ΜΕ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ KAI “TONΩΤΙΚΑ”. “ΒΛΕΠΕΙ ΜΥΓΕΣ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ”. ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ “ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ” ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΖΙΑΝΑ – ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ…

    Κοινοποίηση:
    TSIPRAS-XALIA

    Σε κατάσταση παραισθήσεων για τα καλά βρίσκεται ο «λαοπρόβλητος» Αλέξης Τσίπρας.

    Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης του μήνα τα πράγματα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν χειροτερέψει πολύ, όπως γίνεται γνωστό από ιδιαίτερα σοβαρές πληροφορίες. Βεβαίως το κυβερνητικό μέγαρο είναι εντελώς στεγανοποιημένο και όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του δεν βγαίνουν πολύ εύκολα προς τα έξω.

    Έχει επιβληθεί ένα «κομμουνιστικό καθεστώς» απόλυτης σιωπής και σε αυτόν τον τομέα.

    Κι ενώ σημειώνονται κατά διαστήματα διάφορα σκηνικού απείρου κάλλους υπάρχει ένα πλήρες απαγορευτικό για να μην «διαρρέεται» τίποτα παρά μόνο εκείνα που βολεύουν και εξυπηρετούν την προπαγάνδα των μποσλεβίκων που βρίσκονται στην εξουσία. Και όχι μόνο αυτό αλλά επικρατεί και κλίμα τρόμου για όποιον «εντοπιστεί» να μεταφέρει προς τα έξω τα …μυστικά του καθεστώτος. Καθώς μάλιστα βρισκόμαστε και σε μια περίοδο που έχουν αρχίσει να φουντώνουν και τα εσωτερικά μαχαιρώματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο ένας παραμονεύει τον άλλον για να τον ρουφιανέψει μόλις βρει την κατάλληλη ευκαιρία, είτε είναι πραγματική είτε είναι ψεύτικη….

    Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία έχει χειροτερέψει το τελευταίο διάστημα. Η μυρωδιά της ήττας υπάρχει παντού και όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένας «μαρτυριάρης» η προσπάθεια που γίνεται είναι τουλάχιστον να μην …μπαίνει η μυρωδιά αυτή μέσα στο ιδιαίτερο γραφείο του Τσίπρα!

    Το γραφείο του έχει μετατραπεί δηλαδή σε μια …γυάλα!

    Με το …σταγονόμετρο λοιπόν και παρά τις πολύ αυστηρές, στα σταλινικά πρότυπα, απαγορεύσεις, κάποιες πληροφορίες βγαίνουν από τα «τείχη» του Μεγάρου Μαξίμου. Και με βάση τις πληροφορίες αυτές καταλαβαίνουμε ότι το σκηνικό εκεί μέσα είναι πολύ άσχημο. Αν μάλιστα οι πληροφορίες αυτές που βγαίνουν από τις κάτι πολύ μικρές χαραμάδες είναι αρκετές για να σχηματιστεί το συμπέρασμα ότι τα πράγματα είναι τόσα δραματικά, φανταστείτε ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της κατάστασης για εκείνους που έχουν πλήρη εικόνα και όχι μόνο μερικά τμήματά της…

    Το σίγουρο πάντως είναι, όπως μαθαίνουμε από αυτές τις πηγές, ότι κανείς δεν τολμάει να πει στον Τσίπρα την αλήθεια για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα από πλευράς αποδοχής της κοινωνίας. Όχι μόνο δεν του λένε μάλιστα την αλήθεια, αλλά και του λένε μόνο αυτά που «θέλει» να ακούσει. Στις συσκέψεις που συγκαλεί κάθε πρωί στο γραφείο του, στους λεγόμενους πρωϊνούς καφέδες, το κλίμα που επικρατεί είναι κλίμα «τεχνητής αισιοδοξίας». Όλοι όσοι συμμετέχουν, χωρίς να είναι κάθε φορά οι ίδιοι, του λένε ότι «τα πράγματα βελτιώνονται», ότι «η ψαλίδα κλείνει», ότι «αυξάνονται καθημερινά οι πιθανότητες να είμαστε ακόμη και πρώτο κόμμα» και άλλα τέτοια. Από τον Τζανακόπουλο και τον Παππά μέχρι τον Βερναρδάκη και τον Καρτερό και από τον Φλαμπουράρη μέχρι τον Δραγασάκη, όλοι φοράνε -κάθε φορά που τον βλέπουν- τη μάσκα της αισιοδοξίας και της …νίκης!

    Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι από αυτούς τα πιστεύουν κιόλας και λειτουργούν ως τσιπρικότεροι του ίδιου του Τσίπρα ενώ οι υπάρχουν κι αυτοί -και κυρίως οι «παλιότεροι»- που ενώ καταλαβαίνουν τι μαύρισμα περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ την παραπάνω Κυριακή, φροντίζουν να το παίζουν κι αυτοί νομιμόφρονες απέναντι στον «Αλέξη» και να μην του μεταφέρουν απογοητευτικές και απαισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις.

