ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ – ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΕΒΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ! – ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    elikoptero-intime

    Σήμερα ξεκινάει η επιχείρηση απεγκλωβισμού με ελικόπτερο για τους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα.

    Έπρεπε να περάσουν πέντε μέρες για να καταλάβουν οι Αρχές πως θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι απομονωμένοι, καθώς έχει καταρρεύσει το οδικό δίκτυο. Βέβαια αν ήταν να πάει διακοπές ο Κούλης με τη Μαρέβα στην Αντίπαρο, το ελικόπτερο θα είχε ήδη σηκωθεί!

    Γκρεμισμένες γέφυρες, χιλιάδες στρέμματα καλυμμένα από τόνους νερού, επιχειρήσεις κατεστραμμένες, σπίτια πλημμυρισμένα και ζώα πνιγμένα, είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στην Καρδίτσα η οποία μετρά τις πληγές της από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ παραμένει αγνοούμενη η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι.

    Λίγο μετά τις 8 το πρωί ξεκίνησε νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο χωριό Οξυά με τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

    Οξυά 

    Το σχέδιο προβλέπει ότι θα επιχειρήσει ελικόπτερο με εκπαιδευμένους διασώστες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ θα γίνει προσπάθεια ένα μικρότερο ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ξέφωτο που εντοπίστηκε στην περιοχή.

    Κατά πληροφορίες άμεση απομάκρυνση χρειάζεται για έξι από τους περίπου 40 εγκλωβισμένους. Ανάμεσά τους είναι και μια 92χρονη με Αλτσχάιμερ και τον 94χρονο σύζυγό της, τους οποίους, σύμφωνα με τον γιο τους που μίλησε στον ΣΚΑΪ θα βοηθήσει να μετακινηθούν προς το ελικόπτερο ο αδερφός του.

    Με ελικόπτερο έγινε την Δευτέρα το απόγευμα,ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Ιανός».

    42c12d0544d549c7b92c6e2045292cd7

    karditsa_elikoptera-1200x678

    Πληγές μετράει η Καρδίτσα

    Οι κάτοικοι στην Αργιθέα παραμένουν αποκλεισμένοι. Το Ριζοβούνι έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη λάσπης με τους κατοίκους ανήμπορους να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Δέκα οικισμοί στην Καρδίτσα παραμένουν αποκλεισμένοι με τους κατοίκους τους να περιμένουν τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής να τους πάνε τρόφιμα και νερό ή και να τους μεταφέρουν σε πιο ασφαλές σημείο.

    Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής και στα Φάρσαλα. Όπως λένε οι κτηνοτρόφοι βρήκαν τα ζώα τους θαμμένα μέσα στη λάσπη και κάποια άλλα τα παρέσυρε ο χείμαρρος. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση σε όλα τα βουνά των Αγράφων, έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση. Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται βοήθεια.

    Οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους είναι κτηνοτρόφοι και αυτό που ζητούν είναι εφόδια και τρόφιμα για τα ζώα τους. Η επιχείρηση έγινε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το οποίο απογειώθηκε από το Μουζάκι Καρδίτσας.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. ο Αριστείδης τα ειπε Ολα… ετσι ειναι τα πραγματα….

    2. καλά να τους κάνουν αφού τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν!!!

    3. ….ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ-ΚΟΥΛΗΣ!!!

    4. αν αφορούσε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ….που κινδύνευε σε θάλασσα η στεριά …
      θα ειχαν ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΑ τα ελικόπτερα που εχουμε ….
      με τον ΜΑΛΑΚ@ τον ΕΛΛΗΝΑ τον γράφουν στα ΑΡΧΙΔ@Α τους οι κυβερνώντες …

    Comments are closed.