Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 11.200 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ – ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    turkey1

    Οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας περνούσαν δίπλα από εκατοντάδες σορούς που βρίσκονται σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης, σηκώνοντας προσεκτικά από το πρόσωπό τους τις κουβέρτες που τους καλύπτουν προσπαθώντας να αναγνωρίσουν τους νεκρούς συγγενείς τους μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή.

    Η Νάντα, μια Σύρια και ο Τούρκος σύζυγός της ρώτησαν μέλος των σωστικών ομάδων ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να βρουν την ανιψιά και τη θεία τους μεταξύ των 100 και πλέον πτωμάτων που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας.

    «Τσεκάρετε ένα προς ένα» τους είπαν.

    «Η γυναίκα μου δεν μιλά τουρκικά και εγώ δεν βλέπω πολύ καλά», δήλωσε ο σύζυγος, που δεν έδωσε το όνομά του. «Πρέπει να ελέγξουμε όλα τα πρόσωπα. Χρειαζόμαστε βοήθεια».

    Πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν στον σεισμό – που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας – είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς σάκους, ή είχαν καλυφθεί με κουβέρτες ή μουσαμάδες, έως ότου τους αναγνωρίσουν συγγενείς ή φίλοι και τους μεταφέρουν από το σημείο αυτό. Τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί σε σκηνές ή πάνω στο πεζοδρόμιο έξω από το νοσοκομείο των 1.130 κλινών που κατασκευάστηκε το 2016, το οποίο υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές.

    Σε κάποιους νεκρούς υπήρχαν ετικέτες με τα προσωπικά τους στοιχεία, σε άλλους όχι. Οι συγγενείς που εντοπίζουν κάποιο δικό τους πρόσωπο λαμβάνουν πιστοποιητικό θανάτου και άδεια ταφής από εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρουν τους νεκρούς με τα δικά τους οχήματα.

    Μια γυναίκα που δεν μπορούσε να βρει τη αδελφή της φώναζε: «Θεέ μου, κοίτα πώς είμαστε, θα είμαστε ευγνώμονες εάν βρούμε τις σορούς των δικών μας ανθρώπων».

    Ο Ερντέμ, 36 ετών, εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ήρθε από τη Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, δήλωσε ότι ένα πρόβλημα είναι η έλλειψη νεκροτομείων και ότι οι συντονιστές περιμένουν φορτηγά-ψυγεία για να τοποθετήσουν τους νεκρούς.

    Προς τα βόρεια, στο Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, τουλάχιστον 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση.

    Μια γυναίκα έπεσε στα γόνατα, κλαίγοντας. Εντός του αγωνιστικού χώρου και κάτω από σειρές άδειων καθισμάτων για θεατές, κείτονταν τα πτώματα τριών μικρών παιδιών καλυμμένα με σεντόνια πάνω σε παιδικά φορεία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Εκει στο Μαξιμου, τρωτε ολοι σαπιο σανο και πινετε χακασμεη τσικουδια, 9 ριχτερ θα γινουν στις επομενες ωρες την Τουρκια, το φραγμα ατατουρκ θα σπασει και θα πλημυρισει τεραστιες εκτασεις 100νταδες χιλιαδες οι νεκροι, χιλιαδες διασωστες θα σκοτωθουν. Κρίμα για την συμφορα … οι τουρκοι τα κόλλυβα τα εχουν στο ζωναρι τα εχουν στο ζωνζρη τους. Ερχεται στις επομενες ωρες η συμφορά…

    2. Ιόλη, μην πιάνεις στο στόμα σου τον Κύριο των Δυνάμεων. Δεν είσαι άξια.

    3. Εσείς φταίτε για τον θάνατο των δικών σας ανθρώπων. Αυτός χτίζει παλάτιε, εσείς στην πείνα και σας ταΐζει με το σανό της Μεγάλης Τουρκίας εις βάρος μας. Με ποιο δικαίωμα να καταλάβετε τη γη μας, τη γη που μας έδωσε ο Θεός από την αρχή της ανθρωπότητας; Να τον ξαναψηφίσετε τον δολοφόνο για να βάλει την ταφόπλακα του έθνους σας. Θα έπρεπε να τον κρεμάσετε με την πουτάνα του, όπως έκαναν οι Ιταλοί με τον Μουσολίνι.

    4. πάντα τέτοια.κ θάνατος σε όλα τα εμβολιασμενα διποδα σκουπίδια

    5. Αυτό λέγεται Θεία Δίκη. Η Αγία Σοφία εκδικείται.

    6. ΕΛΛΗΝΑΣ σημαίνει φιλότιμος και λεβεντιά, δύο λέξεις που δεν μεταφράζονται σε καμία βάρβαρη γλώσσα. Όταν εννοείς και τιμάς αυτές τις λέξεις τότε ο πόνος ή η χαρά του συνανθρώπου σου, φίλου ή μη ,γίνεται βίωμά σου. Μην ξεχνάτε ότι τον Αύγουστο του 1999 έκανε σεισμό στην Πόλη και τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Άλλωστε το παιχνίδι πρέπει να παίζετε στα ίσα. Έτσι δεν είναι;

    7. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 20000000 ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

      1. Eσύ πρωτόγονε τώρα βγήκες από τη σπηλιά σου; Αφού πιστεύεις στο Θεό, εφ’ όσον τον επικαλείσαι, εγώ δεν πιστεύω σ’ αυτόν το Θεό τον Τιμωρό. Να τον χαίρεσαι εσύ άνθρωπε των σπηλαίων

          1. Ψώφισε εσύ βρωμοΟρκ Ταλιμπάν. Ουστ να ξεβρωμισει ο τόπος που ακόμη το μακελειό περνάει ύβρεις.
            Ουστ μακριά από τα μορφώματα και καρκινώματα του μακελειού.

