ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ “ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ! ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ! ΑΓΡΙΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EAST MED – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    Κοινοποίηση:
    agogos-eastmed

    Σε μια σειρά εντυπωσιακών δηλώσεων με τις οποίες «θάβει» και η Γαλλία μετά τις ΗΠΑ τον EastMed προχώρησε ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, «τελειώνοντας» οριστικά τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα καθιστούσε την Ελλάδα πραγματικό ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φ.α. μέσω της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη και θα άλλαζε την μοίρα της χώρας.

    Είναι το δεύτερο κρίσιμο ενεργειακά έργο το οποίο ακυρώνεται μέσα σε μία δεκαετία μετά το South Stream, αφήνοντας την Ελλάδα στην «μαύρη μοίρα» της.

    Ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ ήρθε και «τελείωσε» και αυτός από την πλευρά του την υπόθεση λέγοντας ότι «πρέπει να προωθήσουμε άλλα σχέδια», καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων ούτε καν χώρες που θεωρητικά είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και η χώρα τους καταβάλει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς.

    Μετά από τα deals των 5,5 δισ.€ για αγορές γαλλικών οπλικών συστημάτων!

    Αυτό δείχνει πρακτικά το «μηδενικό» γεωπολιτικό «ειδικό βάρος» που επιφύλασσαν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων από το 2009 και μετά για την Ελλάδα: Να μεταχειρίζονται την χώρα ως «καρπαζοεισπράκτορα» ακόμα και οι ευεργετημένες οικονομικά χώρες.

    Ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος πρεσβευτής μιλώντας στον ελληνικό Τύπο με αφορμή την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:
    «Ο East Med παραμένει ένα σχέδιο ενδιαφέρον, αλλά σήμερα οι οικονομικές συνθήκες συνηγορούν στην αναζήτηση άλλων τρόπων προμήθειας ενέργειας και κυρίως της ηλεκτρικής διασύνδεσης ή του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Δεν υπάρχει η πρόθεση να γίνει ο East Med μια στρατηγική ή πολιτική υπόθεση, αλλά να δούμε μόνον τα γεγονότα τα οποία δείχνουν ότι οικονομικά είναι πιο λογικό να προωθήσουμε άλλα σχέδια».

    Η θέση αυτή του Γάλλου πρεσβευτή θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο εάν ο Έλληνας πρεσβευτής στο Παρίσι για παράδειγμα ανέφερε ότι τα Rafale είναι προβληματικά και ότι πρέπει η Ελλάδα να αναζητήσει άλλα σχέδια μαχητικών αεροσκαφών, ή να έπαιρνε θέση κατά ενός ενεργειακού προγράμματος της Γαλλίας το οποίο ήθελε διακαώς το Παρίσι!

    Φυσικά μέσα στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Ο Τούρκος πρόεδρος άδραξε αμέσως την ευκαιρία όπου κατά την διάρκεια δηλώσεών του από τα Τίρανα ανέφερε ότι «αέριο στην Ευρώπη θα πάει μόνο μέσω Τουρκίας».

    Πρόκειται για μια πάγια θέση της Τουρκίας η οποία ήταν αντίθετη στην κατασκευή του αγωγού θέλοντας το φ.α. από τη Θάλασσα του Λεβάντε να μεταφέρεται από το έδαφός της προς την Ευρώπη και όχι φυσικά μέσω Ελλάδας.

    Παράλληλα απαγόρευσε τις οποιαδήποτε εργασίες για την προετοιμασία τοποθέτησής του καθώς όπως ανέφερε αυτός περνά μέσα από την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της.

    Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την τοποθέτηση του Στειτ Ντιπάρτμεντ.

    «Η αμερικανική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόσυρση της στήριξης του έργου του αγωγού «EastMed» για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια απόφαση που οι Έλληνες χαρακτήρισαν ως προδοσία και οι Τούρκοι τη θεώρησαν νίκη» γράφει τουρκικό δημοσίευμα του turkpress.co,

    Βέβαια κανείς στην Ελλάδα δεν χαρακτήρισε ως «προδοσία» από την κυβέρνηση τουλάχιστον.

    Κανείς στην κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για τον East Med αποτασσόμενοι πλήρως στις αμερικανικές ντιρεκτίβες.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελωνη στις δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ είχε αναφέρει ότι αν ασχολούμαστε με τον East Med «κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος»!

    Ως «δάσος» περιέγραψε κάτι αόριστα σχέδια περί ηλεκτρικών διασυνδέσεων και πράσινης (σ.σ. αλλοίμονο) ενέργειας.

    Ίδια θέση πήρε και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου σε αναφορά του στα ενεργειακά δεν ανέφερε καθόλου τον East Med.

    «Η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πολύ πιο σημαντική και από την άποψη της διερεύνησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο με τη μορφή κυρίως του LNG που θα μπορούσε να εξαχθεί από την Αίγυπτο. Ωστόσο, προωθούμε επίσης ενεργά τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Αφρική, στην περίπτωσή μας με την Αίγυπτο.

