ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ – ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: “ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ” – ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: “ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ”

    Κοινοποίηση:
    ΑΑΣΨΑ

    Πολεμικό τελεσίγραφο στην χώρα μας έθεσε η Τουρκία δια στόματος του Αντιπροέδρου της χώρας, Φουάτ Οκτάι.  Η Άγκυρα απείλησε ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο σημειώνοντας πως είτε θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει» υπενθυμίζοντας την Κύπρο το 1974 και την Μικρασιατική Καταστροφή.

    Είναι πλέον φανερό πως ο χρόνος της διπλωματίας έχει σχεδόν τελειώσει. Δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση με αυτή την Τουρκία. Αυτό τονίζει και ο ίδιος ο Οκτάι.

    Αναλυτικά τι λένε οι Τούρκοι, σύμφωνα με το warnews247.gr:

    “Η Λωζάνη έχει όρο αποστρατιωτικοποίησης. Οι Συνθήκες του 1946 έχουν ίδιους όρους. Είναι βλακεία να θεωρούν πως θα ερμηνεύουν τους όρους των Συνθηκών όπως εκείνοι επιθυμούν και η Τουρκία θα το δέχεται. Η Τουρκία δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχθεί.

    Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης και μετά, και ότι τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα.

    Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία όπως στην Κύπρο. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα κάνουμε αυτό, θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό».

    Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν μίλησε ειδικά για το Καστελόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά “κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».

    “Για την Τουρκία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική η προσέγγιση της Ελλάδας, στο θέμα του επίμονου αιτήματος μας στην “αποστρατιωτικοποίηση” των νησιών, και ότι συμπεριφέρεται με την λογική “αυτά τα νησιά είναι δικά μου και κάνω ό,τι θέλω””.

    “Είναι φανερό τι κάναμε στις αρχές του 1900 με τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας όταν πήγαν να κάνουν πράγματα. Τα 100 χρόνια δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην ιστορία των εθνών. Ζήσαμε με την Κύπρο και αυτή είναι πιο πρόσφατη μνήμη” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

    “Ευελπιστούμε η Ελλάδα σύντομα να βάλει μυαλό, και την προειδοποιούμε μην επηρεαστεί από τους άλλους. Αυτοί είναι που θα την εγκαταλείψουν πρώτοι.

    Έρχεται από απόσταση 600 χιλιομέτρων και στο Καστελόριζο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, μιλάει για παραβίαση εναέριου χώρου και με νευρικό τρόπο παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας. Η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοια προσέγγιση”.

    Σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr, ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατέληξε λέγοντας:

    “Τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν, σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.

    Ως Τουρκία θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε. Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα και η Ε.Ε. πρέπει να δει αυτό το λάθος”.

    Επίσης, αναφέρθηκε και στην Κύπρο, δηλώνοντας:

    «Η ΕΕ έκανε λάθος και στην Κύπρο. Κάναμε υπομονή 46 χρόνια ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο νησί. Λένε για τους Τούρκους ότι είναι μειονότητα αλλά δεν υπάρχει μειονότητα».

    Δείτε το βίντεο

    Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, δεν χωράει αμφιβολία για το τι θα συμβεί όταν γίνει το “θερμό” επεισόδιο: “Τα Ίμια δεν θα επαναληφθούν ξανά. Αυτά πληρώνει η Πατρίδα όλα αυτά τα χρόνια”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. …είμαι πολύ προβληματισμένος τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα οι νέοι βάζουν μέσο να υπηρετήσουν στην Αθήνα ή στον τόπο καταγωγής τους αστικά κέντρα…

    2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΗ,ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΚΟΥΛΗ.ΜΕ ΤΙΣ
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΒΑΣΕΙ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΙΟ,ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 300 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ
      ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Κ.ΒΑΒΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛ.ΧΡΕΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΦΘΑΣΕ ΤΑ 730ΔΙΣ.ΕΥΡΩ.ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΒΑΛΤΟ,ΟΡΓΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ,ΕΓΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΦΟΝΩΝ ,ΛΗΣΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.ΗΜΑΡΤΟΝ,ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΧΑΛΙΑ,ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΓΗ.ΚΟΥΛΗ ΦΥΓΕ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΨΕΜΑΤΑ.

    3. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…

    4. το θεμα ειναι να μην γινει κανενα μπαμ…και πεσει κανενα ελικοπτερακι με δικους μας παλι….κριμα στα παιδια που θα πανε…γιατι οι γραβατες θα ειναι στα καρεκλακια τους και θα διαταζουν

    5. Ειμαι περιεργος να δω, τι θα κανει το Νατο στην περιπτωση που μια χωρα υποστει επιθεση απο αλλον Νατοικο “συμμαχο”?
      Συμφωνα με το καταστατικο του, πρεπει να βρεθει στο πλευρο του δεχομενου την επιθεση, στην προκειμενη περιπτωση, την Ελλαδα.
      Κι αυτο ειναι κατα την γνωμη μου που μας εμποδιζει να κανουμε εμεις την αρχη των εχθροπραξιων, καταριπτοντας ενα Drone η’ καποιο αεροσκαφος τους.
      Αφορμη θελουν ολοι αυτοι οι ‘καλοθελητες’ να πεσουν πανω μας σαν κορακια..

