ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ. ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟ ΆΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ: «ΑΠΕΤΡΕΨΑ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ».

    Κοινοποίηση:
    tselentis

    Απαισιόδοξος εμφανίζεται ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για την εξέλιξη των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

    Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εύχεται «να μη συνεχίσει να ενεργοποιείται άλλο το δυτικό τμήμα του ρήγματος της Β. Ανατολίας», σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι «εγώ πάντως απέτρεψα φίλους μου να επισκεφθούν τη Βασιλεύουσα για τους επόμενους μήνες».

    seismos tselentis

    Υπενθυμίζεται ότι ένα λεπτό πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω τους υλικές ζημιές και οκτώ τραυματίες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Πριν τον ποταμό δεις μην ξεβρακωθεις. Ανόητο ον

    2. Αμόρφωτε..ποσα χρόνια λεγόταν Κωνσταντινούπολη και ποσα χρόνια λέγεται ιστανμπουλ; Χρειάζεται απλως να διαβάσεις ιστορία, να ξέρεις μαθηματικά δημοτικού για να κανεις μια αφαίρεση. Και φυσικά να μην εισαι αριστερός…

    3. Και τι έγινε αμα την λενε Istanbul; Και παλι ελληνικη λεξη ειναι !!!! Istanbul ειναι παραφθορα και συντμηση των τριων λεξεων “Εις την Πολην”. Παλια, οταν ρωτουσαν τους οδοιπορους που πηγαινουν, συχνα απαντουσαν, Εις την Πολη αντι για το Κωνσταντινουπολη. Και ετσι προεκυψε το Ιστανμπουλ…

    4. Άλλος σεισμολόγος προέβλεψε ότι ο Μεγάλος σεισμός θα γίνει μεταξύ 2021 και 2029. Τώρα λέει αυτό ο κύριος Τσελέντης. Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό με τους σεισμολόγους. Πάντως να ξέρετε μέσα στα επόμενα /00 χρόνια θα γίνει σίγουρα σεισμός!!

    5. !!!!! (…εγώ πάντος απέτρεψα φίλους μου να επισκεφθούν τη Βασιλεύουσα…) !!!!!
      Αγράμματος και ο Τσελέντης ????
      Το πάντως θέλει ΩΜΕΓΑ !
      Και το απέτρεψα (τους) φίλους μου ΑΠΟ το να επισκεφθούν, συντακτικά θέλει την λέξη ΑΠΟ τουλάχιστον.
      Το πρώτο άντε και είναι από την αυτόματη διόρθωση κειμένου – αλλά γιατί ο αυτόματος κειμενογράφος να είναι ανορθόγραφος ?
      Το δεύτερο όμως είναι θέμα συντακτικού…
      Τέλος για ποιά Βασιλεύουσα μιλάει ? Ας μην κρυβώμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας. Δυστυχώς δεν βασιλεύει πουθενά πλέον.
      Όταν την πάρουμε πίσω, ΤΟΤΕ θα γίνει Βασιλεύουσα.
      Όταν σταματήσουμε να την λέμε Βασιλεύουσα αλλά χαμένη Πόλη, κουσεμένη Πρωτεύουσα, κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη και δούμε κατάματα ότι ακόμα και οι ξένοι ξέχασαν το Constantinople και το γύρισαν όλοι στο Istanbul, τότε ίσως ξυπνήσουμε. Δυστυχώς πλέον ακόμα και εμείς οι Έλληνες στην επικοινωνία μας με ξένους, Istanbul την λέμε. – Εγώ εξαιρούμαι, αλλά ένας κούκος…
      Η αλλαγή γίνεται κατ αρχάς από τις μονάδες. Ας ξεκινήσουμε όλοι να θυμίζουμε στους γνωστούς μας ξένους ότι λέγεται Constantinople και να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα γίνει και πάλι η Βασιλεύουσα. Κατ’ αρχάς της καρδιάς μας και εν συνεχεία και στην πράξη.

      1. Μια ζωή λεγόταν και λέγεται Istanbul.
        Αρκετά πια με αυτό το παραμύθι…

    Comments are closed.