“ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ” – ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    Κοινοποίηση:
    erdogan-macron-vlosyoroi-top

    «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν», τόνισε η γαλλική προεδρία – Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σε εμπρηστικό ύφος είπε ότι ο Μακρόν χρειάζεται ψυχίατρο


    Καταιγιστικές είναι εξελίξεις στο πεδίο των γαλλο-τουρκικών σχέσεων, με το Παρίσι να ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα.

    Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι ο ένοικος του Ελιζέ χρειάζεται ψυχίατρο.

    Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, συγκεκριμένα, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

    «Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

    Νέα επίθεση κατά του Μακρόν εξαπέλυσε, νωρίτερα, ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

    «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια.

    «Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί σε έναν αρχηγό κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ζουν στη χώρα του;» πρόσθεσε.

    Κάνοντας αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στη λεία της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

    Προ ημερών, ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό», προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

    Η Τουρκία και η Γαλλία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά διαφωνούν για ζητήματα όπως οι κρίσεις σε Συρία και τη Λιβύη, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    38 Σχόλια

    1. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Έρντυ έχει κυρήξει πόλεμο στην Ευρώπη μας ? Μήπως η δημοκρατία απέτυχε ?

    2. να τον παραιτησουν τον πουλημενο … και γιατι ειναι υπαιτιος για τα πολλα κρουσμα του κοβιτ μετα την συγκεντρωση 20 χιλ. αριστεριστων στο εφετειο που το επετρεψε ο ιδιος…,,, διωξτε το χρυσοχοιδηηηη ρεεεεεεεεεεεε… να τσακιστει … να παει στην τουρκια…….προδιδει και το κιναλ και το πασοκ του ανδρεα παπανδρεου…και ολους τους ελληνες…, υπαρχει περιπτωση να ταχει αρπαξει…ή κανει πλατες στον μητσοτακη που φοβαται να το πει…

    3. το καλυτερο σχολιο .,.,.,με τεραστια διαφορα

      ο Κουλος κουλης περιμενει οδηγιες απο την αγγελικουλα του Γ ραιχ

    4. HAARETZ εχει αναλυση για την τουρκια. ενα κομματι απο την αναλυση. https://www.haaretz.com/middle-east-news/turkey/.premium.highlight-erdogan-is-planning-a-new-world-order-in-which-turkey-is-the-star-1.9257381
      Analysis | Erdogan Is Planning a New World Order in Which Turkey Is the Rising Star. Anyone hoping for a turnabout in international policy that would bend Erdogan’s will has received his loud and clear message: Turkey will be everywhere and nobody will stop it. // Turkey’s aggressive oil exploration in areas of the east Mediterranean claimed by Greece and Cyprus is visibly setting teeth on edge in the European Union and the United States. “We urge Turkey to end this calculated provocation and immediately begin exploratory talks with Greece,” U.S. State Department Spokesperson Morgan Ortagus said in a terse statement last week.

      Tags:
      Recep Tayyip ErdoganTurkey

    5. Ψεκασμενος Ρωσολαγνος

      ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    6. Ψεκασμενος Ρωσολαγνος

      εΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    7. στα π@π@ρια του ο μακρον οπως και ο Πουτιν αν γινει πολεμος μεταξυ Ελλαδας η Τουρκιας..αυτοι την στιγμη μας βλεπουν σαν πελατεςπου αγοραζουμε οπλικα συστηματα απο τις χωρες τους και προασπιζουν τα συμφεροντα τους ..αν γινει το μπαμ μονοι μας θα ειμαστε ..

      1. Το μπαμ εχει γινει προ πολλου φιλε…
        χωρις να πεσει τουφεκια…και ουτε οροκειτε να πεσει.

    8. Τελικά το “Ξανθό Γένος” δεν οι Ρώσοι (μεθυστακες) αλλά οι Γάλλοι!!! Γιατί ο Πουτινιασμενος και την Μόσχα να του βομβαρδίσει ο Σουλτάνος και πάλι θα τα βρουν!!! Φλώρο τον λέγαμε τον Μακρόν αλλά τελικά είναι ο μοναδικός που τιμάει τα παντελόνια του. Μπράβο στην σύμμαχο Γαλλία Vive la France.

    9. Απανταει ο μακρον και οι δικοι μας θελουν διαλογο και τζαμι! Και καλα ο τσιπρας με την θαλασσα που δεν εχει συνορα! Που ειναι ο αδωνις που φωναζε για το τζαμι στον βοτανικο και μιλαγε για ισλαμικο εποικισμο! Φτου σας προδοτες. Μονο για κορονοιο μιλατε και προστιμα και οι τουρκοι ειναι εξω απο τη ροδο! Φτου σας προδοτες.

      1. Δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Γιατι δηλαδή να μην ειναι εξω απο την Ροδο οι Τούρκοι;;;

        1. Γιατί κοντεύουν, αν δεν τό ‘χουν πετύχει κιόλας με τα πεσκέσια που μάς στέλνουν, να είναι και μέσα στη Ρόδο…

      2. Μα τι ήθελες…οι τούρκοι να είναι μέσα στη Ρόδο????

        1. Εγω θα ηθελα να ειναι στην Μογγολια. Αλλα οπως πανε τα πραγματα σε λιγο θα φτάσει στον Πειραια και του βρπυμε και δικιο για τις πραξεις του. Θυμησου το αυτο που σου λεω.

    10. Έχουν ξεκινήσει τα αγοράκια να μας το σερβίρουν γιαβάς γιαβάς.

    11. Πολύ σωστά. Έχουμε όμως πυραύλους και μπόμπες; Ιδού η απορία.

