτα έστω και υπερδύναμη είναι ανώτερη από την νίκη η Ιταλία είπε στο Μακρόν ότι έφαγε και τα λεφτά των φορολογουμενων Ιταλών η Γερμανία βγάζει σε αυτών των πόλεμο πολλά εγώ όχι τραβήχτηκε κλπ

    10. To κατεστραμενο ελληνικο αρμα του κουλη στη φωτο το ειδατε?

    Comments are closed.