ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜ@ΡΙΑ! ΠΡΩΤΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ… ΠΟΛΙΤΕΣ!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

    Κοινοποίηση:
    bus14

    Βιβλική καταστροφή έχει προκαλέσει το σφοδρό ”χτύπημα” της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας μόλις δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν το σύμπαν.

    Η Άνω Παυλιάνα στην Κέρκυρα για 24ωρα ήταν αποκλεισμένη από το υπόλοιπο νησί καθώς είναι αποκλεισμένες όλες οι έξοδοι.

    Περιουσίες έχουν καταστραφεί και σπίτια έχουν θαφτεί σε τόνους λάσπης.

    Τις προηγούμενές ώρες η κακοκαιρία “Μπάλλος” χτύπησε ξανά και τη Δυτική και Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.Σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες και υπόγεια πλημμύρισαν.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

    Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

    Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

    Εικόνες απόγνωσης καταγράφονται και σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

    Στην Ηλεία οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα χωράφια σε απέραντες λίμνες.

    Σύμφωνα με το patrisnews, το φαινόμενο έγινε εντονότερο στις πεδινές περιοχές των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τη βροχή από χθες το βράδυ να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας αρκετά προβλήματα που δυσκόλεψαν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης «βούλιαξαν» κυριολεκτικά.

    Κι όμως, για όλα αυτά φταίνε οι πολίτες και όχι η ανύπαρκτη κρατική μηχανή. Αυτό ισχύει για τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη που έριξε όλες τις ευθύνες στον οδηγό του λεωφορείου που “βούλιαξε” στα νερά της παλαιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία υπερχείλιση του Ιλυσσού “θα έπρεπε και ο οδηγός να ανιτληφθεί ότι μπροστά του είναι ένα ποτάμι. Πού πάει να περάσει το ηλεκτρικό του λεωφορείο;”

    Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Πατούλης επέμεινε. “Δεν αποποιούμαι (σσ. τις ευθύνες για το γεγονός) ότι  το έργο τελειώνει σε δύο μήνες. Θα πάει ένας οδηγός να περάσει μέσα από το νερό που έχει υπερχειλίσει; Επειδή είναι επαγγελματίες οδηγοί και έχουν και κόσμο, δεν μπορεί να μην αντιληφθεί. Κι εγώ χειρουργός είμαι, αν συμβεί κάτι στο χειρουργείο δεν θα πάρω την ευθύνη;” διερωτήθηκε.

    Ωστόσο, όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί,  η ενημέρωση που είχε ο οδηγός ανέφερε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στην διαδρομή και πως μπορούσε να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης είχε αποδώσει την κατάσταση στην μη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που αναμένεται να τελειώσουν σε 3 μήνες.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ο πατερας μου ελεγε της κακιας ψ…..ς της φταινε οι τριχες παρακαλω να μην κοπει ευχαριστω

    2. Είναι σαν να πάρεις ένα αεροπλάνο ένας έμπειρος πιλότος με 500 άτομα μέσα και να μην ξέρει τη θα κάνει αν του παρουσιαστεί πρόβλημα πχ κενό αέρος κλπ η αλλά προβλήματα εξ ολοκλήρου οδηγού ευθύνη

    3. Ανέκδοτα Πατούλη! κανένας γιατρός δεν έχει αναλάβει ποτέ ευθύνη για τη μαλακία που έκανε τα ρίχνουν στους ασθενείς ή στο Θεό, μία από τα ίδια και οι πολιτικοί, αυτός φέρει και τις δύο ιδιότητες

    4. Το χ πίσω στην πινακίδα τι δηλώνει;
      Ένας τουρίστας στην Ελλάδα πόσες % έχει να σκοτωθεί οδηγώντας;

    5. Λοιπόν σε αυτές της περιοχές υπάρχουν δικοί μας αυτό που είπαν όχι με αυτήν την καταιγίδα παλαιοί που περνάνε σήμερα ζουν τα 90 είναι ότι η περιοχή Ιονίου ανέκαθεν κατεβάζει στροβυλους και πνίγει αυτές της περιοχές αιτοακαρνανια εκτός αυτού οι τυφώνες είναι έντονοι στην περιοχή αυτοί και Κύκλωνες

      1. Έλεγχε λίγο τό μήνυμα πρίν τό στείλεις, γιατί ο κέρσορας σού κάνει παιχνιδάκια καί ανακατεύει τίς λέξεις. Τό έχω πάθει κι εγώ.

        1. τό ‘χουμε πει και ξαναπεί. Παρ’ ότι γράφει για ενδιαφέροντα πράγματα, τα γραπτά της δεν διαβάζονται, επειδή επιμένει να γράφει έτσι που βλέπεις. Δεν φταίει κανένας αυτοματισμός…

    Comments are closed.