ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Η 50ΧΡΟΝΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΟΥ! ΠΩΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ!- “ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ! ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ!”

Κοινοποίηση:
ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένα πολυμελές κύκλωμα με εφοριακούς στα Χαλκίδα με έδρα την τοπική ΔΟΥ που δρούσε με όρους εγκληματικής οργάνωσης , του οποίου η δράση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 εξάρθρωσε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Με χειροπέδες στα χέρια οι επτά συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν δημιουργήσει διευθυντικά στελέχη και υπάλληλοι της Εφορίας στη Χαλκίδα έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Με σκυμμένα τα κεφαλιά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μετά την πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.Οι πέντε εφοριακοί, ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια θα απολογηθούν την Παρασκευή (24/05) στις 10:00 το πρωί.

Εκβίαζαν επιχειρηματίες

Τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι εφοριακοί εκβίαζαν  επιχειρηματίες. Εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους.

Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις.

«Εγκέφαλος» της συμμορίας η 50χρονη προϊσταμένη
Εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η 50χρονη Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, ενώ δεξί της χέρι ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας 67 ετών.

Σημαντικά μέλη στη δομή της συμμορίας ήταν τρεις ακόμη εργαζόμενοι της Εφορίας. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου 52 ετών,  ο Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων 54 ετών και ένας υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας 50 ετών.
Αναμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η Αρχηγός της οργάνωσης.

«Το έκανα για έξτρα εισόδημα»
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό η προϊστάμενη κατά την προσαγωγή της στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, μας, ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχήφορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.
Όταν ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης, την προσέγγισαν η 67χρονη υπάλληλος και η 56χρονη διεκπεραιώτρια αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες”.

Το «φακελάκι» των 10.000 ευρώ
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Δευτέρα (20/05) όταν  ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες  που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

36 Σχόλια

  1. προισταμενη στην θεση της μεχρι να τηλεσιδικησουν οι αποφασεις αρα και συνταξη θα παρει σε λιγα χρονια το δημοσιο ειναι η καταντια της χωρας

  2. ΤΑ ΖΩΑ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ; ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ;;; ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ…..ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ…
    ΤΟ ΤΑΜΑΧΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ……

  3. προκειται για ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ.καταλαβατε?

  4. σε λιγες μερες εξω θα ειναι..γιατι πολυ απλα..ειναι γαλαζια σκουπιδια της ΝΔ..

  5. Στέφανε βγαλτα όλα στην φόρα για τα λαμόγια και την εγκληματική οργάνωση της Νέας Κλεπτοκρατίας!!!!

  6. Στεφανε , ξεβρακωσε τους! Σε ακουσαμε χθες στο αλτερ οτι η λεγαμενη ειχε καλεσει τον αυτια σε εκδηλωση οπου τον λιβανιζε και εφτιαχνε την αγιογραφια του.Οι ψηφοφοροι του “συναδελφου” σου ομως , δε τα βλεπουν αυτα και ερχεται πρωτος στις δημοσκοπησεις ο λεγαμενος.Επιβεβαιωνεται οτι καθρεφτης των πολιτικων ειναι οι ιδιοι οι ψηφοφοροι τους

  7. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ

  8. Ετσι οι κυβερνωντες θα καταπολεμησουν τη φοροδιαφυγη και τη διαφθορα? Με σαπιο συστημα που οι ιδιοι εφτιαξαν? Μας παραμυθιαζουν σαν να ειμαστε ζωα. Το τι φοροδιαφυγη γινεται ειδικα στο επανω ραφι καρχαριων, δεν περιγραφεται. Τα μεγαλα επαγγελματα ειναι γνωστα. Και ουτε καν κρυβονται. Αρα οι εκαστοτε κυβερνωντες τους ξερουν και δεν κανουν τιποτα. Γι αυτο γδερνουν τους μισθωτους και συνταξιουχους με αμεσους και εμμεσους φορους και οι μεγαλοι μενουν απειρακτοι. Η συμμετοχη στα φαρμακα εχει φτασει απο 25% στα 50-60% με διαφορες πρακτικες και αλλα και μερικα φαρμακα εχω ακουσει δεν συνταγογραφουνται. Να μη μιλησω για τα νοσοκομεια που εχουν διαλυθει. Καποια στιγμη πρεπει να επανελθει το καταργηθεν εδω και χρονια κρατος δικαιου, αλλα ποιος εχει τα guts να σπασει αυγα? Κανεις!!! Και οι Ελληνες πολιτες ειναι δεσμιοι διοτι εχουν ποδοσφαιροποιησει τη πολιτικη και φερονται σαν οπαδοι ομαδων. Εκει τους εχουν καταντησει!

  9. Αν γινει ποτέ Ποθεν Εσχες κανονικό στους Προισταμενους των ΔΟΥ ανά την Ελληνικη επικρατεια,θα βγουν τετοια λαβράκια που δεν θα τα εχει ματαδεί η οικουμένη!!