    12. Αδελφότητα μουσλίμ: Έχουμε τον αδελφό Σουλτάνο που έχει αδελφούς, τον Π.ούτινο και τον Τ.ράμπο…. και το Μ. Φίδι.

      κε Μ.ακρόν
      (αν κάτι κατάλαβες έστω και αργά… τι φίδια έχεις στον κόρφο σου… ) ,
      έμεινες μόνος.
      Πως θα τα βάλεις με όλα αυτά τα φίδια που υποστηρίζονται από το Μ.εγάλο Ε.ρπετο….που κάποτε υποστήριζε την δική σου φατρία ??

    13. Δοσιλογικη δήλωση χρυσοχοιδη πριν λίγο μέσα από την βουλή, ήδη οι Τούρκοι το ανεβάζουν στα σαιτ και τα μέσα ενημέρωσης τους. Επισήμως μέσω χρυσοχοιδη η Ελλάδα απεμπολει το δικαίωμα που της δίνουν όλες οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνες δίκαιο. Η επέκταση των 12 νμ! Έδειξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται και δεν θέλει τα 12 νμ παραδίδοντας το Αιγαίο στους Τούρκους. Είπε πως η επέκταση στα 12νμ είναι…. εθνικιστική θέση!!! Πολύ σοβαρό ζήτημα που ξεσήκωσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων μέσα στην βουλή.

      1. Έχουν ξεκινήσει τα αγοράκια να μας το σερβίρουν γιαβάς γιαβάς.

      2. να τον παραιτησουν τον πουλημενο … και γιατι ειναι υπαιτιος για τα πολλα κρουσμα του κοβιτ μετα την συγκεντρωση 20 χιλ. αριστεριστων στο εφετειο που το επετρεψε ο ιδιος…,,, διωξτε το χρυσοχοιδηηηη ρεεεεεεεεεεεε… να τσακιστει … να παει στην τουρκια…….προδιδει και το κιναλ και το πασοκ του ανδρεα παπανδρεου…και ολους τους ελληνες…, υπαρχει περιπτωση να ταχει αρπαξει…ή κανει πλατες στον μητσοτακη που φοβαται να το πει…

    14. Με αυτόν τον ισλαμοφασιστα θέλουν ο Κούλης κ ο Δένδιας να διαπραγματευτεί,έχουν μεγάλη πλάκα κ κοροϊδεύουν τον κόσμο, αμμεσα κλείσιμο των πρεσβειών κ την επόμενη μέρα να τους βομβαρδίζουμε μέχρι τα βάθη της Ανατολίας…

    15. Εμείς ποτέ θα ανακαλεσοτμε τον πρέσβη μας στη Τουρκία; ποτέ. Δεν είναι αιτία ανάκλησης οι βόλτες που κοβουν στα ελληνικά νησιά; αλλά ξέχασα εμείς σε θιγομαστε με τίποτα, θα τα λύσουμε όλα με τη διπλωματία. Ξεφτυλες όλοι. Ο χρυσοχοιδης λέει είναι εθνικισμός να μιλάμε για 12 μίλια στο Αιγαίο. Πουλημενα τομάρια όλοι.

    16. Ετσι μογγολε ανοιξε κι αλλα μετωπα δειξε επιτελους ποσο βλ@ξ είσαι και πόσο βλάκες είναι όλοι αυτοί που ανοίγουν τις αγκάλες τους σε ισλαμοπιθηκες .
      Καλά το πας…

      1. Το δικό σου μέτωπο να δω και πολύ σε νοιάζουν τα δικά μου σχόλια.

    17. Η Γαλλία ψάχνει συμμάχους για να στήσει ανάχωμα κατά του οθωμανικού επεκτατισμού, το Κουλι όμως περιμένει μόνο από τη μαμά Μέρκελ οδηγίες για το οτιδήποτε. Μόνο για να ανακοινώνει τα κρούσματα είναι ικανό το παιδί…

      1. Αυτο ακριβως για τον κοροδοιο καλος ειναι στις ανακοινωσεις κατα τα αλλα μηδεν

      2. Ε ναί. Ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί. Άλλοι παράγουν όπλα και άλλοι ανακοινώνουν κρούσματα!

    18. Είπε ο γάιδαρος τόν πετεινό κεφάλα.Ο παρανοικός βάρβαρος φτιάχνει απόπατους στήν πιό περίφημη εκκλησία τού κόσμου στήν Αγια Σοφία καί τολμάει νά λοιδορίσει τόν Γαλλο πρόεδρο.Πάς μή Ελλην βάρβαρος.”Εκ στόματος Κορακος “Κρα” εξελεύσεται”.
      Γιάννης Λάκων

    19. έφαγε στην μάπα ο Μακρόν την νεοταξίλα και την πολυπολιτισμικότητα!!!!! τι πρόβλημα έχεις με τους μουσουλμάνους Μακρόν;;;;;;;

    20. H Ελλάδα και η Γαλία πρέπει να κλείσουν τις πρεσβείες τους στην Τουρκία.

    21. Μην παραξενευτείτε εάν η Ελληνική κυβέρνηση ταχθεί με το μέρος του Ερτογάν

      1. Στην μεγάλη Αντιφασιστικη πορεία κατά της ιμπεριαλιστικης-Ισλαμοφοβικης Γαλλίας και υπέρ της φίλης Τουρκίας! Θα είμαστε όλοι εκεί! ΝΔ ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΚΕ η Δημοκρατία θα νικήσει!

      2. το καλυτερο σχολιο .,.,.,με τεραστια διαφορα

        ο Κουλος κουλης περιμενει οδηγιες απο την αγγελικουλα του Γ ραιχ

    Comments are closed.