ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! “ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ – ΕΔΩ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ” ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ – “ΕΝΟΧΟΣ, ΘΡΑΣΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ” ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών", Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Με φόντο τις υποκλοπές διεξάγεται αυτή την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, με τίτλο: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

    Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στα τέλη του Αυγούστου από αυτό εδώ το βήμα είχα προαναγγείλει την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αναβαθμιστεί  η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Το έκανα μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα η πολιτεία ολοκληρώνει όλα τα βήματα με μια γενναία θεσμική απάντηση», ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Είναι μια σύνθετη διαδικασία γιατί σε αυτή προστίθεται η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας και παράλληλα δεν πρέπει να αμφισβητεί τα δικαιώματα των πολιτών.Το 1994 μόλις ένας στους 200 Έλληνες είχε κινητό και το διαδίκτυο δεν υφίστατο. Ο όρος κυβερνοασφάλεια ήταν άγνωστος όταν υιοθετήθηκε η πρώτη νομοθεσία. Από τότε επιδείχθηκαν μηδενικά αντανακλαστικά στις εξελίξεις.

    Το σημερινό νομοσχέδιο απαντά σε όλα και άρει αστοχίες που αναδείχθηκαν όπως η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Κοινή βάση πρέπει να είναι και μια παραδοχή ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία βασικών βραχιόνων του κράτους. Η χώρα μας γειτονεύει με πολλούς κινδύνους και είναι στο κέντρο πολύπλοκων προκλήσεων όπως το μεταναστευτικό και απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε.

    Το νέο πλαίσιο

    Περιέγραψε επτά τομές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

    Για τα χαρακτηριστικά του διοικητή της ΕΥΠ: Θα μπορεί να είναι μόνο διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός. Κατά συνέπεια, ούτε δημοσιογράφοι ούτε ιδιώτες μάνατζερ κ. Τσίπρα θα μπορούν να ηγηθούν της ΕΥΠ.

    Παράλληλα, συστήνεται ακαδημία πληροφοριών και αντικατασκοπείας για την επιμόρφωση των στελεχών της ΕΥΠ και μονάδα εσωτερικού ελέγχου.

    Δεύτερον, γίνεται πιο αυστηρός και σφιχτός ο προσδιορισμός της έννοιας της εθνικής ασφάλειας. Λόγος εθνικής ασφάλειας που θα δικαιολογεί νόμιμη συνακρόαση θα είναι εκείνος που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αλλά και σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας.

    Τρίτον, τίθεται επάλληλα φίλτρα ελέγχου σε κάθε νόμιμη άρση του απορρήτου θα μπορεί να την ζητούν μόνο η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική. Το αίτημα θα είναι σαφές και θα πρέπει να συμφωνούν δυο και όχι ένας εισαγγελέας. Όταν η άρση του απορρήτου θα αφορά αιρετούς θα πρέπει να εγκρίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής.

    Τέταρτον η ενημέρωση όποιο τίθεται σε νόμιμη παρακολούθηση θα γίνεται μετά την παρέλευση 3 ετών.

    «Τομή πέμπτη αποτελεί το ίδιο το πρωτόκολλο το οποίο καταργεί την έως τώρα υποχρεωτική και χωρίς χρονική προθεσμία καταστροφή του υλικού της επισύνδεσης. Ο φάκελος θα κρατείται μετά από δέκα χρόνια και θα συντάσσεται έκθεση. Αν κάποιος αμφισβητήσει τους λόγους της παρακολούθησης θα μπορεί να την προσβάλει ως άδικη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις τομές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Η δημοσιοποίηση υποθέσεων αυτού του χαρακτήρα δεν πρέπει να γίνονται ούτε ανεύθυνα, ούτε επιπόλαια».

    «Με την έκτη τομή απαγορεύονται πλήρως οι χρήσεις κακόβουλων λογισμικών από οποιονδήποτε ιδιώτη. Η λειτουργία τέτοιων λογισμικών στο εξής θα συνιστά κακούργημα και θα επιφέρει ως δέκα έτη κάθειρξη. Αλλά και η εμπορία και η κατοχή επανέρχεται στον ποινικό κώδικα από τον οποίο εξοβελίστηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019»…

    «Συνενώνουμε τις δομές για την κυβερνοασφάλεια και ενσωματώνουμε 12 ενωσιακές κατευθύνσεις οι οποίες προστατεύουν την ιδιωτικότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Είναι μια παρέμβαση η οποία ξεπερνά κενά, διορθώνει δυσλειτουργίες που θέλω να θυμίσω ότι αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τις αναγνώρισα και δεσμεύτηκα να τις διορθώσω. Νέο, διαυγές πλαίσιο λειτουργίας στην άρση του απορρήτου. Περιλαμβάνει πολλές από τις προτάσεις των κομμάτων και των φορέων στη διάρκεια της διαβούλευσης. Δεν πρόκειται για μια επικίνδυνη διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας αλλά για την όσο πιο ακριβή περιγραφή της».

    Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: “Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε”.

    Με μία σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την μέχρι τώρα στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «θράσος και δειλία». Είπε συγκεκριμένα: «Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος». Έκανε σύνδεση με τις τοποθετήσεις για το θέμα των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (χθες) λέγοντας: «Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

    Ακολούθως έθεσε μία σειρά ερωτήματα στον πρωθυπουργό: «Ποιος αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση να πάρει στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου την ΕΥΠ; Ποιος διόρισε επικεφαλής κάποιον που δε πληρούσε τα τυπικά, σύμφωνα με το νόμο, προσόντα; Ποιος αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση διάταξη που απαγόρευσε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης; Ποιος αποφάσισε να μην κληθούν στην εξεταστική επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών; Ποιος παρεμπόδισε την ΑΔΑΕ στον έλεγχο, τον οποίο οφείλει να ασκεί στην ΕΥΠ, που οδήγησε τον κ. Ράμμο να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και για άρνηση συνεργασίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Ποιος επικαλέστηκε το απόρρητο για να αδρανοποιήσει στην πράξη την ίδια την εξεταστική επιτροπή; Ποιος αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα μάλιστα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; Ποιος; Κάποιος τρίτος; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά».

    “Κάντε πρόταση δυσπιστίας”

    Ξεκινώντας τη δευτερολογία του στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε για ακόμα μια φορά το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

    «Σας ακουσα κ. Τσίπρα να επικαλείστε τις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε διχασμένη τη ΝΔ τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της ΝΔ κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Έχει παρέλθει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που κάνατε. Κάνατε για ένα χιονιά πρόταση δυσπιστίας, δεν θα κάνετε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων;» είπε αρχικά στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

    Παρακολουθήστε LIVE τη συζήτηση από το κανάλι της Βουλής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Δυο συνεταιρακια τσακωνονται στην βουλη για τα ματια του κοσμου Τομονο που τους νοιαζει ειναι οι καρεκλες που εχουν κολησει πανω τους και δεν θελουν να χασουν ΑΠΛΑ κοροιδευουν τους χαζοελληνες για να παιρνανε αυτοι καλα και ο Ελληνας να ζει μεσα στην φτωχεια να ακουει καθε μερα μονο προστυχες κλεψιες βρωμιες απο την τηλεοραση και παΘητικα να ανεχεται αυτο το χαλι Αλλα ως ποτε Καποτε θα ξυπνησει Ελπιζω ΣΥΝΤΟΜΑ

    2. Γιατι μαλωνουν… ψευτικα;. Αφου αυριο που θα ζοριστουν θα συμμαχησουν να κυβερνησουν. Το ιδιο ειναι τα ιδια αντιπροσωπευουν .

    3. Στέφανε θέλουμε ενημέρωση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές…ο λαός θέλει να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα…

    4. Πια πρόταση δυσπιστίας; βρε τομάρια λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις χειραψίες κάτω από το τραπέζι! αντιπαραθέσεις-δυσπιστίες και καλά για τα ματιά του κόσμου που κοιμάται όρθιος μάθετε ότι δεν τρώνε όλοι το κουτόχορτο της βουλής.

    5. δεν έχει άδικο αφού όλα τα κόμματα συστρατεύθηκαν υπέρ των οργουελικών και νεο-σοβιετικών μέτρων με εμβόλια, μάσκες, τεστ, απολύσεις και πρόστιμα, όλοι είναι υπέρ των λάθρο και των κατασχέσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης….οπότε με τι ατζέντα θα διεκδικήσει τον θρόνο ο Τσίπρας;;;;

    6. Έχω έναν Πακιστανο λόρδος των έχω 8 χρόνια στην αρχή έμενε με των αδελφό του σε 40 τετρ σπίτι αυτός έφυγε πήγε Καλαμάτα μόνιμη εργασία κάτω κλπ μετά έβαλε έναν άλλον πάνω στο χρόνο δεν τα βρήκαν μου λέει μόνος θέλω μέσα μόνος μόνος έχει αυτοκίνητο σαράβαλο μηχανή παπάκι κλπ προϊστάμενος σε καλή εταιρία σε πληροφορώ μαγκιά του έβαψε το σπίτι έβαλε νούμερο μοντέρνο πλακάκι έβαψε μόνος του τα κάγκελα άλλαξε όλο το πλέγμα γιατί είχε φαγωθεί κανένας δεν του κάνει κουμάντο του περισεψε και μπογιά και έβαψε και το γειτονικό λίγο ρώτησε να το περάσω και αυτό μου λένε έλα να δεις πως τα έκανε τζιτζι αυτούς τους νοικαρεους ναι τους θέλεις ,,,με δικά του φράγκα όλα δεν χρωστάει τίποτε αλλά μιλάμε για λόρδος αυτήν την μύτη έχει λόρδος άστα να πάνε και ο αδελφός του πολλή καλό παιδί τη να σου πω που πήγε Καλαμάτα άλλο πράγμα

    7. Ο ΒΟΘΡΟΣ ΥΠΕΧΕΙΛΗΣΕ.
      ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.
      ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
      ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΙΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ,
      ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΝΙΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ.
      ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΦΥΛΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ. ΓΙΑΤΙ? ΜΑ ΣΥΝΗΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ. ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ.
      Η ΜΠΟΧΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ. ΕΧΩΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΩΣ ΧΩΡΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ? ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΞΑΝΑ ΘΑ ΚΑΝΩΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.