  10. ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…..ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΙΣΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΜΕΤΑ??….

  11. Συνηθως καποιος λογιστης ειναι μεσολαβητης, σου λεει εχω ενα γνωστο μεσα που αν του δωσουμε κατι μπορει να το κανονισει…. Εν τω μεταξυ ο ιδιος ο λογιστης σου σε καρφωνει που σε ξερει καλυτερα τι επιφανεια εχεις ποσο φοβασαι και σε ψαρευει ποσα μπορεις να δωσεις. Τα ξερω και σας τα λεω…Εξαλλου σε ολες τις εφοριες τα ιδια γινονται λιγο πολυ γνωστα. Απο τνν αλλη σου λεει αφου τα παιρνουν οι υπουργοι και πρωθυπουργοι εγω γιατι οχι; Ξερετε ποσα κονομησαν κατι πρωθυπουργαρες για την προωθηση του κοβιντ; Εκει ηταν το πολυ χρημα…

  12. στην Ελλάδα της λαμογιάς, αυτοί θα πληρώνονται κανονικά τον μισθός τους και στην φυλακή μέχρι να ψοφήσουν ,!!!!Αθάνατη Ελλάδα των αργόμισθων, τεμπελχανάδων δημοσίων υπαλλήλων!!!!

  13. Αυτά τα λαμόγιο εφοριακοί δικαστές πολεοδόμοι δήμαρχοι έχουν τα χρήματα τους σε offshore εταιρίες και καταδυναστεύουν τους συνέλληνες από την μεταπολίτευση και μετά.Ήταν στη λίστα Λαγκάρντ αλλά άλλοι πληρώνουν τα μνημόνια

  14. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΞΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ………ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΑΥΤΗ Η ΔΙΣΜΟΙΡΗ ΧΩΡΑ.

  15. Γαμημενοι εφοριακοι,ολοι ιδιοι, ενα κυκλωμα μαζι με δικαστες και λοιπους. Γιατι δεν εχουν ποθεν εσχες ολα αυτα τα τσογλανια? Καποτε ειπαν να δημοσιευεται η περιουσια των δικαστων και ουρλιαζαν οτι θα μαθουν οι κλεφτες τι εχουν και θα μπαινουν να τους τα παρουν. Αυτα τα τομαρια “ελεγχουν ” τον πολιτη και “αποδιδουν δικαιοσυνη” !!!

  16. Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

  17. Καί θά τους δικάσει ἡ πρόεδρος ποῦ ἦταν μέλος της οργάνωσης;;;;;;
    Ε! ΡΕ!! ΓΈΛΙΑ ! ! !

  18. Σε “όλες” !!! τις εφορίες τα ίδια κάνουν… αλλά πάντα υπάρχει ένα εξιλαστήριο θύμα…!!! Σε κάποιου το ρουθούνι θα μπήκε η κυρία ( τη φαντάζομαι… γύρω στο 1,54… 120 κιλά…με περιφέρεια που βγάζει δήμαρχο…!!! Υπαρχουν και κάτι οάσεις… επειδή είναι σαν τη μύγα μες το γάλα…η πλειοψηφία είναι σαν της φαντασίας μου..).
    και θα πληρώσει για όλους όπως γίνεται συνήθως σε αυτά τα χαμετυπια που τα ονομάζουν δημόσιες υπηρεσίες… αλλά στην ουσία είναι πλυντήρια βρώμικων και διαπλεκόμενων βισματικων συμφερόντων…ξεκατινιασμα ρουφιάνων και τσατσων…για να λένε πως κάνουν “κάθαρση”…μια στο τόσο οποίος/α κάνει στραβή… βγαίνει στο τακο και πάει φυλακή…για πόσο..?..δεν ξέρω…!!!
    Τις 7 !!! στις ΙΚΑ Καλλιθέας τις θυμάστε….? Έκαναν 7.000.000κ !!! – άρα..? 1.000.000 έξτρα εισόδημα που λέει και η Κυρία..-.. έπαιξαν 3μερες στα κανάλια κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους…είναι μέσα ακόμα άραγε…? Μπορεί ναι.. μπορεί και όχι… πάντως εγώ θα πήγαινα μέσα δύο τρία χρόνια να δοκιμάσω και την αιχμάλωτη κοινωνία… μπορεί να είναι καλύτερα απ’την ελεύθερη…!! Σίγουρα έχει καλύτερους “νόμους” κι όταν ξέρεις ποιός σε “πείραξε”… ξέρεις κι εσύ ποιόν να “πειράξεις”… πράγμα που δεν συμβαίνει στην “ελεύθερη” κοινωνία και ειδικά όταν βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης…!! και δεν ξέρεις ποιός είναι ποιός..!..να εκτιμήσω και να “βγω” πακεταρισμενος με ένα μυριο…!!! Αυτοί εδώ οι πατσαβουρηδες βέβαια είναι του ψιλικοκου… αλλά στο πενταετές θα ήταν όντως ένα έξτρα εισόδημα απορροφημενο σε κάποια μεζονέτα στο Λαγονήσι…!!! Καλό εεεε ??
    Λιγμενες σαμπρέλες τις πληρώνουμε με τιμές F1..!!
    ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ… κάντε σωστά… ηθικά και τίμια όπου λέει κι ένας youtuber…και μαζέψτε τη σαπιλα από παντού…κι όχι επιλεκτικα !!! Βουλιάζουμε….ελλεο της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος…!

