ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΤΙ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοποίηση:
areios-pagos

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραγγελία με την οποία ζητά την αυτεπάγγελτη έφεση για τις αθωώσεις με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες όπως και για τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν.

Σημειώνεται πως αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων σκόπευαν να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων. Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής.

Η παραγγελια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Προς
την κ. Διευθύνουσα
την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Ολα τα σχολια ειναι εκτος θεματος…Σας διαφευγει οτι ολους τους νομους τους ψηφιζει η νομοθετικη εξουσια ,δηλ.οι “βολευτες”!..Η δικαστικη εξουσια(εκτελεστικη) απλα τους εφαρμοζει.Το δικαστηριο εβγαλε αποφαση με βαση το νομο του συρριζα,2018.Ο κουλης δεν τον αλλαξε αμεσως.Τωρα τον αλλαξε(2024).
    Αφου ψηφιζετε ΝΔ,Συρριζα, κ.λπ,ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ για δικαστικους ,κ.λπ.Επισης, σας διαφευγει το γεγονος οτι οι δικαστικοι πανω απο τον εφετη ειναι αυστηρα κομματικα επιλεγμενοι, δηλ. κομματικα εξαρτημενοι..

    1. Ποιος ψηφίζει ΝΔ συριζα πασοκ ρε μεγάλε θέλω να πιστεύω κανένας αναγνώστης του μακελειού εκτός εάν το διαβάζουν και αυτοί που θέλουν να το κλείσουν μάλλον σίγουρα δηλαδή για να το έπιασε στο στόμα ο Κούλης και ο Βαγγέλας μάλλον τους καίει κάτι… Που και αυτοί τα σπάσαν μεταξύ τους… Από αύριο προσοχή τι γράφεται άπαντες εδώ μέσα… Μπαίνει σε ισχύ το βολικό νέο νομοσχέδιο που πιάνει δυστυχώς και την Ελεύθερη δημοσιογραφία και κίτρινο τύπο

  2. Μην λέτε κακίες για την δικαιοξύνη, τα παιδιά δουλεύουν σκληρά. Στην περίπτωση της καθαρίστριας για παράδειγμα, που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού, έπεσε φως στην υπόθεση και την έβαλαν φυλακή για αυτό το πολύ σοβαρό αδίκημα.

  3. Μια χαρη, σας παρακαλω! Διαβαστε την, προσεκτικα! Οπως πολλακις εχω γραψει, την συνεταξα εντελως μονη μου! Περασε και απο τον Ανακριτη και απο τον Εισαγγελεα! Και αρχισε, η δικη!

    * Μάτι ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Της Γαζή Φρύνης, ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

    https://mati23718.gr/?p=883

    * 1ον. Εθιξε εστω και ενας, το θεμα των 8 Τουρκων Αξιωματικων, που “εφιλοξενουντο” σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο, στην κατασκηνωση του Στρατου; Πως φυγαδευτηκαν την ωρα της Τραγωδιας, για αλλο τοπο γι’ αλλα μερη;;;

    * Ερωτηθηκαν για το πως καποιοι του Πολυπολιτισμικου Δημου Αθηναιων-Καμινη, σωθηκαν; Κανοντας μαλιστα μια διαδρομη, που υποτιθεται οτι ειχε παρει φωτια;;;

    * Γύρω στις 17.00 μμ, πάρθηκε η απόφαση, για την εκκένωση, της κατασκήνωσης, του Αγίου Ανδρέα, στην Ραφήνα.
    Λεωφορεία, Αστυνομία και Υδροφόρα, κινητοποιηθήκαν αμέσως, ώστε να εκκενωθεί, όσο πιο γρήγορα, η κατασκήνωση, ενώ εν συνεχεία, τα εκατοντάδες παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα.
    Την ίδια ώρα, που οι φλόγες, κατέκαιγαν, τον Νέο Βουτζά και το Μάτι, τα 400 παιδιά, των κατασκηνώσεων, του Αγίου Ανδρέα, μαζί με ακόμη 350 Προσκόπουλα, από γειτονική κατασκήνωση, κατέφευγαν, στην παραλία, του οικισμού, προκειμένου, να γλυτώσουν, από την πυρκαγιά.
    Η Δημοτική Αστυνομία, ήταν παρούσα και σε επιφυλακή.
    Οι δυνάμεις, της Δημοτικής Αστυνομίας, έσπευσαν στον Αγιο Ανδρέα και βοήθησαν, το προσωπικό της κατασκήνωσης, να την εκκενώσει εγκαίρως και να συγκεντρώσει, τα παιδιά, σε ασφαλές σημείο, της παραλίας του Αγίου Ανδρέα.
    Τις εκεί ενέργειες, συντόνιζαν, ο υπεύθυνος, των κατασκηνώσεων, του Δήμου Αθηναίων, Αντρέας Κουτσούκης, η πρόεδρος, του Λιμένος Ραφήνας, Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς και ο τοπικός Λιμενάρχης, Δημήτριος Κωσταράκης.
    Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Δήμος Αθηναίων και η Αστυνομία, κατέβαλαν, ιδιαίτερες προσπάθειες, για να μεταφερθούν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, σαγιονάρες, στα παιδιά, ώστε να μπορούν, να έχουν πρόσβαση, στις άκρες της θάλασσας, χωρίς να καίγονται, καθώς τα πάντα, ήταν πυρωμένα.