      1. Σωστός. Είναι η πικρή πλην όμως αλήθεια που και εγώ κάπως έτσι λέω σε συζητήσεις που κάνω. Τελείωσαν την δεμένη οικογένεια, τις αξίες της παιδείας, της θρησκείας, της πατρίδας. Τις αντικατέστησαν με τη λαμογια, την αμάθεια, το κινητό στο χέρι, την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Το ψέμα πάνω απ’όλα.
        Βρωμάνε όλοι και όλα.

    8. ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ; ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ

    9. Τις εκλογες τις εχετε χασει απο χερι οποτε και να τις κανετε και το ξερετε.
      Ολος ο κοσμος και ολες οι κοινωνικες ομαδες σας βριζουν.
      Αν πιασετε το 15% θα ειστε πολυ τυχεροι,μονοι οι βολεμενοι και οι εντελως ηλιθιοι θα σας ψηφισουν,κανεις αλλος.
      Δεν υπαρχει περιπτωση οχι αυτοδυναμιας αλλα ουτε και να ξεπερασετε το 18%,εχετε ξεσκισει τον κοσμο και δε θα το ξεχασουνε με τα ψιχουλα που μοιραζετε.
      Πεντε μηνες σας μεινανε,μετα τον π@λο !!
      Γαμ… Μαφιοζοι !

    10. Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης! Αντε Κουλαρα παραιτησου χτες μπας και σωθει η ΝΔ! Η Πατριδα καταστραφηκε ηδη απ ολα τα πολιτικα δοσιλογα λαμογια σαν κι εσενα! Προσωπικα δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις? !

      1. ΕΣΕΝΑ ΜΟΥΛΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΝΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ; ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΤΡΟΛ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.

    11. Ο/Η όπως έφαγαν και τον κόρακα. Δείτε τη σημερινή θεματολογία του λέει:

      Αλλά το επίπεδο των ηλιθιων Ελλήνων τέτοιο είναι
      Για αυτό έτρεξαν ως πρόβατα στη σφαγή κι έβαλαν μάσκες και τρυπηθηκαν .
      Πρώτο σε αναζήτηση στο διαδίκτυο το θέμα της Πισπιριγκου
      Μόλις η χούντα εξαφανίσει και τα λιγοστά άγνωστα σε πολλούς σάιτ που τολμανε να πούνε για τη γενοκτονία των εμβολίων τότε και το λιγοστό μυαλό που απέμεινε σε μερικούς θα το φάνε τα κοράκια .
      Για τον 40 χρόνο αστυνομικό που έσκασε η καρδιά του εν ώρα υπηρεσίας από τις υποχρεωτικές ενέσεις γουρλοματη κι εβραϊκού αποβρααδμτος πρώην ναζιστή Πλεύρη ουδείς μίλησε ανοιχτά ότι πρόκειται περί εμβολίου.
      Κάθε μέρα ακούω 5 σειρήνες ασθενοφόρων. Τα εμβόλια θερίζουν. Οι σειρηυ ουρλιάζουν αλλά τις αγνοούμε και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτά που μας υποδεικνύει η χούντα γουρλοματη για να συνεχίζουμε να προσποιουμαστε ότι ζούμε.
      Συνεχίστε να κόβετε σχόλια μου είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθείτε

      1. Πολυ σωστα τα λες φιλε,αυτη ειναι η αληθεια.
        Αλλα γιατι στεναχωριεσαι για τους ηλιθιους ;
        Μονοι τους διαλεξαν να κανουν τα πειραματοζωα και πιστεψαν τους μαφιοζους.
        Ας πεθανουν τωρα,δικη τους επιλογη ηταν,ας υποστουν τις συνεπειες τις μαλ.. τους.
        Γιατι να στεναχωρηθουμε για τους ηλιθιους ;

    12. Και ενώ το σχέδιο παγκόσμιου εμβολιασμού με δηλητήρια εφαρμόζεται σε πάρα πολλές χώρες κι έρχεται κι εδώ ειδικά μετά την ψήφιση του παγκόσμιου πιστοποιητικου υγείας στο Μπαλί από την G20 κι ενώ οι σειρήνες των ασθενοφόρων ουρλιάζουν όσο ποτέ πια ο γουρλοματης απειλεί τα σάιτ που δεν ασχολούνται με τους βιασμούς ΑΜΕΑ να τα κλείσει.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΜΕΑ.

      1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

    Comments are closed.