  19. Αυτά είναι ψιλοπράγματα

    Αν υπήρχε πραγματικά ανεξάρτητη αρχή και μέσω ορκωτών λογιστών έκανε ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ φορολογούμενων πολιτών ανεξάρτητα επαγγελματικής ιδιότητας πιστέψτε με θα έβγαιναν λαβράκια και θα μαθαίνατε όλοι ποιοι έχουν το γνωστό σύνθημα επί ΓΑΠ του ΠΑΣΟΚ “Λεφτά Υπάρχουν” η το άλλο γνωστό σύνθημα του Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ “Μαζί τα Φάγαμε”

    Αν υπάρχει πολιτικός με “κοχώνες” εκεί στην βουλή αυτό πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία πρώτα στους πρώην/νυν πολιτικούς (βουλευτές) και στην συνέχεια σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ φορολογούμενους πολίτες ανεξάρτητα επαγγελματικής ιδιότητας και αφού τελειώσει να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα ΑΦΜ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ και το τι είχαν παράνομα.

    Μετά ελάτε να μου πείτε τι είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί οι πραγματικά τίμιοι καθαροί από όλες τις απόψεις ΕΛΛΗΝΕΣ φορολογούμενοι πολίτες είναι μετρημένοι

  20. Να κι ένα ευχάριστο νέο, Μέσα στην ψειρού, λαμόγια του κερατά

  21. τι εξτρα εισοδημα μωρη πουτανα ? κανε πιπες και πισωκολλητα , ειναι ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ

  22. μουνοπανα … και μετα βαζουν τεκμαρτο στους επαγγελματιες ,,, με ρωτας ρε χατζηλαλακη και σκατιλη αν μπορω να πιασω το τεκμαρτο ? τι πως ? αφου εχετε ρε καθικια τα τεχνολογικα μεσα να πιασετε οσους κανουν παρασπονδιες , γιατι μας τσουβαλιαζετε ολους ? αρα κατι δεν παει καλα

  23. Κατάγομαι από εκεί. Αν αυτή η ΛΙΝΑ που αναφέρεται στο πόρισμα είναι αυτή που γνωρίζω, τότε λυπάμαι πάρα πολύ. Εύχομαι να μην είναι αυτή Θεέ μου.

    1. Και εγώ κατάγομαι από εκεί και η συγκεκριμένη είναι αυτή που όλοι ξέρουμε. ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΤΑΝΙΔΙΟ.

  24. Του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και της Καραμπατσόλη. Ο ΠΙΤΣΙΛΗΣ την ΔΙΟΡΙΣΕ το 2023 και την ΒΡΑΒΕΥΣΕ μαζί την βουλεύτρια ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΛΗ για το έργο της

  25. Αυτοί είναι οι χασάπηδες του μπουρδέλου αυτού που λέγεται Ελλάδα
    Εάν έχεις επιχείρηση θα σου την κλείσουν εάν σου την κλείσουν σημαίνει ότι τους χρωστάς εάν τους χρωστάς σημαίνει ότι θα σου πάρουν και τα σωβρακα
    Λογιστές εφοριακοι και δικηγόροι
    Η ίδια η αποχέτευση

    1. Συμφωνώ σε όσα λες και υπογράφω ξέχασες και κάποιους που θέλει πολύ συζήτηση οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ

  26. Υπάλληλοι…δεν τους φτάνουν ποτέ, όσα κι αν παίρνουν…

  27. 885 Χιλ πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Αμερική το προσοπικο πιστόλι του αρχιμσφιοζου Αλ Κάποτε δεν αφήνουν τίποτε ατουφεκιστο εκεί

  28. Μουνοπανα. Και να φανταστείτε ότι αυτοί είναι οι ίδιοι οι οποιοι “βεβαιωνουν” τα διάφορα εκπρόθεσμα και μη πρόστιμα στον κοσμάκη.

  29. ολο μαλακίες. Οπου υπάρχει βρωμιά την υποκινεί γυναίκα δεδομένο πλέον.

  30. Λιθοβολισμός….
    Αυτά τα βοθρολυματα εκλέγουν κυβέρνηση και υποφέρουν όλοι οι υπόλοιποι

Comments are closed.