Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ 32ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΑΙΓΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΕΒΑΛΕ 9 ΦΩΤΙΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ;; ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Τον ανθρώπο που προκάλεσε την οικολογική και οικονομική καταστροφή στην Εύβοιααναζητούν οι αρχές με το σενάριο του εμπρησμού να κερδίζει έδαφος και μια μαρτυρία το ενισχύει.
    Τα κλιμάκια της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να ενισχύσουν τις ενδείξεις και να σχηματίσουν δικογραφία για εμπρησμό.

    Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν κάποιο όχημα πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς. Τις υποψίες για εμπρησμό επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Είπε ότι έχει υπόνοιες πώς πρόκειται για εμπρησμό εξαιτίας της μαρτυρίας ενός μοναχού από το μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό Μακρυμάλλη, ότι λίγο πριν την έναρξη της φωτιάς πέρασε από την περιοχή ένα αυτοκίνητο με σβησμένα φώτα.

    Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων είπε ότι λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πυρκαγιά, την Παρασκευή, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στις 3 το πρωί.

    Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από έναν χρόνο με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Εύβοια.

    Ο εμπρηστής της Εύβοιας, ο άνθρωπος που κατηγορείται για όλες τις φωτιές που έχουν μπει φέτος στην Εύβοια, συνελήφθη σήμερα το πρωί.

    Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Χαλκίδας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβαν τον 32χρονο ημεδαπό, ως υπαίτιο εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για εννέα  πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    Ο 32χρονος φαίνεται ότι είναι αυτός που είχε βάλει και την τελευταία μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και είναι κάτοικος της περιοχής Σταυρού.

    Ειδικότερα:

    1. Την 25-08-2018 και Ω/ 17:20 στην τοποθεσία «ΚΡΥΟ ΡΕΜΑ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

    2. Την 25-08-2018 και Ω/ 18:20 στην τοποθεσία «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    3. Την 12-08-2018 και Ω/ 15:24 στη θέση «ΑΛΩΝΑΚΙ» του ΤΚ Κοντοδεσποτίου, του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, από την οποία κάηκε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, οκτώ χιλιάδες (8.000) στρέμματα περίπου.

    4. Την 01-07-2018 και Ω/ 18:25 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    5. Την 30-06-2018 και Ω/ 15:20 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    6. Την 29-06-2018 και Ω/ 15:20 στη θέση «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    7. Την 05-06-2018 και Ω/ 13:35 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    8. Την 03-06-2018 και Ω/ 15:45 στη θέση «ΚΑΤΩ ΛΑΚΚΕΣ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    9. Την 02-06-2018 και Ω/ 15:10 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα, στις 12:30 ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

    Μυστήριο λίγο έξω από τη Θήβα

    Τα οργανωμένα σχέδια εμπρησμού ολόκληρων περιοχών ήρθαν στο προσκήνιο και στις 21 Ιουλίου 2019, όταν λίγο πιο μακριά από την Εύβοια, ανάμεσα στους οικισμούς Σκροπονερίων και Βουλευτικών στον Δήμο Ανθηδώνος, κοντά στη Θήβα, ένας φύλακας πρόλαβε έναν εμπρηστή, ο οποίος διέφυγε πριν ολοκληρώσει τον σκοπό του.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr,  το πρωί της 21ης Ιουλίους, ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των συγκεκριμένων οικισμών παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό εναπόθεσαν στο πρανές μία χάρτινη συσκευασία. Εν συνεχεία και στη θέα του φύλακα, τα άτομα μπήκαν βιαστικά στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Στο σημείο έφτασαν γρήγορα η Άμεση Δράση από τη Χαλκίδα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, διαπιστώνοντας ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε ένα αντικουνουπικό σπιράλ το γνωστό φιδάκι, στο οποίο είχαν προσαρτήσει με αυτοκόλλητη ταινία τέσσερα σπίρτα και γύρω από αυτό ήταν εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν παραφινέλαιο, χαρτί υγείας!

    Η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής της Θήβας, ανέλαβε την προανάκριση μιας υπόθεσης που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.

    Τόσο ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν μαρτυρά ότι δεν πρόκειται για απλά έναν τρελό που θέλει «να βλέπει τους πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά να τρέχουν», όσο και η επιμέλεια ενός τόσο απλού όσο κι επικίνδυνου εμπρηστικού μηχανισμού, δείχνει ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο καταστροφής των συγκεκριμένων περιοχών…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Κάψιμο ζωντανός π@@@η (εφόσον αποδεδειγμένα είσαι εσύ ο εμπρηστής).

    2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι έξω. Είσαστε με τα καλά σας εσείς οι δικαστές και οι Εισαγγελείς; Εκτός αν ομολόγησε ποιοι τον έβαλαν οπότε και αλλάζει το θέμα.

    3. ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ;
      ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !
      ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ,ΚΑΘ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ,ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ……ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ;
      ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΜΕΣΩΣ !
      ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΟΛΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ
      ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ,ΜΙΖΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠ ΕΞΩ ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ;
      ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ! ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ….ΜΗΝ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΑΙ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…….

    4. Όλα καλά ρε παιδιά εκεί στο Μακελειό, αλλά μην ανεβάζετε πληροφορίες που αφορούν εμπρηστικούς μηχανισμούς. Υπάρχουν ζωντόβολα που ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.

    5. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΄΄ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ΄΄ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ…………..

    6. Κρέμασμα οτιδήποτε άλλο του κάνουμε χάρη.

      1. Oxiii kρεμασμα,πεταγμα στην φωτια μεσα να καταλαβουν τι εστι να καις ενα δεντρο μνοπανα.

    Comments are closed.