ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ – ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ – ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΦΩΤΟ 2

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

    Κωφεύει σε κάθε κραυγή απόγνωσης των καταναλωτών η κυβέρνηση, την οποία καταναλωτικές οργανώσεις όπως το ΙΝΚΑ, θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνη για την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά και την κλοπή σε βάρος του εισοδήματος των καταναλωτών.

    Τα ψέματα τελείωσαν, οι μάσκες έπεσαν, όλα πια είναι «στη φόρα»: Το Ινστιτούτο Καταναλωτών, (ΙΝΚΑ) όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πάρτι αισχροκέρδειας σε βάρος των Ελλήνων, αλλά καταδεικνύει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ως υπεύθυνο για τερατώδεις ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα και το πάρτι αισχροκέρδειας στο λιανεμπόριο.

    Μιλώντας στο «Μακελειό για την Εθνική Απελευθέρωση» ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης τονίζει χαρακτηριστικά : «Όταν πρίν καλά καλά αρχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αγορά εκτινάσσει την τιμή της 10λιτρης συσκευασίας ηλιέλαιου, από τα 12 στα 18 ευρώ με αποτέλεσμα σήμερα να πωλείται η ίδια συσκευασία στα 29 ευρώ, (+130% αύξηση) και το υπουργείο οικονομίας δεν επεμβαίνει να ρυθμίσει την αγορά, τότε ποιος φταίει; Αφήνουν άθικτο τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα (που επηρεάζουν τις μεταφορές) για να έχουν μεγαλύτερα έσοδα, ενώ ισχυρίζονται ότι βοηθάνε με τη μείωση του ΦΠΑ και λένε ότι ωφελούνται επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αλλά είδατε εσείς με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, να πέφτει η τιμή στο σουβλάκι; Γιατί εμείς βλέπουμε και μετράμε εδώ, μόνο ανατιμήσεις», καταλήγει. Τραγικά επώδυνο είναι και να διαπιστώνει κανείς ότι η τιμή του «λευκού τυριού» από 4,50 ευρώ στις αρχές του Καλοκαιριού, πήγε 6,90 ευρώ  τον Αύγουστο και τώρα, το ίδιο τυρί πωλείται στα 7,60 ευρώ. Ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουν ότι η παραγωγή του γίνεται από πάμφθηνο αγελαδινό (;) σκονόγαλο.

    Το Ινστιτούτο καταναλωτών, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης να καταργήσει την «μεζούρα» στα απορρυπαντικά σκόνης πλυντηρίου. Αλλά …
    Το Ινστιτούτο καταναλωτών, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης να καταργήσει την «μεζούρα» στα απορρυπαντικά σκόνης πλυντηρίου. Αλλά …

    Το λιανεμπόριο, νοιώθοντας ασφαλές στις συνθήκες που διαμορφώνει το «ταμπού» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή η «ελεύθερη αγορά», λειτουργεί χωρίς κανόνες και έλεγχο, κατακλέβοντας κι εξαπατώντας στην κυριολεξία τους καταναλωτές, όπως έχουμε αποδείξει και στην πράξη με τα ρεπορτάζ μας εδώ και μήνες : «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από τη «μεζούρα» στα απορρυπαντικά σκόνης πλυντηρίου. Εμείς έχουμε διαμαρτυρηθεί εντόνως και ζητούμε από το υπουργείο να παρέμβει και να καθιερώσει την πώληση, σαμπουάν, απορρυπαντικών και χαρτιού υγείας με βάση το βάρος τους σε κιλά ή λίτρα» μας λέει ο κ. Λεχουρίτης.

    Ακόμη και το χαρτί υγείας θα έπρεπε, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, να πωλείται «με το κιλό», με το βάρος του κι όχι σε τεμάχια.
    Ακόμη και το χαρτί υγείας θα έπρεπε, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, να πωλείται «με το κιλό», με το βάρος του κι όχι σε τεμάχια.

