ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ – ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ “717”

Κοινοποίηση:
treis-epi

Τρεις πανίσχυροι επιχειρηματίες και επικεφαλής των εταιρειών Άκτωρ και Alstom, διώκονται από την Ευρωπαία εισαγγελέα για την τραγωδία στα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 και συγκεκριμένα για «εγκληματικό σχεδιασμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Δημήτρη Κούτρα, επί δεκαετίες διευθυντής και κατόπιν μέτοχος της Άκτωρ, Αλέξανδρο Εξάρχου που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα Άκτωρ, Intrakat και Σταύρο Βλάχο επικεφαλής της Alstom στην Ελλάδα.

Κατά την Ευρωπαία εισαγγελέα, οι τρεις διευθυντές (οι κύριοι Κούτρας, Βλάχος και ο διευθυντής της Κοινοπραξίας, προερχόμενος από την Άκτωρ Σπύρος Καραβάκης) «προκάλεσαν στους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ την απόφαση να τελέσουν την αξιόποινη πράξη της απάτης περί τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος» «με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις έχοντας προσωπική επικοινωνία με τους ως άνω κατηγορουμένους-αυτουργούς και επηρεάζοντας την βούλησή τους προς την κατεύθυνση τέλεσης της επίμαχης αξιόποινης πράξης [ΑΠ 9/2023]».

Η «απάτη περί τις επιχορηγήσεις» είναι η παροχή ψευδών βεβαιώσεων ότι το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Παράλληλα στο κατηγορητήριο κατά των τριών για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που συνέταξε η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρεται ότι:

«Ζητούσαν την πληρωμή των […] εργασιών […] ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν εκπονηθεί και εγκριθεί οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες από την εταιρεία Alstom, κατά παράβαση των όρων της Σύμβασης».

Η «απάτη περί τις επιχορηγήσεις» είναι η παροχή ψευδών βεβαιώσεων ότι το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εφόσον η κοινοπραξία δεν προσκόμισε εγκεκριμένες μελέτες από την Alstom, όπως υποχρεούτο, η ΕΡΓΟΣΕ (άρα και το υπουργείο Μεταφορών) όφειλε να την κηρύξει έκπτωτη ή να ζητήσει να καταβληθούν ποινικές ρήτρες. Αυτό δεν συνέβη. Οι διευθυντές των πανίσχυρων ομίλων φέρονται να έπεισαν τους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ να δηλώσουν εγγράφως ότι για τις καθυστερήσεις έφταιγαν άλλοι παράγοντες και όχι η απουσία εγκεκριμένων μελετών από την ίδια την κοινοπραξία.

Να σημειωθεί ότι και οι οι κύριοι Κούτρας και Εξάρχου, αρνήθηκαν ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 είχαν ως αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023 ενώ ο Σταύρος Βλάχος αναφέρθηκε δια του γραφείου τύπου της Alstom στη Ρουμανία ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη και συνεργάζεται με τις αρχές.

Παράλληλα η πλευρά Εξάρχου δείχνει προς τους προηγούμενους σε Άκτωρ και Alstom.

Όπως ανέφερε o εκπρόσωπος της Intrakat: «Υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών (TOMH, Alstom) τον Ιανουάριο 2021 και η Alstom ανέλαβε να εκτελέσει όλες τις εναπομείνασες εργασίες και να εισπράξει τα ανάλογα έσοδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα τόσο την ευθύνη για το έργο, όσο αποκλειστικώς και την διοίκηση της κοινοπραξίας».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες στον Δημήτρη Κούτρα επιβλήθηκε εγγύηση 1.000.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Αλέξανδρο Εξάρχου εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΙ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ !
    ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ ..! ΚΑΙ Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !
    ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ..

    ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ..

  2. * Τρολλια, Καρακολια, Ρουφ και λοιπα! Γ@μω το μνι, τσις γνωστης φαρας, μαμακας σας! Εχετε ξεσαλωσει, πληρωμενα πρακτορια τσι γνωστης επισης φαρας! Ως ποτε θα πληρωνουμε εμεις, το γενετικο του dna σας προβλημα;;; Που σας δημιουργει ψυχοπαθεια, παρανοια και δεν ξερω τι αλλο!

