ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ; ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΝΩ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕ ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΙΑΣΟΝΑ – ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Κοινοποίηση:
iasonas

 “Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας” ανέφερε στην πρόταση ενοχής του αστυνομικού, οδηγού υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς πλημμελειοδικείου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου έξω από την Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κρίνοντας πως ο κατηγορούμενος “οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή” στρίβοντας αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης, βέλη στο οδόστρωμα, που έδειχναν αναγκαστική ευθεία πορεία για τα οχήματα”.

Κατά τον εισαγγελέα, το θύμα έχει συνυπαιτιότητα καθώς υπερέβαινε το όριο ταχύτητας, πλην όμως ο κατηγορούμενος, με την οδηγική συμπεριφορά του έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας που οδήγησε στον θάνατο του Ιάσονα. “Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο” είπε. “Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος” συμπλήρωσε.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ενώ υπήρχε νόμιμος τρόπος να εισέλθει το όχημα στον αύλειο χώρο της Βουλής, δηλαδή μέσω της Ακαδημίας, ο αστυνομικός επέλεξε την συγκεκριμένη διαδρομή λειτουργώντας απερίσκεπτα. “Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά. Και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου” ακούστηκε να σχολιάζει από την θέση του στο ακροατήριο ο πατέρας του Ιάσονα.

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του “που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα”.

Ο κατηγορούμενος είπε πως το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, “μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα”. Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός είπε:

“Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας, ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…”.

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, είπε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από την Βουλή για να στρίψουν αριστερά “μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε  κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι”.

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: “Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ακους εκει συνυπαιτηοτητα!!! Στο παιδι που πηγαινε ευθεια, ενω ο δολοφονος εστριβε αριστερα σε κεντρικο δρομο της αθηνας και χωρις να υπαρχει φαναρι η σχετικη σημανση!!!!
    η κρατικη δυναμη της εξουσιας μεταφερεται στη δικαστικη.Επηρεαζονται και αυτοι….

  2. Αυτό πού έκαναν μετά τόν θάνατο τού Ιάσωνα, δηλαδή νά απαγορεύουν τήν στροφή αριστερά γιά νά μπούν στό Προαύλιο τής Βουλής τά κατερχόμενα τήν Βασ. Σοφίας οχήματα καί νά τά υποχρεωνουν νά κάνουν μία μικρή στροφή στήν Αμαλιας ή μέσω Πλατείας Συντάγματος καί Όθωνος έπρεπε νά φροντίσουν νά τό κάνουν πρίν το δυστυχημα οι Διοικητικές Υπηρεσίες τής Βουλής καί τά εκάστοτε Προεδρεία . Αυτοί έπρεπε νά κάτσουν στό εδώλιο. Σημειώστε ότι τό ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στήν είσοδο τού Polis Park τής οδού Ριζάρη τόν Οκτώβριο 2022, μέ 2 τραυματίες αλλά ευτυχώς όχι Θανάτους. Συνεχίζεται η παραβίαση Σημανσεων καί δέν ιδρώνει τό αυτί κανενός .

  3. Δεν ειναι τσιφλικι η Βουλη του Μητσοτακεικου ? Απο το 1949 μπαινοβγαινουν οι δρακουμελ μεσα στη Βουλη. 70 χρονια ειναι πρωθυπουργοι,υπουργοι και βουλευτες. Ας πεσουν και μερικα παλικαρια στη ποδια της Ντορας !!!! Εδω εφαγε τον αντρα της που κατι εμαθε κατα λαθος ο ανθρωπος στο μηχανακιο θα κολουσε. Αν ειναι να μη χαθει μια ψηφος για το βρωμο σοι μπορουν να φανε και ολη τη πολη. Πατε καλα? Θα μου πεις δε πατε αφου τους ψηφιζετε 70 χρονια τωρα δε πατε. Και Ελλαδισταν να τν μετονομασουν τη χωρα κανεις δε θα μιλησει. Θα ειναι για το καλο σας.

  4. Βόρεια Κορέα η Ελλάδα του Μητσοτακέϊκου!!! ΑΛΗΤΕΣ σκοτώσατε ένα νέο παιδί και το κάνατε γαργάρα και τώρα έχει και υπαιτιότητα;;;ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και ΝΤΡΟΠΗ και σε αυτούς που σας ψηφίζουν!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!

  5. “””” Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…”. “””” για αυτο το ελλαδισταν ποτε δεν προκειται να ειναι ευρωπη η τουλαχιστον μια πολιτισμενη χωρα. Τα κουστουμια, οι γραβατες, τα εξτενσιονς, τα πλαστικα νυχια κ τα μποτοξ δεν ειναι δειγμα πολιτισμου. Ειναι απλα ενα καλυμα της 3ο κοσμικοτητας κ του υποβαθμισμενου ελλαδιστανικου επιπεδου…..πρωτοκλασατα βδελυγματα με πτυχια κ διπλωματα στην μοριοχτυπηση

  6. διαχρονικο. αυτοι που εχουν ακρες με το πολιτικο κατεστημενο ,με γνωριμιες σε δικαστικα κυκλωματα τη σκαπουλαρει. Οποιος δεν εχει τον εφαγε το μαυρο και αραχνο σκοταδι Η μηπως περιμενατε το αντιθετο οταν ο οδηγος ηταν της αδελφης του κουλη ντορας

  7. Ο/Η 'Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν' λέει:

    αυτός έχει δίπλωμα οδήγησης; Ο διοικητής του είναι συγκατηγορούμενος; Η παρανομία συνεχίζεται; Μπορεί παρακαλώ κάποιος φωτορεπορτερ να τη στήσει καμιά μέρα με ολομέλεια απ έξω με τη βιντεοκάμερα;

  8. ή αυτοί ή εμείς…..είδατε να κόβεται κανένα πρόστιμο από τότε για τα τσογλάνια με τα κρατικά αυτοκίνητα;;
    ούτε έκτακτη ανάγκη ούτε θέματα ασφαλείας υπάρχουν-παρκάρουν όπου τους κανίζει παράνομα ούτε όρια ταχύτητας ούτε σήματα ουτε κόκκινοθ σηματοδότες. Έχουν κάνει τους δρόμους χωράφι τους.
    Γιατί αυτοί, έχουν αποφασίσιε να μας δολοφονούν – όπως γουστάρουνε.

    1. Μονο οι δρομοι χωραφια τους;;; Ολόκληρο το ελλαδισταν ειναι προικα κ κληρονομια κ ιδιοκτησια της οικογενειας α.ε. Πουλανε κ εκμεταλευοντε αβερτα τα παντα για το κερδος τους και τα κατοικιδια τους δλδ την ελλαδιστανικη πλεμπα την εχουν για σφουγγαριστρα…..

  9. Το ονοματεπωνιμο του οδηγου της Ντορας και τη φατσα του θα μας τα πειτε / δειξετε η τον καλυπτει η Ντορα ,

Leave a Response