    Ωστόσο, προωθούμε επίσης ενεργά τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Αφρική, στην περίπτωσή μας με την Αίγυπτο, κάτι που πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλουμε να εισάγουμε πραγματικά φθηνή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη»

    Όπως εύκολα αποδεικνύεται οι ΗΠΑ έδωσαν τέλος στην υπόθεση East Med τασσόμενες πλήρως με τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

    Ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα έπραξε το ίδιο παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί την γαλλική αμυντική βιομηχανία και τέλος η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά χαμένη στο διάστημα, ακολουθεί κατά γράμμα τις αμερικανικές εντολές κατά των εθνικών συμφερόντων.

    Κερδισμένος της υπόθεσης, η Τουρκία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Τα τριακόσια βόδια της βουλής είναι υπάλληλοι μας ,εμείς τους πληρώνουμε τι δεν καταλαβαίνετε? Αντί να καθόμαστε να κλαίμε την μοίρα μας, να ξεφτιλιζόμαστε σαν λαός, να εκβιαζόμαστε κ να τιμωρούνται οι άνω των 60 με πρόστιμα από αυτούς που πληρώνουμε …..μήπως λέω μήπως ήρθε η ώρα να τους κυνηγήσουμε μιας και αποδείχτηκαν ανίκανοι πανταχόθεν?

    2. Ο αγωγός θα γίνει.
      Οι γεωτρήσεις θα γίνουν…Όχι φυσικά γιατί το θέλει το ανύπαρκτο κράτος της Αθήνας αλλά επειδή θα το επιβάλουν οι συνθήκες.
      Το τι γράφει ένα nonpaper το τι λέει ο κάθε ανόητος καμία αξία δεν έχει μιας κ τα κοιτάσματα είναι τεράστια κ οι ανάγκες της Ευρώπης τέτοιες πο θα επιβάλουν την εξόρυξη κ την μεταφορά τους σε αυτή.

    3. Ητανε γνωστο πριν χρονια το μελλον του αγωγου που επικοινωνιακα εγκαινιασε η κουλα με τους φιλους της τους Εβραιους βασικα αποριφθηκε λογω κοστους γι αυτο γινεται αλλωστε και της Λιβυης το καγκελο χωρις να μας προσκαλουν στα τραπεζια των συζητησεων! Ο Ρετζεπ πουναι και φιλαρακι των Ευρωπαιων πρωτο τραπεζι πιστα μερια παντα! Τζαμπα εστειλε στρατο στη Λιβυη? Τζαμπα φιλοξενει εκατονταδες ευρωπαικες επιχειρησεις στη χωρα του! Ελλαδαρα μου σ εχουνε καταντησει το WC της Ευρωπης! Αλλος….λαθροεπενδυτης για SPA? Μπουγιουρουμ!

    4. η ψαροβαρκα εχει το εκτοπισμα που εχει. δεν γινεται να εχει το εκτοπισμα ενος τανκερ.

    5. Ο eastmed μπορεί να μη γίνει και το λέγαμε πολλοί 1.5 χρόνο τώρα πως δε θα γίνει ποτέ αφού θα έπρεπε να μιλάμε για Χάγη και ότι προκύψει. Αντίθετα η διασύνδεση με Λιβύη (Κυρηναϊκή) είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής λύση η τέλος πάντων κοντά στα σύνορα στο αιγυπτιακό κομμάτι. Η απόσταση είναι πολύ μικρή, η εγκατάσταση ασύγκριτα ευκολότερη και οι τύποι κατασκευάζουν πυρηνικούς αντιδραστήρες (και σύνδεση Σαουδαράβων – Αιγυπτίων). Αν η Γερμανία έρθει σε πλήρη ρήξη με Ρωσία λόγω Ουκρανίας και κλείσει ο nord stream 2, εμείς θα μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του εισαγωγέα.

    6. Επίσης μην ξεχνάμε και την μπανανόφλουδα της πρόσφατης στρατιωτικής συμφωνίας με τους Γάλλους που δεν περιλαμβάμει το Καστελόριζο,αλλά κάλιστα μπορεί να σας καλέσει σε στρατιωτική επέμβαση σε Αφρικανική Χώρα π.χ. Μάλι,ενώ ο αριθμός των μισθοφόρων της φτάνει και περισσεύει. Η ιστορία αμόρφωτε ραγιά πάντα επαναλαμβάνεται,όπως ακριβώς με την Μικρασιατική καταστροφή,που ο προδότης-γλύφτης της Αντάντ Βενιζέλος,έστειλε στρατό στην εκστρατεία εναντίον των Μπολσεβίκων εντός εδαφών της Σοβιετικής Ένωσης ανοίγοντας μέτωπα άσχετα με τον κύριο στόχο. Τότε οι Σοβιετικοί ανέδειξαν και εξόπλισαν τον Κεμάλ για την μεγάλη του αντεπίθεση. Καταλάβατε αμόρφωτοι,ανώμαλοι νδούληδες ή να κάνουμε και κακά;;;;;😂😂😂😂😂