    * Ο παραπανω προλογος εγινε, διοτι ενω ειχα ανεβασει καποια σχετικα με το θεμα αρθρα, εξαφανισθηκαν ως δια μαγειας! Και δεν ειναι η πρωτη φορα! Οποτε παυει και να ειναι συμπτωση! Με εξοργιζει, γιατι μπαινω σε μια διαδικασια, που εχει και κοπο!

    * Γ@μω το “ξεσταυρι” σας! Γ@μω! {Νταξ!! Μη νομιζετε! Κανω και πιπι!}

  3. Αρχαιοκαπηλε της κρητης σιχαμα της νεας δημοκρατιας κουλη γαργαρα θα κανεις

  4. Γιατί μόνο αυτά τα κοπρόσκυλα; οι πολιτικοί πάλι στο απυρόβλητο;

  5. Κα Κωβεση παρακαλω εχετε το λογο! Σε…ρετιρε πεντε οροφους κατω απο τη γη αλα Πασσαρη! Καλοκαιρι θαρθει να δροσιζονται κι ολας !

  6. 1. Η Αδειλίνη αγαπητέ φυσικά και τα ξέρει αλλά κάνει ότι της λένε και αυτή και το επιτελείο με τις κότες τύπου ψαρουδάκη που έχει μαζέψει εκεί μέσα.
    2. Ο Κασιδιάρης τους είχε στήσει στον τοίχο αυτούς στην εξεταστική όπως και το Μπόμπολα, και για αυτό τον βάλανε στη φυλακή για να μη πάνε οι ίδιοι.
    3. Επρεπε να βρεθεί Εισαγγελέας ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να κάνει τα αυτονόητα της δουλειάς του.
    Ολοι οι υπόλοιποι Εισαγγελείς δηλαδή έτσι είστε; Κουκουλώνετε ο ένας τις βρωμιές του άλλου;
    Κανένας δικαστικός και εισαγγελέας δεν έχει ηθική;
    Στη Νομική που τελειώσατε αυτά μάθατε, να είστε απατεώνες;
    Μα εσείς δε πρέπει να δικάζετε. Πρέπει να είστε ήδη στη φυλακή.
    Ιδίως εκεί στα τριμελή, που τα έχετε κάνει μονομελή γιατί κάνετε ότι σας λέει η πρόεδρος, αξιοπρέπεια δεν έχετε ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ;
    ΤΙ κυριε Εισαγγελέα και Κυρία πρόεδρε σας αποκαλεί ο κόσμος… Σκατά στα μούτρα σας.

    1. Φοβερά όλα όσα αναφέρονται.Αυτα ούτε στην Μπουρκίνα Φάσο δεν γίνονται.
      Αναρωτιέμαι?Αυτή είναι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης? Αυτήν την Ελλάδα σχεδιάσετε για να παραδώσετε στα παιδιά μας.?
      Ρε αλήτες φάγατε τα σωθικά της χώρας την καταστρέψατε ρίχνοντας την στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και δεν χορτάσατε? Τώρα την ξεπουλανε φέτα φέτα .

  7. Μόνο εσύ βγαζεις τη βρωμα στη φόρα ……. Μια μία ξετρυπώνονται οι αλεπούδες απ τα λαγούμια τους…..Ούτε τα ονόματά τους δεν ήξερα ……..

  8. Αυτά όλα η Αδειλινη δεν τα ξέρει?
    Αν όχι είναι ακατάλληλη για το πόστο αυτό και κακώς παίρνει χρυσό μισθό .
    Αν τα ξέρει πρέπει και αυτήν να κληθεί να δώσει εξηγήσεις .
    Κανεις υπεράνω του Νόμου .

    1. Πρώτα πρέπει να κατηγορήσεις τους κομπάρσους και μόλις αυτοί δούνε ότι πάνε μέσα θα δώσουν τους πρωταγωνιστές.Στην περίπτωση αυτή πρωταγωνιστές είναι οι υπουργοί της κάθε κυβέρνησης.

      1. Όσο απαξιωνουν το δημοψήφισμα όπου έγινε και όσο υπάρχει η τροπολογία στο Σύνταγμα περί “μη ευθύνης” υπουργών, δεν παν να λένε.. Δεν θα ανοίξει ρουθουνι.

Comments are closed.