    6. Οκτάι, μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑ. Κατάλαβες τώρα;
      Η Ελλάδα να μισθώσει Rafale και Belhara άμεσα, μέχρι να έρθουν τα δικά μας, Θα μας χρειαστούν.
      Και αγορά πολλών EXOCET, SCALP, METEOR και ΤΟΡΠΙΛΕΣ.
      ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    7. Η ιστορία διδάσκει….Οταν πολλά χρόνια πριν στην φτιαγμένη μεγάλη καταστροφή του ΄’22 ,τα μεμέτια έγιναν και μάγκες με το Ισμέτ Ινονού στη συνθήκη της Λωζάνης, έχοντας τρομερές και δισβάσταχτες απαιτήσεις έναντι της ηττημένης Ελλάδας….Ο τσαμπουκάς του στρατηγού ΠΑΓΚΑΛΟΥ( καμμιά σχέση με τον σκατοκοιλιά εγγονό του, που αν γνώριζε τι κουράδα θα γινόταν θα τον έπνιγε σίγουρα στον νεροχύτη) μέσα σε 7 μήνες λοιπόν έφτιαξε την στρατιά του Έβρου με σκοπό άμεσης κεραυνοβόλου επιθέσεως να εξαφανίσουνε απο τον χάρτη τον Κεμάλ και την Τουρκία ολόκληρη και είπε το το περιβόητο ρητό τότε….όποιος διαπραγματέυεται με τους τούρκους χωρίς να εχει στρατιωτική ισχύ….διαπραγματέυεται ξεβράκωτος…….. Μητσο-τάκη ξερεις πόσοι χύσανε το αίμα τους στα βάθη της ανατολής και δεν γύρισαν ποτέ πίσω….Λαμόγιο που γά@@@@εσαι !

    8. Οι οικονομια τους ειναι στο παρα πεντε περνουνε swap συνεχεια απο την σαουδικη αραβια αλλα φτανουνε μονο για ενα μηνα.
      Οι ρυθμιστικη αρχη των τραπεζων στην τουρκια εχει βαλει ενα ειδος capital control σε εταιριες μεγαλες που αγοραζουνε πρωτη υλη σε συναλλαγμα για να κρατησουνε το νομισμα τους εναντι του δολλαριου.
      Με τετοιες συνθηκες το βλεπω πολλη δυσκολο τουλαχιστον για τωρα αλλα προβοκατσια μπορει να κανουνε.

    9. Κάποιος να υπενθυμίσει σε αυτά τα μογγολοσπέρματα ότι ο Ελληνικός Στρατός ΟΥΔΕΠΟΤΕ νικήθηκε από τα μεμέτια …
      Επομένως, ας περιμένουν την καταστροφή και την διάλυσή τους αν τολμήσουν το “απονενοημένο” …
      Το γεγονός ότι επικαλούνται ξανά και ξανά τις “επιτυχίες” τους στην Μικρά Ασία (1922) και στην Κύπρο (1974), αποδεικνύει την θρασυδειλία τους, διότι τα έβαλαν εναντίον άμαχου και άοπλου πληθυσμού … Δεν ετόλμησαν να τα βάλουν με τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις μας, που, στην μεν πρώτη περίπτωση, τους πήγαν μαμιώντας από τον Σαραντάπορο, μέχρι τον Σαγγάριο … στην δε Κύπρο, αυτά τα γιουσουφάκια κρύφτηκαν πίσω από τις φουστίτσες των φούστηδων εγγλέζων και νατοϊκών που διέταξαν ΜΟΝΟΝ τους ΄Ελληνες για παύση πυρός, ενώ σ΄αυτούς κρυφό-κλειναν το μάτι για συνέχιση … Αυτές ήταν οι “νίκες” τους (!!!), ΜΟΝΟΝ σε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους … από τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις μας, τούς πήγε ζουμί … Ας τολμήσουν, άμα έχουν τα “φρύδια” … Εμείς, εδώ είμαστε και τους περιμένουμε … να δεις για πότε φτάνουνε τρέχοντα και ασθμαίνοντας στην Μογγολία …

    10. Μητσοτάκη μην κάνεις πίσω στις απειλές των Τούρκων … Αν είσαι κότα καί φοβάσαι πάρε όλο το σκατοσογο σου και φύγε από την Ελλάδα…. βγάλτε τον Κασιδιάρη από την φυλακή και αφήστε τον να απαντήσει αυτός στους Τούρκους…!!!! Είναι ο μόνος που ξέρει “άπταιστα γαλλικά”.

    11. Έφτασε η ώρα που θα τιμωρηθούν όσοι εμαθαν να υπακουνε σε εντολες απο τον καθε προδοτη θα λεγαμε εμείς. Οσοι αποστρατικοποιησαν καθ εντολη τη χωρα φοβούμενοι μη χασουν το μισθο τους, οσοι υπακουσαν σε ηλιθια μετρα μασκοφοριας και γενετικού εξανδραποδισμου γιατι ετσι διέταξε ο κάθε εντολοδοχος πολιτικος και στρατιωτικος τοτε ειναι καθολα ΑΝΈΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ να τρεξουν με μασκουλα και πιστοποιητικο γενετικης παρέμβασης στα γραφεια καταταξης. Με οπλα παναρχαια και ετοιμότητα μονο για μασκες και μετρα κατα ιων γρίπης. Παρομιως με τους Αρμενιους πριν ενάμιση χρονο. ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΏΝ

    12. Θέλουν πολλά κιλά αρχ@@ια τα μεμετια να κάνουν πόλεμο. Και δυστυχώς δεν τα έχουν. Το παραμύθι τους τόσα χρόνια καλά κρατεί. Μέχρις εκεί. Μην ασχολείστε πλέον με τα γιουσουφακια. Για κάνα μπιντέ και για κάνα τζαμί είναι όλοι τους. Τέλος !!!

    13. ΩΩΩΩ ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΠΕΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ, ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

    Comments are closed.