    * Περίπου, στις 19.30 μμ., και ενώ, η πυρκαγιά μαινόταν, έφτασαν στην παραλία, του Αγίου Ανδρέα, με την συνδρομή, του Αντιδημάρχου Παιανίας – Γλυκών Νερών, Γεωργίου Βαληλή, τα πρώτα τέσσερα ( 4 ) πουλμαν. Παρεμπιπτόντως, ασχολείται και με την ενοικίαση, πολυτελών πουλμαν.
    Συνειδητοποιώντας δε, ο κ. Βαληλής – ενώ οι Ιθύνοντες, Ειδήμονες και Επαϊοντες, ΟΧΙ – την κίνηση, της φωτιάς, έδωσε εντολή, στους οδηγούς του, να φτάσουν, στις κατασκηνώσεις, από την Πεντέλη και τον Αγιο Πέτρο, να κατεβούν, στην Ανατολή, Ν. Μάκρης και από εκεί, να περάσουν, στον Αγιο Ανδρέα.
    Λόγω του αποκλεισμού, της Λεωφόρου Μαραθώνος, τα πουλμαν, κατάφεραν, να προσεγγίσουν, τις κατασκηνώσεις, συνοδεία αυτοκινήτων, της Δημοτικής Αστυνομίας, λίγο πριν, από τις 20.00 μμ., το βράδυ.
    Κλιμάκιο, της δημοτικής αστυνομίας, που προηγήθηκε, των λεωφορείων, λόγω του έντονου μποτιλιαρίσματος, έκανε 1,5 ώρα, για να φτάσει, στην κατασκήνωση.

    * Συνολικά, φορτώθηκαν, 15 πούλμαν, για τα οποία, δημιουργήθηκε, εναλλακτική διαδρομή, της Λ. Μαραθώνος και συνοδεία περιπολικών, της Δημοτικής Αστυνομίας, πέρασαν «σφαίρα», από παντού. Δίπλα από φλόγες και την καταστροφή, αλλά πέρασαν, με ασφάλεια.
    Ενώ, κάποια από τα πουλμαν, που επιστρατεύτηκαν, ώστε να επιστρέψουν, τους Κατασκηνωτές, στην Αθήνα, δεν πέρασαν καν, από φλόγες, αλλά αντιθέτως, κατέβηκαν από Διόνυσο, με συνοδεία μάλιστα, της Αστυνομίας.

    Υ.γ. Τα … σαινια δικηγορισκοι, χαμπαρι δεν πηραν για τα παραπανω;

  4. Δεν θα αλλάξει τίποτα ως προς την πρωτόδικη απόφαση ,διότι αν θα αλλαξει υποβσθμίζονται οι συνάδελφοί τους οι δικαστικοί.αυτοι που εβγαλαν την απόφαση αίσχος.Κόρακας κοράκου ματι δεν βγάζει.Πάρτετο απόφαση.

  5. Τιποτα λιγωτερο τιποτα περισσοτερο! Υπαρχει και Θεια δικη τσιπουρομητσοτακηδες και ειναι αναποφευκτη!

  6. Η Ελλαδα εχει Αρειο Παγο ;;; Ο Αρειος Παγος αν ειναι ετσι πρεπει να ριξει βιτριολι για να καθαρισει τους απληστους , τους φιλοχρηματους και τους σκατοψυχους

  7. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Νέα κοροϊδία των θυμάτων και των συγγενών από τους πολιτικούς απατεώνες. Τρόμαξαν από τις αντιδράσεις του λαού και έβαλαν τους υποτελείς τους να αντιδράσουν.

  8. ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  9. Στο χωριο μου, για κατι τετοιες κινησεις, λεμε: “Του κωλου τα εννιαμερα, του π@ύτσου τα σαραντα”! Αντε και του μ@υνιού, τα ετησια!

Leave a Response