ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ «ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ 49-48

    Κοινοποίηση:
    USA CONGRESS JOHN LEWIS MEMORIAL

    Οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν μια από τις έδρες τους στη Γερουσία των ΗΠΑ με την επανεκλογή του Τομ Τίλις στη Βόρεια Καρολίνα.

    Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως βαριά ήττα για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν, που βλέπουν τις ελπίδες τους ότι θα αποσπούσαν την πλειοψηφία των εδρών στην άνω Βουλή να μειώνονται.

    «Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Τίλις για να τον συγχαρώ» για τη νίκη του, ανέφερε μέσω Twitter ο Καλ Κάνιγχαμ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, πριν καν ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

    Γερουσία: 49-48 οι έδρες υπέρ των Ρεπουμπλικάνων

    Οι Ρεπουμπλικάνοι καταλαμβάνουν πλέον 49 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών στο 100μελές σώμα. Μένουν να κριθούν ακόμη τρεις έδρες: μία στην Αλάσκα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος γερουσιαστής προηγείται, σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, και δύο στην παραδοσιακά συντηρητική Τζόρτζια, όπου θα γίνουν διπλές επαναληπτικές εκλογές την 5η Ιανουαρίου.

    Οι Δημοκρατικοί καλούνται να αποσπάσουν αυτές τις δύο τελευταίες έδρες αν θέλουν να στερήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους. Στην περίπτωση που η ισορροπία είναι μοιρασμένη (50 έδρες για κάθε κόμμα), την καθοριστική ψήφο θα την έχει η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

    Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση των Δημοκρατικών κινδυνεύει να μη μπορεί να περάσει κανέναν νόμο, ούτε να εξασφαλίσει την έγκριση διορισμών από τον πρόεδρο, των υπουργών του, των πρεσβευτών του, ή δικαστών, ιδίως στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ο Τζο Μπάιντεν, μέλος του σώματος αυτού επί 36 χρόνια, θα κληθεί να αξιοποιήσει τα ταλέντα του στον διάλογο και στη διαπραγμάτευση. Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε σίγουρος χθες ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη από πολιτικούς της αντίπαλης παράταξης.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Kυριοι το επαναλαμβανω Ο Jo Beiden ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ακομα, οι ψηφοι ειναι υπο καταμετρηση ακομα.μεχρι τωρα εχουν βρεθει εκατομυρια ψηφων που ειναι ακυροι και παρανομοι.
      Η καθοριστηκη ψηφος ειναι ακομα στα χερια του σημερινου αντιπροεδρου των ΗΠΑ ονοματι Mike Pence. Γραψτε τα νεα σωστα —μην γιναιστε φερεφονο της πανγοσμιοποιησης!!!!!

    2. Kυριοι το επαναλαμβανω Ο Jo Beiden ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ακομα, οι ψηφοι ειναι υπο καταμετρηση ακομα.μεχρι τωρα εχουν βρεθει εκατομυρια ψηφων που ειναι ακυροι και παρανομοι.
      Η καθοριστηκη ψηφος ειναι ακομα στα χερια του σημερινου αντιπροεδρου των ΗΠΑ ονοματι Mike Pence. Γραψτε τα νεα σωστα —μην γιναιστε φερεφονο της πανγοσμιοπιοισης!!!!!

    3. Καταγγελίες ότι η εταιρεία λογισμικού που έκανε τυχαία λαθάκια υπέρ μπαιντεν, έχει σχέσεις με το ίδρυμα Κλίντον και διακινήθηκαν μεγάλα ποσά υπό την μορφή χορηγιών! Στοματακια ανοίγουν στην εταιρεία διαχείρισης λογισμικού των εκλογών. Κατα χιλιάδες ψήφοι υπέρ μπαιντεν ακυρώνονται γιατί είναι άκυροι και δεν υπάρχει διασταύρωση. Τέλος η γερουσία χαμένη υπόθεση ήδη για τους δικτάτορες τυρρανους της κοινωνίας των πολιτών. Μετά την Βόρεια Καρολίνα το πρωί κατά 90% περνάει η έδρα της Αλάσκα στον τραμπ. Έχει ψωμί η υπόθεση. Μην προδικαζετε τίποτα ακόμη.

    4. ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΤΡΑΜΠΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

    5. “Γλωσσα λανθανουσα τ’αληθη λεγει.
      ixnos.blogspot.com/2020/11/blog-post_7.html
      μπαιντενακια του τζοσεφ αισθανεστε τιποτα υγρα???

