ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ! ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΚΑΔ – ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

    Κοινοποίηση:
    1

    Μπέρδεμα έχει προκληθεί για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η οδηγία για το άνοιγμα των ξενοδοχείων καθώς οποιοδήποτε λάθος έχει γίνει στους ΚΑΔ λειτουργίας των επιχειρήσεων τους εξαναγκάζει να παραμείνουν κλειστοί.


    Όπως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα ενστάσεις των ξενοδόχων, ξενοδοχειακές μονάδες 12μηνης λειτουργίας που έχουν έσοδα και φορολογούνται με Τέλος Επιτηδεύματος για ολόκληρο τον χρόνο, αντιμετωπίζονται σαν εποχικές επιχειρήσεις.

     

    Μόνον στο Ναύπλιο, για παράδειγμα, αναμένονται περισσότερες των 1.000 ακυρώσεις, όπως ανακοινώνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ξένιος Δίας», προειδοποιώντας πως οι κυρώσεις για όποιον παραβιάσει τους ΚΑΔ είναι βαρύτατες.

    Πως θα χειριστεί το θέμα με τα 12μηνης λειτουργίας τουριστικά καταλύματα η κυβέρνηση.

    Να ακυρώνουν ξαφνικά κρατήσεις βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματιών 12μηνης λειτουργίας στο Ναύπλιο μετά την αλλαγή της απόφασης από το υπουργείο Τουρισμού, που αντί για 1η Ιουνίου, όπως είχε αρχικώς προαναγγελθεί, τελικά τους επιτρέπει να ανεβάσουν τα ρολά τους στις 15 του μηνός.

    Η νέα απόφαση του υπουργείου οδήγησε στην ακύρωση όλων των κρατήσεων που είχαν γίνει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, o πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Ναυπλίου, Κώστας Μιχόπουλος.

    «Γνωρίζαμε ότι 1η Ιουνίου θα ανοίγαμε. Είχαμε κάνει τις προετοιμασίες μας και ξαφνικά το Σάββατο, νέο ΦΕΚ του υπουργείου εξαιρεί μόνο τα δικά μας ενοικιαζόμενα δωμάτια και μας πηγαίνει για τις 15 Ιουνίου, παρ’ ότι είμαστε 12μηνης λειτουργίας», υπογράμμισε.

    «Δεν είμαστε εποχικά ξενοδοχεία. Υπάρχει ένα μπέρδεμα ανάμεσα στα υπουργεία, όπου έχουν μπλέξει τους ΚΑΔ. Σαν αιτία μας είπαν ότι γίνεται για λόγους αποφυγής συνωστισμού. Είναι τραβηγμένο», συμπλήρωσε

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Όπου υπάρχει ζήτημα, είμαστε εδώ να το δούμε και να το διορθώσουμε».

    «Αντίστοιχα φαινόμενα ίσως υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, οπότε θα το δούμε», δεσμεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:
    Μετά από τον σκληρό αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της αιφνίδιας απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 30/5/2020 με την οποία εξαιρέθηκαν τα καταλύματα μας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουνίου 2020, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχει θετική εξέλιξη και ως εκ τούτου παραμένουμε κλειστά έως τις 15/6/2020.

    Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι μετά την συνάντηση μας με τον Διοικητή Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι ποινές για την μη συμμόρφωση με την εν λόγω αιφνιδιαστική και άδικη ΚΥΑ σε περίπτωση ελέγχου είναι.

     

    1. 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται από την Τουριστική Αστυνομία με τον έλεγχο.

    2. Ποινικό αδίκημα που θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

    3. 5.000 διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται από τον ΕΟΤ.

    4. Κλείσιμο επιχείρησης από 60-90 ημέρες.

    Πρόταση μας είναι να πρυτανεύσει η επαγγελματική μας λογική και ηρεμία παρόλο που όλοι μας αναγνωρίζουμε το άδικο της εξέλιξης αυτής και να ακολουθήσουμε την εν λόγω ΚΥΑ παραμένοντας κλειστά έως τις 15/6/2020 (εφ’ όσον δεν υπάρξει νεώτερη θετική εξέλιξη με το άνοιγμά μας σε ημερομηνία πριν τις 15-6-2020) ώστε να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση έστω και ένας συνάδελφος μας να καταστραφεί ολοκληρωτικά.

    Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι εφόσον λειτουργήσουμε παρά την ΚΥΑ, και παρά προσδοκία παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα COVID -19 ή καταγγελία από επισκέπτη για δικούς του λόγους η δυσφήμιση για την πόλη μας θα είναι τεράστια και η σεζόν θα τελειώσει για εμάς πριν καν αρχίσει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Συμφωνώ απολύτως με το Νότιο. Το μόνο και το πιο αποτελεσματικό. Στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ πολίτες με βαρύ οπλισμό προστατεύουν τις περιουσίες τους από λεηλασίες και επιθέσεις των” αναρχικών, ακτιβιστών, .κλπ.” βλ. σχετικά video στο u-tube . Εμείς 40 Χρόνια τώρα μιλάμε για τους γνωστούς άγνωστους…

    2. ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ , ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ….. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ……

    3. κατά αλλα!ακουν το κοσμο!!ΠΡΟΣΕΧΕ!!ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΝΕΣΕ!!ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ!!ΤΑ ΛΕΥΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΛΟΥΞ!!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ!!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΨΑΘΑ!!2 ΜΗΝΕΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΥΦΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!! ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ

    4. Τα τίναξαν όλα στον αέρα γενικά. Αυτή είναι η εντολή του αφεντικού. Να μην μείνει τίποτα Ελληνικό όρθιο! Επειδή σας παρακολουθεί αρκετός κόσμος ίσως θα έπρεπε, με κάποιον τρόπο τον οποίο θα βρείτε εσείς, να ξεσηκώσετε τον κόσμο στα όπλα! Ξέρετε πολύ καλά ότι, είναι το μόνο που έχει μείνει πλέον για να ανατραπεί η κατάσταση…..

      1. Ελληνικο ορθιο;;; τα περισσοτερα ξενοδοχεια και γενικα εγκαταστασεις της τουριστικης βιομηχανιας της χωρας μας δεν ανηκουν σε Ελληνες,και οσες ανηκουν σε Ελληνες το προσωπικο που απασχολει 80% είναι αλλοδαποι. Αυτά στα λεω γιατι λογω του επαγγέλματος μου γυρναω όλα τα νησια συνεχεια. Οποτε γιατι και για ποιον να ξεσκηκωθει ο κοσμος στα οπλα; να γινουμε δηλαδή σαν την χωρα του Κανταφι που από το 2011 σφαζει ο ενας τον αλλον;;; Με τρομαζει το γεγονός ότι εσυ και κατι αλλοι κοκορόμυαλοι ψηφίζετε τοσα χρονια ,και μια ζωη ψηφίζατε μονοκούκι ΠΑΣΟΚ Κ ΝΔ , και τωρα θελετε να κανουμε ιερο πολεμο. Αμ καλα κανει ο Χιος και σας τα χωνει κακομοίρηδες ,χρονια τωρα φωναζει και σας κραζει αλλα εσεις νομιζετε ότι βρεχει .

      2. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΘΑ ΠΩ, ΤΙΝΑΖΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΨΗΦΙΖΕ ΕΚΕΙ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Comments are closed.