ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥ ΜΑΝΤΡΩΜΑΤΟΣ – ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΝΟΣΟΚΑΤΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘ – “ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ” ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ

    Κοινοποίηση:
    poli simantiko

    Δεν λέει να κοπάσει η αναστάτωση που έχουν προκαλέσει η αποκάλυψη του γνωστού “κορονολάτρη” λοιμωξιολόγου Νικόλαου Σύψα για την παρουσία του μύκητα Candida auris στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και οι δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Aννας Μαστοράκου για θανάτους ασθενών στην Πάτρα εξαιτίας του συγκεκριμένου μύκητα.

    Το γεγονός πως ο συγκεκριμένος μύκητας έχει θνησιμότητα 70% σε ανασοκατασταλμένους και ευάλωτους ασθενείς που νοσηλεύονται σε Εντατικές, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία σε πολίτες και γιατρούς. Πλέον το ανοσοποιητικό σύστημα μας μετά το ανελέητο μάντρωμα χάρη στον κορονοϊό, είναι για τα… πανηγύρια. Σχολιάζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον μύκητα, ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά για τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε «αδυσώπητη» και με «τραγικές συνέπειες» τη μάχη με τις βαρύτατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την πανδημία του κορονοϊού, κατά την οποία, όπως είπε, το 40% με 50% των θυμάτων δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από πολυανθεκτικά μικρόβια. Τέλος, τόνισε ότι τα νοσοκομεία έχουν θωρακιστεί έναντι των ανθεκτικών μικροβίων και ότι στις μονάδες του «Παπανικολάου» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα.

    «Ο μύκητας δεν προκαλεί πρόβλημα σε μέσο άνθρωπο και δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει» ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας πως εμφανίζεται κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, απειλώντας τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές και άτομα με βαριές ανοσοκαταστολές ή και με χρόνια προβλήματα υγείας σε όργανα όπως οι πνεύμονες.

    Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί ο μύκητας Candida auris με εργαστηριακές διαδικασίες, πιο εύκολες τα τελευταία χρόνια, που μπορούν να τον εντοπίσουν με ένα μικρό ποσοστό λάθους. «Μπορούν να το απολυμάνουν. Υπάρχει πιθανότητα, όμως, να επανέρχεται – εμφανίζεται ιδιαίτερη αντοχή» δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα νοσοκομείο που να μην έχει αυτόν τον μύκητα. «Βρίσκεται παντού, απλά στις ΜΕΘ βρίσκει τρόπο και αναπτύσσεται. Αν έχουν μπει τα σωστά πρωτόκολλα για τους μύκητες, τους ανιχνεύουν και τους βρίσκουν» κατέληξε.

    Μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες ημέρες, πέρα από αυτόν τον μύκητα, υπάρχει έξαρση και της οξείας ηπατίτιδας, μία λοίμωξης που ήταν συνηθισμένη αλλά τώρα “θερίζει”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Αν έχετε κάνει τα κορονοεμβολια να ευχεστε να μη χρειαστει να μπειτε ποτε σε νοσοκομειο.

    2. Μαγιορκίνη μπασταρδε ψωφα μαζί με τούς υπόλοιπους

    3. Αυτος ο μυκητας δεν υπηρχε και πριν κοβιντ;Δεν εκανε ζημια;Ετσι,ως αδαης ρωτω,γιατι ειδα κατι δρακους να φευγουν απο το παραμυθι.

      1. Τυχαίο θα’ναι αχαχα
        Πολύ παραμύθι έχουμε φάει

    4. Ρε παιδιά η παγώνη που εξαφανίστηκε;
      Γιατι δεν βγαίνει να μας ενημερωσει;
      Τι εγινε τελειωσαν τα μπονους;

      1. μου φανηκε οτι την ειδα χθες βραδυ στη γλυφαδα να παιρνει πιπε@ σε 2 αραπαδες ταυτοχρονα …

      2. Η παγώνη ήταν στο συνέδριο της ν.δ. Την ίδια ώρα ο ιωαννίδης ήταν στο στανφορντ. Και τα τσοντοκάναλα βγάζανε τη συνδικαλίστρια παγώνη! Τους ξεμπρόστιασε, όμως, μέχρι και ο συστημικός καπραβέλος που είπε ότι οι μισολιδεν πεθαίνανε από κόβιντ αλλά από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ζορίζουν τα πράγματα πλεύρη, παγώνη και βασιλακόπουλοι τσιόδρες.

    5. οι ανασοκατσταλμενοι εχουν το προβλημα. οποιαδηποτε λοιμωξη τους σκοτωνει.και η covid. κ΄ας ειναι εμβολιασμενοι.αν κολλησουν τον ιο ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

    6. Τα αποτελέσματα των εμβολίων τα φορτώνουν αλλού, είναι ποτέ δυνατόν να βγούνε να παραδεχτούν την αλήθεια αυτοί που τα προωθούσαν?

    7. Πέθανε κι άλλος.
      Ένας 27 χρόνος ράπερ . Δε συγκράτησα λινκ.

    Comments are closed.