    6. Τελείωσαν όλα για τον ΤΡΟΜΠΑ…ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΒΛΑΚΑΚΟ

      1. Εσυ που γραφεις ως Hans F ,να υποθεσω εισαι ο ευαγγελατος ή η νικη λυμπερακη;;;;;

    7. Τελςιωσε ο πορτοκαλι μασόνος καπιταλας του κερατα να παει στα τσακιδια ο λαος μιλησε δεν τον θελει. Να τα μαζευει και να φυγει απ τον Λευκο Οικο , ερχεται ο θειος Τζο που του εκανε ναααα τον πορτοκαλι λοκω!!!!

    8. να βαλει το χερι του ο αλλαχ παιδια να βγει ο δικος μας

    9. Τα media εβγαλαν προεδρο τον Μπαιντεν.
      ΚΑΙ????
      Το δικαστηριο θα αποφασίσει ποιος ειναι προεδρος!

    10. Γιατί λέτε εκλεγμένη την Χάρις? Βγήκε κάποιο τελικό αποτέλεσμα από επίσημη αρχή στις ΗΠΑ που λέει πως ο μπαιντεν είναι πρόεδρος των ΗΠΑ? Η συνεχής αναγγελία των ΜΜΕ και της κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν τον μπαιντεν ως πρόεδρο έχει στόχευση. Πρώτον να ασκήσει ψυχολογική πίεση στον τραμπ να δεχτεί το αποτέλεσμα και δεύτερο να προετοιμασει το έδαφος για έξοδο των γνωστών ζόμπι του σορος με τις κουκούλες εάν ο τραμπ κερδίσει τις εκλογές. Τελευταίο νέο, η κυβέρνηση τραμπ είπε πως μόνο η Κύπρος έχει δικαιώματα στην αοζ για εξόρυξη εν αντιθεση με την γερμανια που μιλάει για αμφισβητουμενα νερά. Τα μμε στην Ελλάδα τάσσονται υπέρ της μερκελ! Είπατε κάτι??

    11. …..μονο που το κτιριο ”’λευκος οικος”” [!!] εχει αυτην την καλυβα των στεππων και της ερημου στο κεντρο του ο οποιοσδηποτε καταλαβαινει οτι αυτη η αρχιτεκτονικη [!!!] προερχεται σαν αντιγραφο απο τα προαναφερομενα μερη αρα και τα σκεπτικα αυτων που κατουρουν εκει μεσα λειτουργουν και βγαινουν απο διποδα πρωην ”’φερεοικα”’ λεηλατικα αλλα πλεον κουστουματα και οχι ντυμενα με ΄”βιζον”’ αρκουδας….

      1. Στην φωτογραφία βλέπουμε το Καπιτώλιο και όχι τον Λευκό οίκο.Τωρά βέβαια και ας γράφεις εσύ τις βλακείες σου. Καπιτώλιο Λευκός οίκος και σχεδόν όλα τα κρατικά κτίρια στις ΗΠΑ. Έχουν αρχιτεκτονική που είναι καθαρά επηρεασμένη απο την αρχαία Ελλάδα. Και δεν υπάρχει τίποτα απο στέπες ερήμους και χαζομάρες που τσαμπουνάς.

        1. ….san na exeis ligo dikaio amerikane aπο tin germania…..που να φοραγες και στολη….ολα τα καλυπτεις με υφος ”’αλφαμητη”’ του ”’λευκου αλλα βρωμικου εσωτερικα καπιτωλιου”’ διχως χαζομαρα σε στυλ…..

          1. Τα περισσότερα δημόσια κτίρια στην Αμερική ειναι κτισμένα σε αρχαιοελληνικό στυλ, οπως και σε πολλες αλλες πολεις του κόσμου. Και ενω εκει κτίσουν κτίρια σε αυτο το στυλ, εμεις εδω στην Ελλαδα φροντίζουμε να γκρεμίζουμε οτι μας θυμίζει τις ρίζες μας. Τοοοοσο μυαλό εχουμε. Αλλα με πολίτες σαν μερικους μερικους, τι να περιμένει κανεις.

    12. ΓΙΑ ΠΟΙΑ “ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ” ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ?
      ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ?
      ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΥΑ?
      ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ…

    Comments are closed.