ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ

    Κοινοποίηση:
    ραγδαιες

    Mε την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών να βουλιάζει στο βούρκο – Απομακρύνονται από τους στόχους του Τσίπρα και οι «πρόθυμοι» της αντιπολίτευσης που ήταν έτοιμοι να τον βοηθήσουν να περάσει τη συμφωωνία από τη Βουλή των Ελλήνων – Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Ζάεφ την υπογραφή ερμηνευτικού πρωτοκόλλου για το θέμα της μακεδονικής γλώσσας και της ταυτότητας

    Μετά και τις πρόσφατες προκλητικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού της FYROM Ζόραν Ζάεφ, που ερμηνεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με εντελώς ανιστόρητο –αλλά και εκτός γράμματος και πνεύματος της Συμφωνίας- τρόπο, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου αποφάσισε οριστικά να απαιτήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο της Συμφωνίας.
    Πρόκειται –υπενθυμίζουμε- για επιλογή για την οποία πρώτο έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr προ εβδομάδων.

    Επιλογή που έχει συζητηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος πρώτος είχε έμμεσα αλλά σαφέστατα κάνει λόγο για την ανάγκη αυτή με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια με άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του.

    paulopoulos tsipras sovaroi eurokinissi 750

     

    Η οριστική απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην απαίτηση για ένα τέτοιο πρωτόκολλο πριν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή έγινε μετά την διαπίστωση ότι αφενός ο Ζάεφ ερμηνεύει προκλητικά και εκτός πνεύματος και γράμματος τη Συμφωνία (ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εθνικότητα και γλώσσα) και αφετέρου ότι αν περάσουν χωρίς απάντηση αυτές οι προκλητικές και ανιστόρητες θέσεις, κινδυνεύει η πλειοψηφία για την κύρωσή της.

    Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η πλειοψηφία αυτή υπάρχει, αλλά κινδυνεύει αν δεν απαντηθούν οι σκοπιανές προκλήσεις. Και μπορεί να τις ερμηνεύουν ως προσπάθεια του Ζάεφ να περάσει τη συνταγματική αναθεώρηση, ωστόσο αυτό ενέχει τον κίνδυνο να απολεσθεί η πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.

    Το τηλεφώνημα στον Ζάεφ 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε –με πρωτοβουλία Τσίπρα- τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών. Στη διάρκειά της ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε στον Ζ. Ζάεφ την απόφασή του να ζητήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο της Συμφωνίας, το οποίο θα ενσωματωθεί σε αυτήν και μετά θα έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, για τις εξελίξεις αυτές είναι ενήμερος κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έχει ενημερωθεί και συμφωνήσει και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ.

    Αξίζει να σημειώσουμε πώς όλες οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο μιας απέλπιδας προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να διασώσει μια – κατά κοινή ομολογία – κατάπτυση συμφωνία, με μόνο στόχο να καλύψει το δικό του πολιτικό κόστος έναντι του κομματικού του ακροατηρίου.

    Και βεβαίως είναι απορίας άξιον ότι επιμένει να κρατάει ζωντανή τη συμφωνία δίνοντας πολιτικό χρόνο στον Ζόραν Ζάεφ, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι η συμφωνία «πέθανε» πριν καν γεννηθεί.

    Ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο αποδομείται η συμφωνία γελοιοποιεί το πολιτικό του γόητρο και οδηγεί σε απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που υπολόγιζε ότι θα έχει μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ.

    Πλέον έχουν αρχίσει και παίρνουν αποστάσεις από τη διαφαινόμενη εθνική τραγωδία ακόμα και οι αρχικώς πρόθυμοι όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού.

    Είναι ενδεικτικό ότι τη συμφωνία την κρεμάει μέχρι και ο βασικός αρχιτέκτονας της, ο Νίκος Κοτζιάς!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Παιζονται τοσα πολλα λεφτα, που οι προθυμοι βουλευτες θα βρεθουν. Σου λεει ο αλλος “τσακωνω κανα δυο εκατομμυρια”, θα τα ακουσω λιγες μερες, θα φαω και το βρισιδι μου, και μετα ολα θα ξεχαστουν. Ξερουν τι κοντοφθαλμος ειναι ο Ελληνας, που μετα απο 2-3 μερες αντιδρασεων, τα ξεχναει ολα. Συμπατριωτες, μην ξεχασετε ποτέ τους δοσιλογους. Και τιμωρηστε τους παραδειγματικα, ο καθενας στην περιφερεια του. Ξυλο οπου τους βλεπουμε…

    2. εγώ από την πλευρά μου…. εύχομαι ότι χειρότερο για αυτόν και ολη την οικογένεια του.