    Αυτί που ξέρουν μάλιστα εδώ και καιρό αποκαλύπτουν ότι η ψυχική κατάσταση του κ. Τσίπρα είναι πολύ «ευαίσθητη» και σε ιδιαίτερα «λεπτό» σημείο. Η ψυχολογική στήριξη που δέχεται, με διάφορους τρόπους και αγωγές, τον βοηθάει να «στέκεται» έστω και με την εικόνα που παρουσιάζει και τα «πρηξίματα» που εμφανίζει πλέον στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ακόμη και τα μαλλιά του πια έχουν αρχίσει να ασπρίζουν πρόωρα…

    —————————— —

    Είναι κοινό μυστικό επίσης στους κύκλους αυτούς ότι ειδικοί έχουν δώσει αυστηρή εντολή στο περιβάλλον του να του λέει συνέχεια «ναι» και να τον «ενθαρρύνει» σε ο,τι λέει, προκειμένου «να μην καταρρεύσει» αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Ειδικό ρόλο έχει αναλάβει κατά τις πληροφορίες για να γίνεται αυτή η δουλειά η Περιστέρα Μπαζιάνα που του τονώνει διαρκώς τη «βεβαιότητα» ότι θα παραμείνει κυρίαρχος. Ποιος από τους δυο ζει περισσότερο μέσα στις ψευδαισθήσεις δεν ξέρουμε αλλά το ζευγάρι, όταν εμφανίζονται μαζί και σε κάποιες παρέες, δίνει την εντύπωση ενός σύγχρονου «ζεύγους Τσαουσέσκου» που μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι …ελέγχει τα πάντα!

    ———————-

    Ο φόβος των αυλικών του, μια εβδομάδα περίπου πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, είναι πάντως να μην συμβεί κάτι και «μπλοκάρει» τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία. Θέλουν με άλλα λόγια να τον «κρατήσουν» στο περιβάλλον των παραισθήσεων του για να «συνεχίσει» την προεκλογική εκστρατεία μέχρι την τελευταία ημέρα πιστεύοντας ότι «θα κερδίσουμε», όπως τους λέει κι αυτοί ….σκύβουν το κεφάλι συμφωνώντας μαζί του!

    Αυτός είναι και ο λόγος που επανεξετάζουν κάθε ημέρα και τις περιοχές στις οποίες θα πάει να μιλήσει κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Οι περιοχές αυτές θα είναι προσεκτικά «επιλεγμένες» και θα ανακοινώνονται …αιφνιδιαστικά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν όσο γίνεται περισσότερο το κράξιμο από τους αγανακτισμένους Έλληνες. Εξάλλου για να κρατιέται «ψηλά» του ηθικό του κ. Τσίπρα πρέπει να νομίζει ότι υπάρχει και …κόσμος που τον ακούει έστω και εάν έχει προηγηθεί η απαραίτητη σκηνοθεσία….

    Από τον πάντα έγκυρο Μαυρογιαλούρο από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Όλα εδώ πληρώνονται Αλέξη αλητη προδότη,τα ξεπουλησες όλα,να καταληξει στο λεμπετη και μετά στην Μοναδικη αμαρτία που δεν συχωριεται από τον Θεό!

    2. Ο ΤΣΟΥΠΡΑΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΥΣ , ΨΩΝΙΣΕ ΑΠΟ ΣΟΦΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΓΑ .

    3. Ποιος αποφασισε οτι η ψυχική υγεία του δεν είναι καλή και ότι δέχεται αγωγή και αλλες τετοιες μπουρδες;εμεις σαν λαος έχουμε καταντησει να ζούμε με ψυχοφάρμακα εξαιτίας των αχρήστων επιλογων μας σε οτι αφορα αυτούς που μας κυβερνουν

    4. Όσο και νά θέλετε να κρύψετε την αλήθεια δεν μπορείτε!!!!!!Ο κόσμος ναι μεν έχει παράπονα από την σημερινή κυβέρνηση αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση την ΝΔ στην εξουσία!!!!!!!! Ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει από αυτά τα λαμόγια που μας έκαναν ζητιάνους στον πλανήτη!!!!!!!

    5. Αι σιχτίρ τσόγλανε που έκανες την Βαρντάσκα Βόρεια Μακεδονία και κάθε φορά που το ακούμε ανεβαίνει η πίεση μας! Τον πούλο θα πάρεις σίχαμα! Έκανες μάγκες το ψευδοκράτος των γύφτων. Καταραμένος να είσαι εσύ και όλο σου το σόϊ! Χρυσάφι πιάνεις και σκατά γίνεται μωρή μοσχαροκεφαλή!

    6. Σιγά τον κουρασμένο..! Αν του κάνει τόσο κακό, ας τα πσρατήσει. Απλοί άνθρωποι περνάνε χειρότερα για ένα μόνο μεροκάματο, έχοντας να πληρώσουν ένα σωρό άδικους φόρους για να έχουν μισθουδάρα κάτι τεμπελαρέοι σαν κ τον κουρασμένο…

    Comments are closed.