    Τα «τεμάχια» και η «μεζούρα» είναι τρόπος να εξαπατάται ο καταναλωτής, που πληρώνει την ίδια τιμή, ή «προσφορά» σε ένα προϊόν το οποίο διατηρεί μεν την ίδια συσκευασία και τιμή (δήθεν δεν ακρίβυνε) αλλά μέσα περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα απ’ ότι πρίν μερικούς μήνες.

    Από την αρχή του Καλοκαιριού επαναλαμβάνουμε από αυτό εδώ το βήμα, με το θάρρος του ρεπορτάζ, ότι οι μικρότερες ποσότητες σε συσκευασίες κατά 100 γραμμάρια ή ακόμη και 150, 200 γραμμάρια, αποτελούν κλοπή σε βάρος του καταναλωτή, ο οποίος πείθεται, ότι αγοράζει το ίδιο προϊόν, χωρίς καμία, ή με «πολύ μικρή» αύξηση.

    Οι αδιάφανες κλειστές συσκευασίες προϊόντων όπως στ’ απορρυπαντικά, δεν δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ελέγξει αν «λείπει» από μέσα κάποια ποσότητα. Πολλές φορές στο σπίτι, αναρωτιόμαστε, αν πήραμε … ανοιγμένη συσκευασία.
    Οι αδιάφανες κλειστές συσκευασίες προϊόντων όπως στ’ απορρυπαντικά, δεν δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ελέγξει αν «λείπει» από μέσα κάποια ποσότητα. Πολλές φορές στο σπίτι, αναρωτιόμαστε, αν πήραμε … ανοιγμένη συσκευασία.

    Μη μπορώντας όλοι ωστόσο να ρίξουν την ποσότητα στις συσκευασίες, όπως το γάλα ή το γιαούρτι ή τ’ απορρυπαντικά και τα σαμπουάν, το λιανεμπόριο, καταργεί σταδιακά τις «προσφορές», οι οποίες έγιναν πλέον σπάνιες στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, ή αφορούν αποκλειστικώς, προϊόντα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης.

    Αδιάψευστος μάρτυρας του καταιγισμού των αυξήσεων οι … αποδείξεις που κρατούν τα νοικοκυριά.
    Αδιάψευστος μάρτυρας του καταιγισμού των αυξήσεων οι … αποδείξεις που κρατούν τα νοικοκυριά.

    «Προσφέρουμε το μοσχαρίσιο κρέας 50% φθηνότερα και τις συσκευασίες παιδικές πάνες 40% φθηνότερα, ισχυρίζονται στις τηλεοπτικές διαφημίσεις – απάτη, οι εταιρείες που, σκοπίμως, δεν δίνουν στην ουσία κανένα μέτρο σύγκρισης : Πόσο πωλούνταν πρίν και πόσο τώρα τα συγκεκριμένα προϊόντα σε ευρώ; Και δεν απαντούν στο λογικό ερώτημα : Πώς θα κάνει τη σχετική σύγκριση, με τι μέτρο, ο καταναλωτής που πείθεται ότι θ’ αγοράσει φθηνότερα, στη μισή τιμή μάλιστα, ένα προϊόν για το οποίο δεν υπάρχει «δραχμική» σύγκριση; Πώς κ. Άδωνη Γεωργιάδη;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Τρως συσκευασια και πλαστικο ραγια μου και καθολου προιον. Τα σκουπιδια τους ελεγχουν τον πλανητη και κερδοφορουν εις βαρος σου.

    2. Μεγάλη ακρίβεια. Το πατέ του, η μικρή κονσέρβα, Ο,55 λεπτά και τώρα Ο,75. Το petigree η ίδια κονσέρβα 2,5 ευρώ. Τρώει τρεις την ημέρα συν ξηρή τροφή. Οι γάτες είναι άλλη ιστορία.

    3. ρε 16 κομματια κωλοχαρτο περισυ ειχε 2,87 και τωρα εχει 6,87

    4. Ο “κακομοιρος ο κοσμακης” ψηφιζει αυτους που τον κλεβουν.
      Επομενως καλα να παθει,αφου ειναι μ..
      Αν δεν του αρεσει να τον κλεβουν,ας ξυπνησει και ας παψει να ψηφιζει λαμογια και απατεωνες.
      Αλλιως καλα του κανουν,ειναι αξιος της τυχης του.

