ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΓΙΑ ΜΙΝΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    σεισμος

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ ανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος είναι 8,2 χιλιόμετρα.

    Οι ειδικοί δεν αποκλείουν να εκδηλωθεί μικρό τσουνάμι.

    Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

    Σεισμός και στην Κάρπαθο λίγα λεπτά μετά την Κρήτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κάρπαθο, λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη.

    Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη συνέβη στις 12.24 και ο σεισμός στην Κάρπαθο στις 12.32.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα.

    Ο πολύ ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης, ο οποίος συντάραξε το νησί και «κούνησε» επίσης στα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη, έγινε αισθητός και στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου.

    Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

    Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Λέκκας: “Δεν συνδέεται ο σεισμός με αυτόν στο Αρκαλοχώρι”

    Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου – Σε πανικό οι πολίτες

    Χαμός με τον σεισμό στην Κρήτη – Μεγάλες ζημιές σε κτήρια – Πανικόβλητοι οι πολίτες

    Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ στιγμή του δυνατού σεισμού στην Κρήτη!(ΒΙΝΤΕΟ)

    Προειδοποίηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη στα νότια – Απομακρυνθείτε από τις ακτές»

    Πού καταγράφηκαν οι πρώτες ζημιές – Κλειστά τα σχολεία στο Μαλεβίζι

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Επίσης κουνάει μήνες στη Θήβα, στον Κορινθιακό, στη Λάρισα λίγο, στη Νίσυρο (όχι βέβαια λόγω ηφαιστείου) και στο νότιο Ιόνιο. Η ουσία είναι μία δεν ξέρουμε που και αν θα μας βρει και σίγουρα κανένας μας δε θα ήθελε και να χάσει το σπίτι του και τη ζωή του. Υπάρχει αλληλεγγύη στον κόσμο ή σε κοιτάνε στον πόνο σου υπεροπτικά και με μόνο σκοπό να σε εκμεταλλευτούν στην ανάγκη.

    2. Έρχεται καί η σειρά μας,στην Αθήνα! Υπολογίζω γυρω στα 7.5 Ρίχτερ… Ορισμένοι σεβαστοί πατέρες,μας έχουν προειδοποιήσει: Με τόν θάνατο Ερντογάν, έρχεται….
      Ο ανθρωπος, έγινε γουρούνι κι ό Θεός είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Αλλά μας δείχνει σημεία…
      Αυτός ο μάπας Αρχι…σκοπος, είναι καιρός νά σημάνει συναγερμό.. Στις εκκλησιές για παράκληση καί μετάνοια.
      Αλλοιώς, γράψτε την διαθήκη σας😓

    3. Εκεί δεν ήταν που έγινε κι η συνάντηση της παν αίρεσης του οικουμενισμού;;;
      Υγ Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα….

    4. ΜΕ ΚΟΥΛΗ ΑΡΧΗΓΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΛΙΜΟΥΣ ΠΑΝΔΗΜΕΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ ΚΑΘΕΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΑΡΗΣΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΛΛΑ ΤΕΤΤΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ………….

    5. Εκλ@σε ο Κούλης και τράνταξε πάλι ολη την Κρήτη , το ίδιο έκανε ο καντέμης πρήν 15 ημέρες και ισοπέδωσε το Αρκαλοχώρι

    6. Ρε κανε ενα οχταρι να βουλιαξει το κολονησι

      1. τι φταιω εγω που δεν ειμαι κρητικια απλα ζω εδω..πρεπει να βουλιαξω.αισχος μην ευχεσαι το κακο του αλλου διοτι δεν ξερεις τι σου φυλαει εσενα η μοιρα

    7. ….Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ….ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ….ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ!!!

    8. ε, όχι και ‘ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ’. Το σωστό είναι ‘ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΝΗΣΟΥ GIRIT ‘!!!

    9. σιγουρα το προκαλεσε αυτο το τουρκινο ερευνιτικο που απλωσε τα πλοκαμια του δεξα ζερβα να ψαχνει

    10. Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΕΜΕΣΙΣ…

    11. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.Η ΚΟΥΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

    12. ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΟΙ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    13. Όπου πάει γίνεται καταστροφή.
      Τιναφτο το πράμα ρε!
      Θεσσαλονικεις ετοιμαστείτε.
      Και μετά Αθηναίοι στο λεκανοπέδιο , θα πνιγείτε στο νερό.

    14. Με αρχηγο Μητσοτακη ας λυπηθει ο Θεος τουλαχιστον την Αθηνα! Πολυ φοβαμαι οτι ηρθε η ωρα να αραιωσουμε! Βαστα μην την πεσουνε κι οι Οθωμανοι και αποδεσει το γλυκο!
      Τι αλλο περιμενει ο γκαντεμοσαυρος να την κανει κονομημενος δεν ξερω!

    15. Αν δεν φύγει ο καντέμης θα βουλιάξει η Ελλάδα.

      1. ψάξτε αλλού τον γκαντέμη, τα Χανιά δεν κουνιούνται

    16. ποιός πιστεύει τους επιστήμονες?

    17. Ερχονται και τα 9 οσωνουπω! Προβλεψη τουλαχιστον τριετιας διεθνων επιστημονων!

    Comments are closed.