    8. Καλησπερα. Οι Τουρκοι δεν αξιζουν με κεφαλαια ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
      Γιατι;
      Εαν πχ ΔΕΝ γινοταν Σεισμος και ξεκιναγε η Εισβολη του Ερντογαν να βουτηξει πχ υποθετικα οαντα τα 150 Νησια υπο-Ελληνικη Κατοχη μας…
      Την Υπολοιπη Κυπρο… και γενικα και ολο τον Νομο Εβρο Μεχρι και την Ξανθη…
      Εχετε την Εντυπωση οτι ολοι αυτοι που καταστραφηκαν στην Τουρκια δεν θα Πανηγυριζαν για την Μεγαλυτερη Επιτυχια της Τουρκιας στην μεχρι τωρα ιστορια της; Ολοι θα πανηγυριζαν.
      Βλεπουν οι Ελληναραδες-Τουρκολάγνοι, μωρα παιδια και εφηβους ξατω απο τα χαλασματα και λενε:
      “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ κλπ”
      Κατι τετοια μωρα και εφηβοι ενταχθηκαν στον Τουρκικο Στρατο το 1973-1974 οταν μεγαλωσαν, και ξεκινησαν τον ΑΤΤΙΛΑ 1-2 και Δολοφονησαν, Βιασαν, και Σφαγιασαν, χιλιαδες Ελληνες και Κυπριους, οπως και στην Σμυρνη που την εκαψαν και λεηλατησαν.
      Και θες μετα να φωναζουμε ή να θεωρουμε τους Τουρκους ΑΔΕΡΦΙΑ + ΞΑΔΕΡΦΙΑ; Τι λες ρε;
      Τραβα στην Κυπρο στις Μανες των Αγνοουμενων μεχρι σημερα και πες τους:

      “Θεωρω τον Τουρκο Αδερφο μου, δε πειραζει που σας Σφαγιασαν, εμεις στελνουμε και την Ελεεϊνή ΕΜΑΚ να τους βοηθησει, ΝΑΙ βοηθεια σε αυτους τους Δολοφονους των παιδιων σας, των Ανθρωπων σας”

      Να δουμε μετα αν θα σου πει Μπραβο ή θα σε φτυσει στα μουτρα!
      Το Facebook γεματο Ελληναραδες Τουρκολαγνους-ες εχει γεμισει. Εικονιδια Λυπης… Τα Αδερφια μας γραφουν ολοι-ες…
      Αλλα καθε Αυγουστο στην Επετειο μνημης της Κυπρου, τσιμουδια ολοι αυτοι. ΜΟΚΟ που λεμε.
      Ασε που βαζουν και την Τουρκικη Σημαια στα Profile-Accounts τους. ΕΜΕΤΟΣ λεμε…
      Αυτα.
      “Ευχαριστω πολυ Makeleio.gr για την Φιλοξενια του Σχολιου μου”

    9. Οι εργολαβοι που εχτισαν αυτες τις πολυκατοικιες ειναι ολοι τους πιονια του σουλτανου.
      Λογικα αν δεν ηταν μπουνταλαδες οι τουρκοι θα επρεπε να τον κρεμασουν στην πλατεια τον αχρηστο που το μονο που ξερει ειναι να χτιζει παλατια για τον εαυτό του αλλα τους ξεγελαει παλι μοιραζοντας τσαϊ τι υποκρισία……

    10. Βοηθαμε ολους τους συνανθρωπους μας σ αυτες τις δυσκολες ωρες ανεξαρτητως θρησκευτικων πεποιθησεων καθ πολιτικων καθεστωτων! Το καταλαβες Κουλα?

    11. Η Πατριδα Ελλαδα και η Κυπρος δεν επρεπε να στειλει καμια βοήθειά…στην Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν αλλάζουν…μετα 10 ημερες θα αρχισουν πάλι της απειλες τους κατα του ελληνισμου. Πολυ απο τους ενθελοντες θα σκοτωθουν στους επομενους σεισμους 8 – 10 ριχτερ που θα γινουν στην Τουρκία. Τα κολιβα τα εχουνε απο το 1974 στο ζωναρι τους.

      1. μαθε ελληνικα καημενε, μετα οι εξυπναδες

    12. Κριμα … ωστόσο ο Αγιος Ραφαήλ μας ενημερωνειω οτι οι σεισμοί θα συνεχιστουν, 8 εως 9 ριχτερ, οι τουρκοι τα κολυβα τα εχουν στο ζωναρη τους. Πολυ απο τους εθέλοντες ξενων δυναμεων θα σκοτωθούν…

      Μετα 10 ημέρες οι τουρκοι θα αρχισουν τις απειλες στον ελληνισμο.

      1. Βρε άσε τον Ραφαήλ στον τόπο του.
        Και γω αν αρχίσω να λέω και ο άλλος να σημειώνει, όχι άγιος και προφήτης θα γίνω, κάτι περισσότερο.
        Ακόμη κι εσύ αν αρχίζεις να λες να λες και να λες και ο άλλος να γράφει, σε 50 χρόνια θα πέφτεις μέσα και θα γίνεις άγαλμα

    Comments are closed.