    5. 13% , 24% σταθερο φπα στις αυξανομενες συνεχεια τιμες μασαμπουκα φοροι και μετα και κανα επιδοματακι, καμμια….πλατφορμα, να ειμαστε κα υποχρεωμενοι!
      Μητσοτακαρε ωραια ….κλεφτοοικονομολογια σπουδασες, παιρνεις τρεις δινεις μια!

    6. Μην διαμαρτυρεστε. Τα αλλοδαπα ειναι πιο φθηνα και τα κανουν ολα με χαμηλοτερα μεροκαματα. γιαυτο μας τα στελνουν.

    7. Και αυτοι που αυξανουνε της τιμες δεν ξερουνε τι τους γινετε….αμα θελεις κατι να το πουλησεις κατεβαζεις την τιμη του αυτο λεει η λογικη ειδικα στα τροφιμα προτιμουνε να τα πεταξουνε παρα να τα πουλησουνε.
      Αμα πατε σε εναν καδο κοντα σε σουπερ μαρκετ ειναι σιγουρο οτι θα βρειτε ληγμενα γιαουρτια,γαλα,μπανανες οταν δεν υπαρχουνε κανονες αυτα εχουμε.

    8. Κι εδω στη γερμανια τα ιδια φετα δωδωνης 1 κιλό 15 ευρω ενω πριν 2 χρονια ηταν στα 11

    9. Ο Γεραπετριτης που μιλάει όλη την ώρα με τον Ανδρουλάκη τι λέει;;
      Για στοίχημα;;
      500 για αρχή καλά είναι αν ισχύει.
      Κορόιδο είναι να ρίξει τη κυβέρνηση!!

    10. Δεν έχει πλέον η ζωή αυτή κανένα ενδιαφέρον κανένα νόημα καμία ουσία.Η δειλία του Έλληνα μας κατάντησε ζωντανούς – νεκρούς.Οτι και να σχολιάσουμε είναι μάταιο.Δεν ξυπνάει ο Έλληνας είναι τελειωμένη υπόθεση.Συνηθισε να είναι δούλος.

    11. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΆΡΘΡΟ!… ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ!!…
      ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!…
      ΠΑΛΙΑ!…
      ΈΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΑΚΡΙΒΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ)-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ή ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΎΛΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!…
      ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΙ ΈΒΑΛΑ ΜΥΑΛΟ!…
      ΟΥΤΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!…
      ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!…
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΩΝ ΝΑΖΙ-ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!!!…

    12. ΠΛΑΣΙΕ και αξιοπιστία ποτέ μαζί τι δεν καταλαβαίνουμε !!!!!!

    13. Μην ξεχάσετε να αφήνετε το κατιτίς σας βγαίνοντας από το κάθε σούπερ μάρκετ στα ειδικά καλάθια που έχουν βάλει σχεδόν όλοι για καλό σκοπό καθώς να αγοράζετε και τα ειδικά περιοδικά που πουλάνε πάλι για καλό σκοπό…. συνεργασίες με ΜΚΟ, εμείς δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε από την ακρίβεια αλλά θα παίζουμε τους λάθρο

    14. Δε μιλάει κανείς γιατι οι πολιτικαντηδες ξέρουν ότι υπάρχει λίπος ακόμα στον πληθυσμό.

      Όταν θα γίνουμε Αίγυπτος τότε θα υπάρξει εξέγερση.

    15. Ρε εδώ έφτασε η φέτα 4500δρχ το κιλό, ενώ οι μισθοί είναι ίδιοι με του 1997 που η φέτα είχε 550δρχ το κιλό.

      Δεν μιλάμε καν για ρεύμα και όλα τα άλλα.

      1. H φετα το 1997 ειχε κοντα στις 2000 δρχ το κιλο και ο μισθος στις 140000

    16. Το ΤΗΕ ΜΑRΤ του ομίλου Σκλαβενίτη είχε τρικιλο τυρι emmental 6 euro πριν τις τεχνητές αυξήσεις και τώρα το ίδιο με ίδια ημερομηνία παραγωγής το έβαλε 10 .5€ το κιλό.

    Comments are closed.