ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ “ΚΟΥΛΗ”! ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ – “ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ

    Κοινοποίηση:
    λουκετο

    Απαντώντας στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες δεν θα έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

    Και συνέχισε λέγοντας: «Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

    Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, μιλώντας στον Focus FM 103.6, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

    “Η οικονομική ενίσχυση δεν αφορά οριζόντια όλη την εστίαση”, ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Κουράση, τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν αφορούν περίπου 34.000-35.000 επιχειρήσεις του κλάδου, όταν στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 77.000.

    Ο γγ της ΠΟΕΣΕ εκτίμησε ότι πάνω από το 20% των καταστημάτων δεν θα ανοίξει, όταν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της εστίασης.

    Τόνισε ότι «τα κέντρα διασκέδασης έχουν υποστεί τρομερή ζημιά» ενώ υπογράμμισε ότι «εάν δεν επιτραπεί η συνάθροιση ατόμων σε διάφορες εκδηλώσεις, θα “χτυπηθούν” τα catering και τα κτήματα».

    Μεγάλο ερωτηματικό, κατά τον κ. Κουράση, αποτελεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ! ΣΑΣ ΓΑΜΗΣ…Ν ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΡΗΣΚΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.
      ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    2. Καλά όλα αυτά που γράφετε αλλά για την ταμπακιέρα λέξη:
      Δεν σας κάνει έκπληξη γιατί δεν έχουν ξεσηκωθεί οι της εστίασης????

    3. δεν μας ενδιαφέρει η εστίαση τα μαγαζιά της Φυλής να ανοίξουν

    4. Ο/Η ρε τα δουλάκια των δημοσίων που έχουν και απαιτήσεις λέει:

      Το…σκλαβοπάζαρο πότε θα το ανοίξει είπαμε ο αρχηγός της συμμορίας ο μητσοτάκης;
      πόσο θα τον πουλάτε ρε δημοσιάκια τον έλληνα; …κρατήσεις στον….εργά…νη….. γί ονται προδοτάκια;
      Το ξέρετε ότι σας γνωρίζουμε ποιοί είστε και με ον/νο τώρα ε;
      ..τι θα συμβεί άραγε σε εσάς τους δημόσιο και τραπεζομάχους;;;……

    5. Δεν φταιει ο Κουλης ο Αλ666ης η Φωφη ο Κυραλοιφης ο Μερας και οι Κουτσουμπες. Φταιει μονο ο νεοραγιας ψηφοφορος που τους ψηφιζει. Ξεχαστε επαρχια χωρια αρνια Πασχα και φετος. Δεν υπαρχει περιπτωση να το επιτρεψουν και θα το δειτε.

      1. ENTOΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΣΧΑ, ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ,ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,ΚΑΘΑΡΟΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΛΠ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

    6. ΚΟΥΛΙ ΧΡΥΣΕ.ΤΣΙΠΡΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΙΕΙ!!! ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Ι ΓΙΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΤΗ…..Η ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ
      ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ….
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ Η ΑΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ……Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΛΙ ΧΡΥΣΕ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ-ΔΙΑΒΟΛΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ……ΑΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΕ ΨΗΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ…ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ? ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕΣ? ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ
      MERKEL…………………………………….

    7. Καλα σας κανει η Ν.Δ.

      Μεσα να βαλετε μυαλο τι ψηφιζετε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

    8. Αλλάξτε πλευρό.
      Χακαρά άλλες τρεις τετραετίες ακόμα έχει μπροστά του ο Μητσοτάκης.
      Ξυδάκι

      1. Κούλης, Τσίπρας, ΓΑΠ κλπ φανατικοί νεοταξίτες είναι,οπότε όποιος και να είναι το ίδιο μας κάνει. Αλλάζει μόνο η μασαμπούκα των κομματικών.

    9. Ο Κούλης ”κωφαίνει” στα πάντα, δεν υπάρχει κανείς να μας γλυτώσει.Η μεγαλύτερή του χαρά να γράφουν πόσο σκληρά έχει φερθεί στους Ελληνες.

    10. Πρωτον τους ψηφισαν
      Δευτερον αν δεν το εχετε καταλαβει μετα το Πασχα θα πλακωσουν οι τουριστες, αυτη τη στιγμη η Ελλαδα ειναι γεματη σερβιτορους.

    11. Την καταστροφή τους θέλει.Κι όπου να ‘ναι, μην κλείσουν και τους υπόλοιπους και μετά το Πάσχα το άνοιγμα.Αυτά παθαίνουμε που δεν ξεσηκωνόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    12. Ιερωνυμε και ιεράρχες, η απόφαση να λειτουργήσουν όλα αλλά πρέπει πρώτα να μην εορταστεί το Αγιο Πάσχα και να απαγορευτεί στον λαό να προσέλθει στους ναούς για την περιφορά του επιτάφιου και την Ανάσταση του Κυρίου, αυτό πως ακριβώς το εκλαμβάνεται? Θα κάνετε αυτό που ορίζει η πίστη μας ή θα υποκύψετε στις ψυχολογικές πιέσεις που ήδη έχει εξαπολησει η κυβέρνηση με τα στημένα μμε που ελέγχει?

    13. αληταμπουρας.ας τον χαιρονται αυτοι που ψηφισαν αυτον το ξεφτιλα

    14. Αφού δεν εξεγείρονται εναντίων των 300 τυράννων καλά να πάθουν.

    15. ΒΡΕ ΑΝΟΙΧΤΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΑΙ……ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΙΝ ΙΤΑΛΙΑ……..ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΤΕΙΜΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΙ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ……………..ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΡΟΙΒΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΕΙΜΑΙΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΣΟΥΝ ΝΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΠΕΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΠΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

    16. οι εστιάτορες να κανουν μια αντισταση αγρια στον κουλη μην τον υπακουνε σε ολλα τα κρατη παν κοντρα ολλοι εδω μπεεεεεεεεεεε

      1. πουλημαινα σωματεια εχουν κανουν τουμπεκι οι προεδροι τους να τους χαριστουν δανεια η ναχουν ευεργετικες ρυθμησεις για την παρτι τους μονο στα χρεοι τους…..γι αυτο τεττοια σιωπη τεττοια ραγιαδοσυνη….

    17. Στην τελευταία θέση απο τις 58 χώρες της Ευρώπης είμαστε στην ενίσχυση της οικονομίας για τα λοκνταουν.

    Comments are closed.