    3. Η απόφαση, σε αυτό το σοβαρο θεμα για την χώρα, ειναι μονομερης δικαιοδοσία του λαού. Να γινουν εκλογές το συντομότερο.

    4. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ . ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ .

    5. Οσα πρωτοκολλα και οσες συμφωνιες κι αν υπογραψουν οι γυφτοσκοπιανοι κι ο Ζαεφ,δεν προκειτε να εφαρμοσουν τιποτα και τιποτα δεν θα σεβαστουν.Θα συνεχισουν να προπαγανδιζουν και να διεκδικουν μακεδονικες εθνοτητες και γλωσσες.Αυτο το ξερουν κι οι πετρες.Ειναι τουλαχιστον βλακας οποιος μπορει να πιστευει το αντιθετο.

    6. Εδώ δεν πέφτει ο νεοταξικής macron, θα πέσει ο Τσίπρας; Και οι δυο ειναι παιδιά των rothchild.

    7. Θα μας φερει τρελα χριστουγεννιατικα δωράκια από μαρακες ο μικρός Τσιπρακος!λαθρο τυλιγμενα με φιογγακια και πακεταρισμενα σα χριστουγεννιατικα δωρακια.Πλεον θα ερχονται νομιμα ολοι οι λαθρο απο ασια αφρικη λατεινικη αμερικη.Το θέμα είναι οι εκατομμύρια λαθρο που θα έρθουν να μη βλάψουν Έλληνες που δε ψήφισαν τον cia-pra.Πραγμα αδύνατο βέβαια…Η Ελλάδα έχει τελειώσει απλά δε το έχετε καταλάβει ακόμα με τόση πλύση εγκεφάλου που έχετε δεχθεί απ τα μπουζούκια,τα κλαμπ,τα ποτα και τα τσιγαρα την τηλεόραση και τα σκουπίδια που τρώτε. Είστε τελειωμένοι Έλληνες.και λυπάμαι πραγματικά.Μπάμπης από Αυστραλία.

      1. ρε μαλακα Μπαμπη απο Αυστραλια που μαλλον θα εχεις παντρευτει καμια Γερμανιδα η καποιο αλλο βορειοευρωπαικο ορκ εκει στην ξενιτια που βρισκεσαι, οχι οτι εχεις αδικο σε αυτα που λες, αλλα αντι να μας κουνας το δαχτυλο απο την βαρβαρικη ηπειρο στην αλλη ακρη του κοσμου γιατι δεν ερχεσαι να ζησεις εδω και να μας βαλεις εσυ σε μια ταξη αφου εισαι τοσο μαγκας? Αντε αγορινα μου κανε και κατι καλο….

        1. Η κλασική απάντηση του μακάκα του νεοέλληνα που δε βλέπει το πρόβλημα ή μάλλον το βλέπει, ξέρει ότι είναι μέρος του και δεν κάνει τίποτα για τον εαυτό του και περιμένει έναν άλλο να έρθει να τον σώσει. Αυτός φίλε έχει κάνει την επιλογή του για Χ Ψ λόγους. Εσύ που μένεις στην Ελλάδα δε σε ενδιαφέρει να αλλάξεις τη ζωή σου; Ή μόνο να ειρωνεύεσαι μπορείς και αύριο θα βγάλεις έναν από τους σκάρτους (και πάλι) να σε σώσουν;

    8. ολο τον ριχνουν ολο πεφτει κ ολο εδω ειναι……

    9. O k τιποτας εχει παει στο Μαρακες να ζητησει τα 40.000.000 λαθροεισβολεις με ολες τις παροχες συν επιδοματα??
      Μετα τερμα ο ορος λαθρομεταναστης η μεταναστης η προσφυγας
      Ολοι τους Ελληνες για να εδραιωθει η κουμουνα του Σταλιν κ να εξοντωθουν οι Ελληνες ,οπως οι Ποντιοι της Αγιας Πετρουπολης
      Εσυ που περηφανευεσαι οτι εισαι Ποντιος ψηφισες τον διαδοχο δικτατορα κ εξοντωτη δολοφονο του προπαππου σου?
      Τωρα ετοιμασου να μεταναστευσεις απο εκει που ξεκινησες κ κατεστρεψες την Χωρα μου
      Αηδιαζω για καθε ΨΕΥΤΟΠΟΝΤΙΟ

    10. ριχνουν στα ταρταρα την μεσαια ταξη . ΑΣ ΠΑΝΕ στο ΔΙΑΟΛΟ οι ΓΑΜΙ@ΛΙΔΕΣ

    Comments are closed.