      1. Ναι αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τον έχουνε άγαλμα στην Θεσσαλονίκη επάνω από την Πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία…λες και είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης ;
        Και μην ξεχνάς είναι του Κούλη ιδαλμα…λες να μας βρει καμία συμφορά…

        1. Γιατί φίλε μου η Θεσσαλονίκη επισήμως ήταν από τους ίδιους τους εβραίους,παγκόσμια πρωτεύουσα του διεθνούς σιωνισμού,έως την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Εκεί έμενε και είναι θαμμένη η γιαγιά του Νικολά Σαρκοζί. Το είχε δηλώσει επίσημα ο ίδιος ο Σαρκοζί,όταν μπήκε μπροστάρης και έπεισε τον Κωστάκη Καραμάν-αλή να ασκήσουν το βέτο για το όνομα των Σκοπίων,που η Ντορούλα το απέρριψε πανηγυρικά στο Βουκουρέστι. Όχι γιατί μας αγάπησε,αλλά για να πάρει την εταιρεία ύδρευσης της πόλης,η Γαλλικών συμφερόντων Suez. Όπως και σε πολλές Γαλλικές πόλεις.Επίσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής,όταν φορτωνόντουσαν στα τραίνα οι εβραίοι της πόλης για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,οι Θεσσαλονικείς φυγάδευαν και φιλοξενούσαν από σπίτι σε σπίτι την γιαγιά Σαρκοζί. Μην ξεχνάτε επίσης,ότι στην Χώρα μας πολλοί προδότες έχουν αγάλματα και οδούς. Τρούμαν, Μπεναρόγια, το μουσείο Κεμάλ,Παπανδρέου,κλπ. Να θυμίσουμε την άδεια που έδωσε τον Μάιο η κυβέρνηση για να γιορτάσουν οι βετεράνοι αλεξιπτωτιστές τους πεσόντες στο γερμανικό νεκροταφείο; Εκεί μάλιστα είναι θαμμένος και ο ανηψιός του Rudolf Hess,γιος της αδερφής του,μόλις σε ηληκία 18 στα 19 και μάλιστα,του το είχε ζητήσει ο ίδιος γιατί ήθελε να πεθάνει στην Κρήτη ως ήρωας. Αν λόγω κόβιντ δεν αντιδρούσε ο κόσμος στα σόσιαλ δεν θα έκανε πίσω η κυβέρνηση. Οι Κρητικοί πέραν λίγων εξαιρέσεων κουβέντα. Σκεφτόντουσαν μάλλον τον τουρισμό και τα ευρώπουλα.

    7. Kανείς σοβαρός άνθρωπος ή κράτος δέν μπορεί να υπολογίσει καί να εμπιστευτεί να κτίσει σοβαρές συμφωνίες με χαμηλών αντιστάσεων άτομα .
      Απλοί κανόνες ζωής .
      Όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου μήν περιμένεις να σε σεβαστούν οι άλλοι .

    8. Οι Κινέζοι τι προσφορά έχουν πράξει για την ρύπανση? Εδώ η Ευρώπη θα σώσει τον πλανήτη. Φέτος μ ήρθε ραβασάκι απο την εταιρία φυσικού αερίου +17,7% στη Γερμανία, στο πατέρα μου 24% . Και η Ευρώπη ψάχνει πράσινες ενέργειες…..ενώ οι άλλοι όλοι με πρωταθλητές τους κινέζους χαίρονται πως η Ευρώπη βυθίζετε χωρίς να πέσει μια τουφεκιά.

    9. Εδώ παρακαλάγαμε τους Αμερικανούς να παράγουν φυσικό αέριο για να πέσει η τιμή του…
      Αντί να πάρουμε τα μέτρα μας…

    10. Ο ρόλος ο οποίος έχει δοθεί στο ελλαδιστάν είναι αυτός της αποθήκης των πάσης φύσεως πιθηκοειδών Ασίας και Αφρικής. Είναι ένας καθόλα αποδεκτός ρόλος από τους κυβερνητάδες από την στιγμή που αφήνει και το σχετικό παραδάκι. Τώρα πως γίνεται τα πέντε μύρια που έχουν φέρει να τα βαφτίζουν κατά τη μισοχυσιά πενήντα χιλιάδες είναι κάτι για το οποίο ακόμη και ο σανός σηκώνει τα χέρια. Περπάτησε λίγο την Αθήνα μισοχυσιά και αν ακούσεις ελληνικά να φωνάξεις τα βοθροκάναλα σας να το γράψουν.

    11. μη το βριζετε το διποδο ειναι ζαβό

    12. ΚΑΘΑΡΜΑ κουλη …
      ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΜΠΙΝΕΣ τα λιγνιτωρυχεια στην ελλαδα για να ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ οι κοπελουζος κ σια ……ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μεσω φυσικου αεριου – πληρωνε ΜΑΛΑ@Α ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑΡΗ το ρευμα 3 φορες περισσοτερο απ οτι πληρωνες μεχρι τωρα …

    13. Δεν θέλει κανένας να έχει σχέση με το Γιουσουφάκι των Γερμανών, τέλος εποχής για Μητσοτάκη.

    Comments are closed.